Linda Stuhaug

19. mars 2014

Sukkerfri og mager vaniljeis

Sukkerfri og mager vaniljeis
God lillelørdag alle sammen 🙂 Har dere det bra? Livet smiler om dagane, og eg har så masse å sjå fram til! På Fredag reiser eg blant anna ei veke til syden med verdens beste mamma, nærmare bestemt Gran Canaria – Amadores. Har noken av dere vert der før og har anbelinger i forhold til restauranter, utflukter, shopping osv – kom gjerne med tips i kommentarfeltet! Vi kommer nok til å reise en del til Puerto Rico om både dagane og kveldane siden det er litt større, så i området rundt der tenkter eg.
Tilbake til overskrifta, nemlig vaniljeis! Denne er fyldig, krema med en ekte og djup vaniljesmak. 4 ingredienser er det som skal til for å lage denne, og den er virkelig superlett og ikkje minst rask å få til. Etter suksess med den sukkerfri og magre sjokoladeisen så bestemte eg meg for å prøve fleire varianter, og vaniljeis blei første ut! Denne er også sukkerfri, mager, glutenfri og kan lages melkefri/laktosefri –
Til informasjon: vikingmelk er usøtet, kondensert melk med kun 8% fett. Mange som spørr om dette egentlig er ett bedre alternativ til fløte, men fløte inneholder altså 38% fett. Vikingmelk får man kjøpt på vanlije matvarebutikker i en hermetisk boks som ser slik ut.
Sukkerfri vaniljeis alâ Linda 3 eggeplommer 2 -2,5 ss sukrin+* 1 ts ekte vaniljepulver* 2 dl vikingmelk*
*Du kan bruke anna søtningsstoff enn sukrin+, men husk at det skal tilsvare mengda av ca. 4- 5 ss sukker. Anbefaler ikkje å bruke kun vanlig sukrin. Juster gjerne mengden etter kor søt du ønsker den, eg liker det litt ekstra søtt. Vikingmelk kan byttes med fløte eller soyafløte/laktosefri fløte for melkefri/laktosefri variant. Vaniljepulver gjer at isen får den ekte, djupe vaniljesmaken, så anbefaler å bruke dette. Evt. kan du skrape ut frøene fra 1-2 vaniljestenger, vaniljesukker, vansiljeessens eller stevia vaniljedråper.
Framgangsmetode 1. Pisk eggeplommer, vaniljepulver og sukrin+ sammen med en handmikser til en eggedosis. 2. I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med handmikseren. Den blir litt meir rennande enn ekte krem, men skal likevell være luftig. 3. Vend inn eggedosisen i blandinga med en slikkepott. Bland så alt er godt blanda, før du heller over i en boks og setter i fryseren i minst 3-4 timer. Kan også lages i ismaskin om man har det. Vaniljeisen kan stå dager og veker i fryseren, men la den gjerne tine litt i romtemperatur før du spiser den 🙂
Server gjerne med friske bær/frukt, ett dryss nøtter, sjokoladebiter eller kanskje en av desse superenkle og raske sausene: sukkerfri karamellsaus / sukkerfri sjokoladesaus! Både vanilje og karamell – vanilje og sjokolade er jo nydelige kombinasjoner, då med litt salte nøtter, bananskiver og jordbær så er det nesten for godt til å vere sunt 🙂 Isen er veldig god i seg sjølv også, så noke ekstra er ikkje nødvendig!
Sukkerfri og mager sjokoladeis finner du oppskrift på her – den tidligere varianten!
Fleire sukkerfri og magre varianter av kremis kommer etterkvart! Eg har enda en oppskrift som ikkje er publisert, så står pistasje og jordbær høgt på lista 🙂 Håper det frister – denne kan jo nytes sjølv på en lillelørdag!
Ha en fortsatt strålande dag!
//sponsede lenker

God lillelørdag alle sammen 🙂
Har dere det bra? Livet smiler om dagane, og eg har så masse å sjå fram til! På Fredag reiser eg blant anna ei veke til syden med verdens beste mamma, nærmare bestemt Gran Canaria – Amadores. Har noken av dere vert der før og har anbelinger i forhold til restauranter, utflukter, shopping osv – kom gjerne med tips i kommentarfeltet! Vi kommer nok til å reise en del til Puerto Rico om både dagane og kveldane siden det er litt større, så i området rundt der tenkter eg.

Tilbake til overskrifta, nemlig vaniljeis! Denne er fyldig, krema med en ekte og djup vaniljesmak. 4 ingredienser er det som skal til for å lage denne, og den er virkelig superlett og ikkje minst rask å få til. Etter suksess med den sukkerfri og magre sjokoladeisen så bestemte eg meg for å prøve fleire varianter, og vaniljeis blei første ut! Denne er også sukkerfri, mager, glutenfri og kan lages melkefri/laktosefri –

Til informasjon: vikingmelk er usøtet, kondensert melk med kun 8% fett. Mange som spørr om dette egentlig er ett bedre alternativ til fløte, men fløte inneholder altså 38% fett. Vikingmelk får man kjøpt på vanlije matvarebutikker i en hermetisk boks som ser slik ut.



Sukkerfri vaniljeis alâ Linda
3 eggeplommer
2 -2,5 ss sukrin+*
1 ts ekte vaniljepulver*
2 dl vikingmelk*

*Du kan bruke anna søtningsstoff enn sukrin+, men husk at det skal tilsvare mengda av ca. 4- 5 ss sukker. Anbefaler ikkje å bruke kun vanlig sukrin. Juster gjerne mengden etter kor søt du ønsker den, eg liker det litt ekstra søtt. Vikingmelk kan byttes med fløte eller soyafløte/laktosefri fløte for melkefri/laktosefri variant. Vaniljepulver gjer at isen får den ekte, djupe vaniljesmaken, så anbefaler å bruke dette. Evt. kan du skrape ut frøene fra 1-2 vaniljestenger, vaniljesukker, vansiljeessens eller stevia vaniljedråper.

Framgangsmetode
1. Pisk eggeplommer, vaniljepulver og sukrin+ sammen med en handmikser til en eggedosis.
2. I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med handmikseren. Den blir litt meir rennande enn ekte krem, men skal likevell være luftig.
3. Vend inn eggedosisen i blandinga med en slikkepott. Bland så alt er godt blanda, før du heller over i en boks og setter i fryseren i minst 3-4 timer. Kan også lages i ismaskin om man har det. Vaniljeisen kan stå dager og veker i fryseren, men la den gjerne tine litt i romtemperatur før du spiser den 🙂

Server gjerne med friske bær/frukt, ett dryss nøtter, sjokoladebiter eller kanskje en av desse superenkle og raske sausene: sukkerfri karamellsaus / sukkerfri sjokoladesaus! Både vanilje og karamell – vanilje og sjokolade er jo nydelige kombinasjoner, då med litt salte nøtter, bananskiver og jordbær så er det nesten for godt til å vere sunt 🙂 Isen er veldig god i seg sjølv også, så noke ekstra er ikkje nødvendig!

Sukkerfri og mager sjokoladeis finner du oppskrift på her – den tidligere varianten!

Fleire sukkerfri og magre varianter av kremis kommer etterkvart! Eg har enda en oppskrift som ikkje er publisert, så står pistasje og jordbær høgt på lista 🙂
Håper det frister – denne kan jo nytes sjølv på en lillelørdag!

Ha en fortsatt strålande dag!

//sponsede lenker

2 Kommentarer

R

Regine Oliva

25. januar 2019

Hei! Jeg pisket eggeplommen og sukkeret i sikkert 20 minutter, men eggedosis ble det aldri. Hvordan kan jeg gjøre det?

Linda Stuhaug

27. januar 2019

Det blir ikkje eggedosis heilt på samme måte som med vanlig sukker. Eg rekner med du brukte miksmaster? 🙂 Det holder at det blir lett og luftig 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg