Linda Stuhaug

Sukkerfri bringebærsorbêt på 3 minutter!

Sukkerfri bringebærsorbêt på 3 minutter!
Er det noke eg er utrulig svak for utenom sjokoladevarianter, så er det alt som har med bringebær å gjere. Det er favorittbæret mitt, og nesten alltid det eg bruker når eg skal lage kaker eller desserter med bær. Dei som har fulgt meg ei stund har nok merka dette 😉 Sukkerfri bringebærsorbêt fikk eg smaken på i sommer, og siden då har eg laga utallige mange porsjoner og posta oppskrift fleire ganger, her kommer den igjen! Bringebærsorbêt som tar 3 minutter å lage, og krever kun 3 ingredienser kan man vell ikkje klage på? En porsjon ligger på ca. 100 kalorier, og den er ganske stor, så kan den nytes med den beste samvittighet!
Tips til variasjoner av sorbêten med annna frukt og bær lengre nede i innlegget.
Bringebærsorbêt, 1 porsjon 125 g frosne bringebær 125 g yoplait / mager kesam / gresk yoghurt Søtning etter smak
Ha ingrediensene i en bolle og mos med stavmikser til en jevn og klumpfri is, du kan og bruke en blender. Smak til med søtning ettersom korleis du liker den – her anbefaler eg sukrinmelis, steviapulver eller andre pulveriserte søtninger som smelter inn i isen. Spis gjerne med en gang, eller frys ned til servering. Spiser du med en gang vil det vere litt vanskelig å forme til kuler, fryser du den først blir det enklare. Eg pleier å spise isen på denne måten, litt halvsmelta.
Tips – ett lite beger yoplait yoghurt på 125 g passer ypperlig til oppskriften! Vaniljesmaken passer alle typane sorbêt, men du får yoplait i mange forskjellige smaker som du kan variere med etter kva type sorbêt du skal lage. Miks gjerne f.eks kokosyoplit med bringebærene, og dryss over litt kokos før servering – så får du kokos- og bringebærsmak 🙂
Du kan selfølgelig bytte bringebær med andre typer bær – eg har laga både blåbærsorbêt og jordbærsorbêt med samme oppskrift. Eg har også prøv meg fram med ulike frukter, og laga både mangosorbêt, kiwisorbêt og ananassorbêt. Då må du huske å skrelle frukten, skjære i biter og la den bli heilt fryst før du lager sorbêten!
Den gule isen er mangosorbêt – som kommer på en god 2.plass etter bringebær ?
Topp gjerne med friske bær, frukt, nøtter eller «vaniljekrem» som i dette innlegget ?
Sorbêt som kan nytes som dessert, mellommåltid, kveldskos, før og etter trening, om man er fysen på noke friskt og godt.. Mulighetane er mange. Lag opp en stor porsjon og ha liggande til fleire koselige stunder (la den da tine litt først), eller del med heile familien en kvardagskveld!
Kjenner det blir en porsjon bringebærsorbêt ikveld ja, mmm! God Søndag vidare til dere alle 🙂

Er det noke eg er utrulig svak for utenom sjokoladevarianter, så er det alt som har med bringebær å gjere.
Det er favorittbæret mitt, og nesten alltid det eg bruker når eg skal lage kaker eller desserter med bær. Dei som har fulgt meg ei stund har nok merka dette 😉 Sukkerfri bringebærsorbêt fikk eg smaken på i sommer, og siden då har eg laga utallige mange porsjoner og posta oppskrift fleire ganger, her kommer den igjen! Bringebærsorbêt som tar 3 minutter å lage, og krever kun 3 ingredienser kan man vell ikkje klage på? En porsjon ligger på ca. 100 kalorier, og den er ganske stor, så kan den nytes med den beste samvittighet!

Tips til variasjoner av sorbêten med annna frukt og bær lengre nede i innlegget.

Bringebærsorbêt, 1 porsjon
125 g frosne bringebær
125 g yoplait / mager kesam / gresk yoghurt
Søtning etter smak

Ha ingrediensene i en bolle og mos med stavmikser til en jevn og klumpfri is, du kan og bruke en blender. Smak til med søtning ettersom korleis du liker den – her anbefaler eg sukrinmelis, steviapulver eller andre pulveriserte søtninger som smelter inn i isen. Spis gjerne med en gang, eller frys ned til servering. Spiser du med en gang vil det vere litt vanskelig å forme til kuler, fryser du den først blir det enklare. Eg pleier å spise isen på denne måten, litt halvsmelta.

Tips – ett lite beger yoplait yoghurt på 125 g passer ypperlig til oppskriften! Vaniljesmaken passer alle typane sorbêt, men du får yoplait i mange forskjellige smaker som du kan variere med etter kva type sorbêt du skal lage. Miks gjerne f.eks kokosyoplit med bringebærene, og dryss over litt kokos før servering – så får du kokos- og bringebærsmak 🙂

Du kan selfølgelig bytte bringebær med andre typer bær – eg har laga både blåbærsorbêt og jordbærsorbêt med samme oppskrift. Eg har også prøv meg fram med ulike frukter, og laga både mangosorbêt, kiwisorbêt og ananassorbêt. Då må du huske å skrelle frukten, skjære i biter og la den bli heilt fryst før du lager sorbêten!

Den gule isen er mangosorbêt – som kommer på en god 2.plass etter bringebær ?

Topp gjerne med friske bær, frukt, nøtter eller «vaniljekrem» som i dette innlegget ?

Sorbêt som kan nytes som dessert, mellommåltid, kveldskos, før og etter trening, om man er fysen på noke friskt og godt.. Mulighetane er mange. Lag opp en stor porsjon og ha liggande til fleire koselige stunder (la den da tine litt først), eller del med heile familien en kvardagskveld!

Kjenner det blir en porsjon bringebærsorbêt ikveld ja, mmm! God Søndag vidare til dere alle 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg