Linda Stuhaug

Sukkerfri nøttekuber

Sukkerfri nøttekuber
God Torsdag!
Energibarer og proteinbarer er eit supert alternativ å ha med seg når sulten plutselig melder seg. Mange av desse barene man får kjøpt er fulle av sukker, transfett og tilsetningsstoffer – eit heimelaga alternativ er både sunnere og gjerne bedre på smak når man kan justere som man ønsker.
Eg har laga sprø og smakfulle nøttekuber som kan deles opp i ønska størrelse og spises som energibar/muslibar, snacks, mellommåltid, før/etter trening eller bruke som topping på yoghurtblandinger. Med masse vitaminer, mineraler, sunt fett, fiber og litt proteiner så metter dei godt også! Dei smaker en blanding av salt&søtt – karamell&maldonsalt som er en ubeskrivelig god smakskombinasjon.
Nøttekubene er uten sukker, gluten, melk og kan alternativt lages uten nøtter –
Innlegget inneholder sponsede lenker.
Du trenger 70 g (glutenfri) havregryn 100 g usalta cashewnøtter, evt. andre nøtter 30 g cocosa, evt. ekte smør 40 g sukrin gold 20 g sukrinmelis En skvett vatn, ca. 0,2 dl 1 ss honning eller yaconsirup 1 ts maldonsalt 1/2 ts kanel
? Rist nøttene og havregrynene i ei tørr steikepanne på middels varme. Det skal begynne å lukte litt godt, og bli gylnere i fargen.
? Ha cocosa i en liten kjele sammen med vatn, sukrin gold, sukrinmelis og honning. La det få eit lite oppkok og smelte godt sammen. Ha over i en bakebolle.
? Vend inn nøtteblandinga og maldonsalt med en slikkepott. Ha blandinga over i en liten form/matboks med matpapir. Avkjøl i kjøleskap.
? Etter noken timer til avkjøling har nøttekubene satt seg og blitt sprø. Da er det berre å skjære eller knekke dei opp i passelige biter. Oppbevar i lufttett boks eller pakk inn i bakepapir.
Alternativer – Uten nøtter: bytt cashewnøtter med gresskarkjerner, pinjekjerner eller solsikkerkjerner. – Salt&søtt: dropp maldonsaltet om du ikkje ønsker dei i kombinasjonen av salt&søtt, men det er utrulig godt – så det anbefalast! – Miks og triks med ulike nøtter, ingredienser og smaktilsetninger. Kva med mørke sjokoladebiter? Rosiner? Tørka frukt? Prøv deg fram!
Skal definitivt prøve meg fram i fleire varianter sjølv, for dette var virkelig godt! Det har blitt noken biter til ettermiddagskaffien og som kveldssnacks, mmm ?
Prøver du deg på oppskrifta eller mikser med andre ingreidenser og smaktilsetninger, del det gjerne! Uansett om er på instagram, i kommentarfeltet, på mail eller facebooksida mi. Den kan du forresten følge ved å trykke her eller på bildet under – så er det enklere å følge med på oppdateringer fra meg 🙂

God Torsdag!

Energibarer og proteinbarer er eit supert alternativ å ha med seg når sulten plutselig melder seg. Mange av desse barene man får kjøpt er fulle av sukker, transfett og tilsetningsstoffer – eit heimelaga alternativ er både sunnere og gjerne bedre på smak når man kan justere som man ønsker.

Eg har laga sprø og smakfulle nøttekuber som kan deles opp i ønska størrelse og spises som energibar/muslibar, snacks, mellommåltid, før/etter trening eller bruke som topping på yoghurtblandinger. Med masse vitaminer, mineraler, sunt fett, fiber og litt proteiner så metter dei godt også! Dei smaker en blanding av salt&søtt – karamell&maldonsalt som er en ubeskrivelig god smakskombinasjon.

Nøttekubene er uten sukker, gluten, melk og kan alternativt lages uten nøtter –


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Du trenger
70 g (glutenfri) havregryn
100 g usalta cashewnøtter, evt. andre nøtter
30 g cocosa, evt. ekte smør
40 g sukrin gold
20 g sukrinmelis
En skvett vatn, ca. 0,2 dl
1 ss honning eller yaconsirup
1 ts maldonsalt
1/2 ts kanel

? Rist nøttene og havregrynene i ei tørr steikepanne på middels varme. Det skal begynne å lukte litt godt, og bli gylnere i fargen.

? Ha cocosa i en liten kjele sammen med vatn, sukrin gold, sukrinmelis og honning. La det få eit lite oppkok og smelte godt sammen. Ha over i en bakebolle.

? Vend inn nøtteblandinga og maldonsalt med en slikkepott. Ha blandinga over i en liten form/matboks med matpapir. Avkjøl i kjøleskap.

? Etter noken timer til avkjøling har nøttekubene satt seg og blitt sprø. Da er det berre å skjære eller knekke dei opp i passelige biter. Oppbevar i lufttett boks eller pakk inn i bakepapir.


Alternativer
– Uten nøtter: bytt cashewnøtter med gresskarkjerner, pinjekjerner eller solsikkerkjerner.
– Salt&søtt: dropp maldonsaltet om du ikkje ønsker dei i kombinasjonen av salt&søtt, men det er utrulig godt – så det anbefalast!
– Miks og triks med ulike nøtter, ingredienser og smaktilsetninger. Kva med mørke sjokoladebiter? Rosiner? Tørka frukt? Prøv deg fram!

Skal definitivt prøve meg fram i fleire varianter sjølv, for dette var virkelig godt! Det har blitt noken biter til ettermiddagskaffien og som kveldssnacks, mmm ?

Prøver du deg på oppskrifta eller mikser med andre ingreidenser og smaktilsetninger, del det gjerne! Uansett om er på instagram, i kommentarfeltet, på mail eller facebooksida mi. Den kan du forresten følge ved å trykke her eller på bildet under – så er det enklere å følge med på oppdateringer fra meg 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg