Linda Stuhaug

Annonse

10. juli 2024

Skikkelig digg mandelsmør!

Skikkelig digg mandelsmør!
Det er ingen nøttesmør som slår heimelaga mandelsmør! BESTE nøttesmøret som finnes! Fleire som er enige?😍
Enkelt å lage er det også, du trenger kun mandler, salt og en god blender eller foodprosessor. Ferdig resultat blir silkemjukt, nydelig og veldig anvendelig mandelsmør som du kan bruke som pålegg eller ha som topping på alt fra brødskiva til pannekaker, vafler, havregraut, smoothie, desserter, yoghurtblandinger, i energibarer, energikuler m.m❤️
Du trenger, 1 stort glass: • 500 g mandler • 1 ts maldonsalt • 1 ts kanel (kan sløyfast) • 1-4 ss søtning i form av sukker, sukrin gold, sukrin+ eller anna pulverisert variant (kan sløyfast) Slik gjer du: 1. Ha mandlane over på eit steikebrett med bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader over-undervarme, og rist nøttene i 6-8 minutter. Avkjøl litt. 2. Ha nøttene over i en kraftig blender eller foodprosessor. Først blir nøttene malt, deretter fuktig og til slutt får du nøttesmør-konsistens/ det blir flytande. Kan hende du må skrape ned fra kantane underveis. (Kor lang tid dette tar varierer fra maskin til maskin. Mandelsmøret er godt sjølv om du ikkje får det heilt flytande også🥰) 4. Tilsett salt, kanel og søtning, og miks det godt inn. Smak til. Hell så mandelsmøret over i eit glass og oppbevar i kjøkkenskapet!
Ikkje første gang eg deler oppskrift og tips med mandelsmør, men det ern grunn til! For dette er altså så godt at det berre må prøvas - nam♥︎

Det er ingen nøttesmør som slår heimelaga mandelsmør! BESTE nøttesmøret som finnes! Fleire som er enige?😍

Enkelt å lage er det også, du trenger kun mandler, salt og en god blender eller foodprosessor. Ferdig resultat blir silkemjukt, nydelig og veldig anvendelig mandelsmør som du kan bruke som pålegg eller ha som topping på alt fra brødskiva til pannekaker, vafler, havregraut, smoothie, desserter, yoghurtblandinger, i energibarer, energikuler m.m❤️

Du trenger, 1 stort glass:
• 500 g mandler
• 1 ts maldonsalt
• 1 ts kanel (kan sløyfast)
• 1-4 ss søtning i form av sukker, sukrin gold, sukrin+ eller anna pulverisert variant (kan sløyfast)

Slik gjer du:
1. Ha mandlane over på eit steikebrett med bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader over-undervarme, og rist nøttene i 6-8 minutter. Avkjøl litt.

2. Ha nøttene over i en kraftig blender eller foodprosessor. Først blir nøttene malt, deretter fuktig og til slutt får du nøttesmør-konsistens/ det blir flytande. Kan hende du må skrape ned fra kantane underveis.

(Kor lang tid dette tar varierer fra maskin til maskin. Mandelsmøret er godt sjølv om du ikkje får det heilt flytande også🥰)

4. Tilsett salt, kanel og søtning, og miks det godt inn. Smak til. Hell så mandelsmøret over i eit glass og oppbevar i kjøkkenskapet!

Ikkje første gang eg deler oppskrift og tips med mandelsmør, men det ern grunn til! For dette er altså så godt at det berre må prøvas - nam♥︎

Annonse

2 Kommentarer

S

Sandra

11. august 2024

Hei, hvilket maskin bruker du?

Linda Stuhaug

11. august 2024

Vitamix a2300i :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg