Annonse
16. februar 2018
Sukkerfri karamellsjokolader
Riktig god fredag alle sammen!
Då er helga her igjen og eg har en nydelig, søt oppskrift til dåkke: sjokolade med karamellfyll – nesten som smil sjokolade – og eg kaller dei for karamellsjokolader. Desse smelter virkelig på tunga og er så gode! Er du glad i kombinasjonen mellom sjokolade og karamell, så vil desse garantert falle i smak.
Karamellen i midten blir litt lys og krema, men det er berre veldig godt. For å få en mørkare karamellfarge må karamellblandinga enten kokast lengre, eller tilsettast en del meir fibersirup. Du kan absolutt gjere det også altså, men oppskrifta er veldig smakfull, søt og god som den er! Og det beste? Du trenger kun 3 ingredienser og karamellsjokoladen er veldig enkel å lage:
Du treng, ca. 15 stk
100 g sukkerfri melkesjokolade
1,5 dl fløyte eller usøta vikingmelk
2 ss, ca. 30 g sukrin gold
2 ss fibersirup gold (kan sløyfast)
Slik gjer du:
Sett silikonformene i frysaren litt før du starter, så dei blir kalde. Smelt sjokoladen. Fordel ei teskei i bunnen av silikonformene og bruk baksida av skeia til å bre oppover kantane. Sett i frysaren medan du lager karamellen.
Ha fløyte/vikingmelk, sukrin gold og fibersirup i en kjele. Kok opp under omrøring og la det småkoke i ca 15 minutt* (les tips!).
Avkjøl karamellen litt før du fyller den i sjokoladen. La det vere igjen eit par millimeter øverst. Fordel resten av den smelta melkesjokoladen som eit lokk over melkekremen. Sett kjølig til sjokoladen er stivna.
Vend konfekten forsiktig ut av silikonformene. Oppbevarast i kjøleskap. Dei står seg i vekesvis.
Tips og alternativer*
– For laktosefri karamell kan du fint bruke laktosefri kremfløyte.
– Eg bruker sukkerfri sukrin-sjokolade eller melkesjokolade fra merket Cavalier. Du kan også bruke mørkare sjokolade om du ønsker det.
– Du bestemmer egentlig litt sjølv kor flytande karamellen i midten skal vere. Nokon liker at den er heilt flytande, medan andre liker at den er litt konsistens i. Jo lengre karamellmassen koker, jo stivare blir den. Eg lot min koke i cirka 15 minutt og du ser kva konsistens eg har. Vær obs på at karamellen vil bli stivare/fyldigare når den er heilt avkjølt.
Fantastisk gode og en storfavoritt her i hus!
Blir det karamellsjokolader i helga kanskje? 🙂
Ha en nydelig fredag alle sammen, og riktig god helg♥
Annonse
21 Kommentarer
Marte
23. oktober 2018

Linda Stuhaug
23. oktober 2018
Ida
21. oktober 2018

Linda Stuhaug
22. oktober 2018
Anette
21. oktober 2018

Linda Stuhaug
21. oktober 2018
Marion
4. februar 2019

Linda Stuhaug
4. februar 2019
Hanne
26. mars 2018

Linda Stuhaug
27. mars 2018
Linn
1. mars 2018

Linda Stuhaug
2. mars 2018
Nina
23. februar 2018

Linda Stuhaug
25. februar 2018
Anette
20. september 2018

Linda Stuhaug
22. september 2018
SKRIV EN KOMMENTAR