Annonse
27. oktober 2016
Snickers brownies – uten sukker!
Innholder annonselenker
Heisann!
No er det lenge sida eg har delt ei skikkelig festkake med dere. Det er nettopp det dere får idag! Kanskje ikkje ei typisk kake som man lager som enkel kvardagskos, men ei kake som passer bedre til helg eller feiring.
Denne snickers browniesen består av browniesbunn med fyldig karamellkrem, salte, crunchy peanøtter og sjokolade. En fantastisk kombinasjon mellom salt og søtt, og den er heilt uten tilsatt sukker! Kan også fint lages glutenfri for dere som trenger det.
Den er veldig enkel å lage, og eg har tatt steg for steg bilder for å illustrere. Eg håper du blir frista, for denne var nydelig…
Brownies bunn
50 g sukrin gold*
50 g sukrin+*
50 g kakao
50 g speltmel
50 g peanøttmel*
80 g ekte smør
80 g kesam
3 egg
1 dl vatn
Snickers fyll
2 dl vikingmelk (usøtet på boks)
40 g sukrin gold
15 g yaconsirup, fibersirup gold eller honning
10 g ekte smør
200 g philadelphia
80 g sukkerfri sjokolade
salte peanøtter
Slik gjer du:
1. Start med brownies bunnen. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen egg, kesam, sukrin gold, sukrin+ og kakao. Smelt smøret og tilsett i blandinga. Rør inn tørrvarene til slutt og juster med ca. 1 dl vatn til ei fyldig og klumpfri brownies røre.
2. Fordel røra i en liten form ca. 22 x 28 cm med bakepapir. Steik midt i ovnen ca. 15-20 minutter, til den akkurat er gjennomstekt. Avkjøl og lag klart fyllet.
3. Bland vikingmelk, yaconsirup, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter. Rør om og sett tilbake til du har fått en tjukk, karamellfarga masse. Tida varierer, men det vil ta +/- 10 minutter. Du kan også koke karamellmassen i en kjele, men dette tar lengre tid.
4. La karamellmassen bli litt avkjølt før du rører inn philadelphia til en fyldig karamellkrem. Smak om du ønsker den søtere, tilsett evt. litt sukrinmelis. Bre karamellkremen over den avkjølte browniesbunnen, ha over masse peanøtter og til slutt smelta sjokolade (tips for smelta sjokolade: smelt forsiktig på lav varme, rør ofte og tilsett gjerne 1-2 ts cocosa eller kokosfett, da blir det enklere å smelte. Eg smelter alltid i mikro, men du kan og gjere det over vannbad i en liten bolle).
5. Oppbevar kaka i kjøleskap til servering. Den står seg fint eit par dager.
Tips og alternativer*
– peanøttmel kan byttes med anna meltype, du kan også kun bruke speltmel. For glutenfri kake: bytt speltmel med havremel, lyst bokhvetemel eller anna glutenfri meltype. Kombiner to forskjellige for best resultat.
– du kan bruke anna søtning tilsvarande 150 g sukker i bunnen. Eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.
– vikingmelk kan byttes med kremfløte eller laktosefri fløte.
Har du andre spørsmål angående ingrediensbytting, spørr i kommentarfeltet!
Eg tok den med som lunsj-dessert for en gjeng matglade jenter på søndag, og alle sammen likte den! Så kjekt når oppskrifter faller i smak, også hos dei som er vanligvis ikkje er fan av sukkerfri bakst. Hurra 🙂
Ei fantastisk god (og mektig!) kake om eg kan få sei det sjølv! Perfekt å lage til bursdager, selskaper eller helgekos – uansett om man må ha eit sukkerfritt alternativ, eller ønsker å ha eit sukkerfritt alternativ 🙂
God baking! Skrik ut i kommentarfeltet om du lurer på noko!
*
Annonse
13 Kommentarer
Line
10. desember 2018

Linda Stuhaug
10. desember 2018
Julia
1. november 2018

Linda Stuhaug
2. november 2018
Julia
2. november 2018

Linda Stuhaug
3. november 2018
Anette Martinsen
9. juni 2019

Linda Stuhaug
9. juni 2019
Lena
7. april 2018

Linda Stuhaug
7. april 2018
Lisa
13. oktober 2023

Linda Stuhaug
15. oktober 2023
SKRIV EN KOMMENTAR