Annonse
11. desember 2016
Sukkerfri kokosmakroner
Hei godtfolk!
Det er 3. søndag i advent og jula nærmer seg med stormskritt. Eg har eksamen på fredag og sitter med siste innspurt, før eg er halvveis i min bachelor i Samfunnsernæring! Du verden så tida flyr…
Idag tenkte eg å dele oppskrift på sukkerfri kokosmakroner. Småkaker laga raskt og enkelt med berre nokre få ingredienser, som er en klassiker til jul hos mange:
Sukkerfri kokosmakroner, ca. 15 stk
2 eggekviter
100 g sukrinmelis
1/2 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
130 g kokosmasse
60 g sukkerfri sjokolade (sløyf eller bruk melkefri sjokolade ved melkeallergi. Bruk gjerne mørk sjokolade)
Slik gjer du:
Ovn. temp 175 grader
1. Pisk eggekvitene med sukrinmelis og ekte vaniljepulver til blandinga er lett og luftig. Vend inn kokos.
2. Bruk to spiseskeier til å topper av deigen. Legg på eit steikebrett med bakepapir.
3. Steik kokosmakronene midt i ovnen, 10-15 minutter, eller til dei begynner å bli gylne. Følg med!
4. Avkjøl kokosmakronene og pynt med smelta sjokolade om det er ønskelig. Avkjøl.
5. Oppbevar i en lufttett boks.
Litt sprø på toppen, saftige i midten!
Denne nye sjokoladen til Funksjonell mat med kokos passer fint å bruke i denne oppskrifta. Det er sukkerfri melkesjokolade med kokos i, som har blitt svært populær etter den kom på markedet! Du finner den her.
Er du glad i kokos er kokosmakroner en sikker vinner 🙂
Riktig god søndag til dere alle!
*
Annonse
6 Kommentarer
Angelita
15. desember 2019

Linda Stuhaug
16. desember 2019
Kristin
17. desember 2022

Linda Stuhaug
19. desember 2022
Bella
20. desember 2022

Linda Stuhaug
21. desember 2022
SKRIV EN KOMMENTAR