Linda Stuhaug

Annonse

8. april 2015

Smakfulle frøknekkebrød

Smakfulle frøknekkebrød
Eg har laga mine egne knekkebrød i mange år no, og eksprimenterer stadig med nye vrier og oppskrifter. Det er svært få av dei som er havna ut på bloggen, så idag tenkte eg det var på tide å dele mitt siste heimelaga knekkebrød med dere!
Denne gangen falt eg for lavkarbo frøknekkebrød – fylt med ulike frø og kjerner for masse god smak og konsistens. Dette er eit av mine bedre knekkebrødoppskrifter, dei blei utrulig smakfulle, sprø og ikkje minst mettande.
Minimalt med karbohydrater, masse proteiner, sunt fett, fiber, glutenfri og melkerfri –
Innlegget inneholder annonselenker.
Frøknekkebrød, 1 brett 50 g fiberfin 50 g sesammel 50 g sesamfrø 50 g linfro 50 g solsikkekjerner 50 g gresskarkjerner 3 dl vatn 1 ts salt 1 toppa ts fiberhusk – viktig som bindemiddel! Fåes i mange dagligvarebutikker, evt. helsekost 1 liten ss sukrin gold, kan sløyfes eller bruk honning ? Bland sammmen ingrediensane og la røra svelle minst 10 minutter. Bre med en slikkepott over ei langpanne med bakepapir, jamnt og tynt.
? Steik knekkebrødene på 160 grader i 35-35 minutter, eller til dei er godt gylne. Etter dei 10 første minittane kan du ta brettet ut og skjære i passelkige biter med en pizzaskjærer.
? For å sikre deg knasande sprø knekkebrød anbefaler eg å slå av ovnen, slippe ut varme når knekkebrødene er ferdige og la dei stå i ettervarmen nokre timer eller til dagen etterpå.
Tips & alternativer ? Bytt gjerne ut frø, kjerner eller tørrvarer med andre varianter etter kva du har tilgjengelig. Grovhakka nøtter er veldig godt også. ? Vil du doble oppskrifta når du først er i gang kan du fint gjere det. Då må du steike brettene på varmluft, eit øverst og eit nederst i ovnen.
Oppbevar i lufttett boks og spis med salt eller søtt pålegg, som tilbehør til salat eller suppe. Knask!
Ha en fin dag 🙂 Tenk – over halvveis til helg allerede!

Eg har laga mine egne knekkebrød i mange år no, og eksprimenterer stadig med nye vrier og oppskrifter. Det er svært få av dei som er havna ut på bloggen, så idag tenkte eg det var på tide å dele mitt siste heimelaga knekkebrød med dere!

Denne gangen falt eg for lavkarbo frøknekkebrød – fylt med ulike frø og kjerner for masse god smak og konsistens. Dette er eit av mine bedre knekkebrødoppskrifter, dei blei utrulig smakfulle, sprø og ikkje minst mettande.

Minimalt med karbohydrater, masse proteiner, sunt fett, fiber, glutenfri og melkerfri –


Innlegget inneholder annonselenker.

Frøknekkebrød, 1 brett
50 g fiberfin
50 g sesammel
50 g sesamfrø
50 g linfro
50 g solsikkekjerner
50 g gresskarkjerner
3 dl vatn
1 ts salt
1 toppa ts fiberhusk – viktig som bindemiddel! Fåes i mange dagligvarebutikker, evt. helsekost
1 liten ss sukrin gold, kan sløyfes eller bruk honning

? Bland sammmen ingrediensane og la røra svelle minst 10 minutter. Bre med en slikkepott over ei langpanne med bakepapir, jamnt og tynt.

? Steik knekkebrødene på 160 grader i 35-35 minutter, eller til dei er godt gylne. Etter dei 10 første minittane kan du ta brettet ut og skjære i passelkige biter med en pizzaskjærer.

? For å sikre deg knasande sprø knekkebrød anbefaler eg å slå av ovnen, slippe ut varme når knekkebrødene er ferdige og la dei stå i ettervarmen nokre timer eller til dagen etterpå.

Tips & alternativer
? Bytt gjerne ut frø, kjerner eller tørrvarer med andre varianter etter kva du har tilgjengelig. Grovhakka nøtter er veldig godt også.
? Vil du doble oppskrifta når du først er i gang kan du fint gjere det. Då må du steike brettene på varmluft, eit øverst og eit nederst i ovnen.

Oppbevar i lufttett boks og spis med salt eller søtt pålegg, som tilbehør til salat eller suppe. Knask!

Ha en fin dag 🙂 Tenk – over halvveis til helg allerede!

Annonse

2 Kommentarer

c

cecilie

11. november 2019

Desse knekkebrøa er såå gode! Etter eg fann den oppskrifta her har eg ikkje kjøpt meg lunsj kvar dag på jobb, og sparer så mykje pengar! har strødd litt rosmarin og maldonsalt over for enda meir smak. Tusen takk for så mange og gode oppskrifter, Linda- digger deg!

Linda Stuhaug

12. november 2019

Så hyggelig tilbakemelding, Cecilie 😀 Veldig kjekt å lese at du liker knekkebrøda! Dette er jo ein skikkelig super-lunsj, eg ete ofte knekkebrød sjølv til lunsjmåltidet 🙂 <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg