Annonse
30. oktober 2020
Søte, seige kokoskuler!
Hei fredag!
Som dåkke veit så er eg veldig glad i daddelkuler, og i det siste har eg hatt ganske dilla… Eg er eit periodemenneske, og har den siste tida hatt en periode med fullstendig dilla på ulike varianter av desse daddelkulene. Eg har også laga litt nye varianter, som blant anna desse kokoskulene:
Søte, seige og med smak av kokos! Kun tre ingredienser, uten helsekostprodukter, naturlig sukkerfri, glutenfri og melkefri 🙂
Ingredienser, 16-20 kuler
150 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
100 g valgfrie nøtter uten salt (eg brukte cashewnøtter)
50 g kokosmasse
litt salt
+ kokosmasse til rulling
Framgangsmetode
Ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør i 2-3 minutter, eller til du har fått en jevn, klumpfri og klebig masse.
Trill deiga ut til ei/to pølser, skjær opp i passelige biter og trill til munnfulle kuler med fuktige hender. Eg fikk 16 store kuler av oppskrifta, men dei kan med fordel lagast mindre 🙂
Rull gjerne kulene i ekstra kokos, og sett kjølig. Kulene oppbevarast i kjøleskap, eller eventuelt frysar.
Som valgfrie nøtter kan du bruke kva som helst! Eg synes generelt at slike snack-kuler blir best når eg rista nøttene, men det er ikkje eit must å gjere det.
PS! Tåler du ikkje nøtter? Bruk solsikkekjerner!
Kulene står seg i både veker og måneder, så holdbarhet er det siste du trenger å tenke på!
Perfekte snack-kuler for dei som er glad i kokos! Eg er dessverre ikkje ein av dei, men kulene har blitt godkjent av mange andre som er glad i kokos 🙂
Håper det ser fristande ut!
Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.
Annonse
12 Kommentarer
R
13. april 2021

Linda Stuhaug
14. april 2021
Marina
21. januar 2021

Linda Stuhaug
21. januar 2021
Marina
23. januar 2021

Linda Stuhaug
24. januar 2021
Trine Hetle
12. november 2020

Linda Stuhaug
12. november 2020
Ane
10. november 2020

Linda Stuhaug
10. november 2020
Linn-Marita Halvorsen
30. oktober 2020

Linda Stuhaug
30. oktober 2020
SKRIV EN KOMMENTAR