Annonse
3. april 2019
Slik lager du sukkerfri suksessterte – den beste!
Suksessterte!
Lite visste eg om at dette er ei ganske så populær kake? Vertfall blant de som følger meg!
For nokre veker tilbake spurte nemlig eg på instagram kva ønskeoppskrift de hadde på sukkerfri kake. Det kom inn mange forslag, men suksessterte var definitivt den oppskrifta som flest ønska seg. Det har nok absolutt ein sammenheng at vi nærmer oss påske også 🙂 Uansett, suksessterte blei det!
MEN, det er ikkje første gang eg deler oppskrift på suksessterte. Eg har nemlig to oppskrifter i arkivet fra før, i tillegg til en oppskrift i boka mi. Felles for desse oppskriftene er at eg har brukt dadler i mandelbunnen for å få den seige, gode konsistensen. I dagens oppskrift har eg derimot bytta ut dadler med fibersirup, og den gule kremen er oppskrift fra boka. Ny oppskrift som definitivt er den beste hittil, vertfall her på bloggen 🙂
Ønsker man derimot å bruke dadler istedenfor fibersirup i mandelbunnen, så finner du den oppskrifta HER. Kaka ser heilt lik ut og smaker ganske så likt uansett om man bruker fibersirup eller dadler, så her bruker du det du foretrekker 🙂
Psst.. Nokon kjenner vell igjen bildene? Dette er bildene som blei tatt til boka mi. Alle bildene er derfor tatt av superfotograf Jon Marius Nilsson 🙂
Mandelbunn
400 g mandler
150 g fibersirup clear (eller den nye sukrinsirup gold. Då holder det med 2 ss sukin gold* i tillegg)
4 ss sukrin gold*
4 eggekviter
en god klype salt
Gul krem
4 eggeplommer
1 dl fløyte
50 g sukrin+*
1/2 ts ekte vaniljepulver*
120 g smør
2-3 ss fibersirup clear eller sukrinsirup gold (kan sløyfast, men anbefalast om du har)
Slik gjer du:
1, mandelbunn: Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme.
Grovmal mandlane i en foodprosessor eller blendar. Rør inn fibersirup, sukrin gold, eggekviter og salt.
2. Fordel i en rund form (ca. 22 cm) eller firkanta form (ca. 20×30 cm) med bakepapir*. Steik midt i ovnen i ca. 20 minutt, eller til mandelbunnen har satt seg og er gjennomstekt. Avkjøl.
3, gul krem: Ha eggeplommer, fløyte, sukrin+ og vaniljepulver i ein liten kjele. Varm forsiktig opp til kokepunktet på svak varme til den begynner å tjukne. Det er viktig at du rører heile tida. Dette tar ca. 10 minutt.
4. Avkjøl nokon minutt før du pisker inn smør i terningar, til slutt fibersirup clear. Sett kremen til avkjøling.
5. Fordel kremen over mandelbunnen når den er avkjølt. Topp gjerne med nokre salte, hakka pistasjnøtter. Oppbevarast i kjøleskap til servering. Den kan fint stå kaldt i tre-fire dagar.
Tips og alternativer*
→ Sukrin gold i mandelbunnen kan byttast med anna søtning tilsvarande 4 ss sukker. Sukrin+ i den gule kremen kan også byttast med anna søtning tilsvarande 100 g sukker.
→ Ekte vaniljepulver i den gule kremen kan byttast med frø fra 1 vaniljestang.
→ Ikkje heng deg opp i at formen din må vere 22 cm (rund) eller 20×30 cm (firkanta). Det går heilt fint å bruke former som er litt mindre eller litt større, for eksempel 24 cm (rund) eller 25×35 cm (firkanta). Steiketida justerer du deretter.
Suksess med sukkerfri suksessterte!
Håper fleire har lyst å prøve seg på denne kaka 🙂 Eg veit vertfall at nokon av dokke følgere med diabetes / familie med diabetes blir ekstra glade for denne oppskrifta!
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂
Annonse
44 Kommentarer
Karina risvåg
16. mai 2021

Linda Stuhaug
17. mai 2021
Anette
5. mai 2021

Linda Stuhaug
5. mai 2021
Amalie
22. april 2021

Linda Stuhaug
23. april 2021
Karianne
30. mars 2021

Linda Stuhaug
31. mars 2021
Karina
30. mars 2021

Linda Stuhaug
31. mars 2021
Synnøve Jensen
11. april 2019

Linda Stuhaug
12. april 2019
Bitten
8. april 2019

Linda Stuhaug
8. april 2019
Silvi
7. april 2019

Linda Stuhaug
8. april 2019
Camilla Agnethe Mortensen
7. april 2019

Linda Stuhaug
8. april 2019
Marte
26. mai 2019

Linda Stuhaug
27. mai 2019
Iselin Renée
6. mai 2019

Linda Stuhaug
7. mai 2019
Iselin Renée
13. mai 2019

Linda Stuhaug
14. mai 2019
Marte
12. februar 2020

Linda Stuhaug
13. februar 2020
Diana
8. februar 2020

Linda Stuhaug
9. februar 2020
Bjørg Rønning
9. november 2019

Linda Stuhaug
11. november 2019
Brit
9. november 2022

Linda Stuhaug
9. november 2022
Camilla Sætherø
20. januar 2023

Linda Stuhaug
21. januar 2023
imr
3. april 2023

Linda Stuhaug
4. april 2023
Monica Larsen
30. april 2022

Linda Stuhaug
1. mai 2022
Torill Volden
14. mai 2022

Linda Stuhaug
14. mai 2022
Anna
5. mai 2023

Linda Stuhaug
6. mai 2023
Randi
3. september 2023

Linda Stuhaug
5. september 2023
SKRIV EN KOMMENTAR