Annonse
9. oktober 2014
Sukkerfri og saftig gulrotkake
Hei godtfolk!
Torsdagen er her igjen, og som vanlig deler eg ei søt oppskrift som kan passe til helga. Gulrotkake er en av mine favorittkaker, så det er på tide å poste en heimelaga, sunnifisert versjon!
Denne er supergod og saftig, for å ikkje snakke om sukkerfri, glutenfri, proteinrik og kalorilett.
Lenkene i innlegget er sponsa.
Sukkerfri og saftig gulrotkake
2 egg
30 g sukrin+
50 g sukrin gold
50 g havremel + 30 g kokosmel*
120 g kesam
1 ts bakepulver
1,5 ts kanel + 1 ts kardemomme
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang og noken dråper vaniljeessens/stevia vanilje
0,5 dl vatn, om det er nødvendig
1 gulrot på ca. 120 g
Framgangsmetode
1. Sett ovnen på 175 grader. Rasp gulrot og rør sammen alle ingrediensene til en jevn kakerøre. Juster evt. med litt vatn om det er nødvendig.
2. Hell røra i ønska form med bakepapir. Enkel oppskrift passer til rund form på 20-22 cm i diameter og firkanat form på 14×18 cm, som eg brukte denne gangen.
3. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap. Doble gjerne oppskrifta eller bruk mindre form om du ønsker ei høg gulrotkake.
Glasur
1 pk, 200 g philadelphia
100-150 g sukrinmelis (m/stevia)
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang eller steviadråper vanilje
Miks sammen til en jevn og klumpfri glasur, og smak til med sukrinmelis og vaniljesmak etter kor søt du ønsker den. Du kan bruke både vanlig eller lett-varianten av Philadelphia. Bre over den avkjølte kaka og oppbevar i kjølekskap i en matboks eller lignene – den holder seg saftig og god i minst 3-4 dager.
Kakestykkene toppa eg med sukkerfri, brente valnøtter, revet gulrot og eit dryss kanel.
Nyt med den aller beste samvittighet!
Annonse
6 Kommentarer
Siv Hege
10. november 2019

Linda Stuhaug
11. november 2019
Stine
24. juli 2022

Linda Stuhaug
29. juli 2022
Ann-Karin
16. februar 2023

Linda Stuhaug
20. februar 2023
SKRIV EN KOMMENTAR