Linda Stuhaug

24. juli 2014

Sukkerfri og saftig bringebærkake

Sukkerfri og saftig bringebærkake
Heisann, og god Torsdag alle sammen!
Eg nyter ferien og finveiret så langt det lar seg gjere om dagane, og står minimalt på kjøkkenet. Litt småprosjekter blir det jo, men da vil eg at det skal gå så fort som mulig. Her hin dagen fekk eg så lyst å bake noke med dei ferske, norske bringebærene som låg i kjøleskapet – dei er jo på sitt aller beste no, og det må utnyttast! Resultatet blei ei saftig bringebærkake med smak av vanilje i en utrulig god kombinasjon med dei søte, men samtidig syrlige bringebærene. Fantastisk godt, og heile familien synes det samme ?
Kaka er sukkerfri, glutenfri og veldig kalorilett – så den kan virkelig nytes med den beste samvittighet!
Sukkerfri og saftig bringebærkake ? 2 egg ? 120 g mager kesam/kesam ? 1 ts bakepulver ? 70 g sukrinmelis (m/stevia) ? 30 g sukrin gold ? 80 g tørrvare – eg brukte havremel & kokosmel ? 1 ts ekte vaniljepulver – evt. frø fra vaniljestang / vaniljeessens / steviadråper vanilje ? 0,5 dl vatn ? Norske, ferske bringebær
Bland sammen alle ingrediensene utenom bringebærene med miksmaster til en jevn og glatt røre. Juster evt. med litt ekstra væske om den en veldig tjukk. Ha røra i en form, eg hadde hjerteform som tilsvara en rund form på 22 cm i diameter. Trykk nedi ferske bringebær (er dei veldig sure kan dei godt få eit dryss søtning) og steik midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter – sjekk og følg med underveis etter 15 minutter, for steiketida vil variere litt fra ovn til ovn.
Som dere ser blei ikkje kaka så veldig høg, men det var meininga. Ønsker du høgere kake kan du doble oppskrifta og bruke samme formen, men da vil steiketida bli litt lengre.
Kaka trenger ingen glasur, den var nydelig å spise aleine. Eller gjer som resten av familien min gjorde – spiste sammen med ferske bringebær og litt vaniljeis ?
Som glasur kan du evt. mikse sammen en ostekremglasur av philadelphia og sukrinmelis. Kanskje piffe den opp med røre inn bringebær så du får en rosa bringebærglasur? 🙂
Som alternativ til bringebær kan du selfølgelig bruke jordbær eller ferskplukkede blåbær også! Eg elsker smaken av blåbær og vanilje, så når eg har fått tatt meg noken turer til skogs å plukka litt ferske bær skal den definitivt prøves i blåbærvariant også 🙂
Håper det frister!
Ha en nydelig dag ?

Heisann, og god Torsdag alle sammen!

Eg nyter ferien og finveiret så langt det lar seg gjere om dagane, og står minimalt på kjøkkenet. Litt småprosjekter blir det jo, men da vil eg at det skal gå så fort som mulig. Her hin dagen fekk eg så lyst å bake noke med dei ferske, norske bringebærene som låg i kjøleskapet – dei er jo på sitt aller beste no, og det må utnyttast! Resultatet blei ei saftig bringebærkake med smak av vanilje i en utrulig god kombinasjon med dei søte, men samtidig syrlige bringebærene. Fantastisk godt, og heile familien synes det samme ?

Kaka er sukkerfri, glutenfri og veldig kalorilett – så den kan virkelig nytes med den beste samvittighet!

Sukkerfri og saftig bringebærkake
? 2 egg
? 120 g mager kesam/kesam
? 1 ts bakepulver
? 70 g sukrinmelis (m/stevia)
? 30 g sukrin gold
? 80 g tørrvare – eg brukte havremel & kokosmel
? 1 ts ekte vaniljepulver – evt. frø fra vaniljestang / vaniljeessens / steviadråper vanilje
? 0,5 dl vatn
? Norske, ferske bringebær

Bland sammen alle ingrediensene utenom bringebærene med miksmaster til en jevn og glatt røre. Juster evt. med litt ekstra væske om den en veldig tjukk. Ha røra i en form, eg hadde hjerteform som tilsvara en rund form på 22 cm i diameter. Trykk nedi ferske bringebær (er dei veldig sure kan dei godt få eit dryss søtning) og steik midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter – sjekk og følg med underveis etter 15 minutter, for steiketida vil variere litt fra ovn til ovn.

Som dere ser blei ikkje kaka så veldig høg, men det var meininga. Ønsker du høgere kake kan du doble oppskrifta og bruke samme formen, men da vil steiketida bli litt lengre.

Kaka trenger ingen glasur, den var nydelig å spise aleine. Eller gjer som resten av familien min gjorde – spiste sammen med ferske bringebær og litt vaniljeis ?

Som glasur kan du evt. mikse sammen en ostekremglasur av philadelphia og sukrinmelis. Kanskje piffe den opp med røre inn bringebær så du får en rosa bringebærglasur? 🙂

Som alternativ til bringebær kan du selfølgelig bruke jordbær eller ferskplukkede blåbær også! Eg elsker smaken av blåbær og vanilje, så når eg har fått tatt meg noken turer til skogs å plukka litt ferske bær skal den definitivt prøves i blåbærvariant også 🙂

Håper det frister!

Ha en nydelig dag ?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg