Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri snickers-havrebar

Sukkerfri snickers-havrebar
God lørdag! Eg har laga seige, søte energibarer med smak av snickers, og dei blei berre skikkelig gode! Desse håper eg at fleire har lyst til å prøve♥︎ Du trenger berre 5 ingredienser og du lager dei på maks 10 minutter!
Du trenger, 10 stk:
  • 150 g peanøttsmør
  • 150 g sukrinsirup gold (du kan og bruke anna flytande søtning, honning f.eks)
  • 80 g havregryn
  • 40 g spira bokhvete (evt grovhakka, valgfrie nøtter)
  • 2 ss kakao
  • En god klype salt
Framgangsmåte: 1. Veg peanøttsmør og sukrinsirup rett i en bolle eller kjele. Varm det litt så du enkelt kan røre det sammen.
2. Bland inn resten av ingrediensane. Eg rørte først med ei spiseskei, deretter knadde eg det til en kompakt masse med hendene.
3. Form til eit avlangt rektangel på eit bakepapir.
4. Valgfritt: ha over litt smelta sjokolade og hakka peanøtter. Ingen must, dei er like gode uten🤍 Eg brukte ca 25-30 g sukkerfri sjokolade, og det holdt til eit tynt lag! Sett i frysaren i minst 1 time eller kjøleskapet i 2-3 timer.
5. Skjær så opp i passelige barer og oppbevar i kjøleskapet! Dei står seg leeenge😀
Nyt som mellommåltid, sunnare kos eller ha med som tursnacks! Eg er reist til Gol for å stå på langrenn på Golsfjellet i helga, og desse er sjølvsagt med meg i sekken :)

God lørdag!

Eg har laga seige, søte energibarer med smak av snickers, og dei blei berre skikkelig gode! Desse håper eg at fleire har lyst til å prøve♥︎ Du trenger berre 5 ingredienser og du lager dei på maks 10 minutter!

Du trenger, 10 stk:

  • 150 g peanøttsmør

  • 150 g sukrinsirup gold (du kan og bruke anna flytande søtning, honning f.eks)

  • 80 g havregryn

  • 40 g spira bokhvete (evt grovhakka, valgfrie nøtter)

  • 2 ss kakao

  • En god klype salt

Framgangsmåte:
1. Veg peanøttsmør og sukrinsirup rett i en bolle eller kjele. Varm det litt så du enkelt kan røre det sammen.

2. Bland inn resten av ingrediensane. Eg rørte først med ei spiseskei, deretter knadde eg det til en kompakt masse med hendene.

3. Form til eit avlangt rektangel på eit bakepapir.

4. Valgfritt: ha over litt smelta sjokolade og hakka peanøtter. Ingen must, dei er like gode uten🤍 Eg brukte ca 25-30 g sukkerfri sjokolade, og det holdt til eit tynt lag! Sett i frysaren i minst 1 time eller kjøleskapet i 2-3 timer.

5. Skjær så opp i passelige barer og oppbevar i kjøleskapet! Dei står seg leeenge😀

Nyt som mellommåltid, sunnare kos eller ha med som tursnacks! Eg er reist til Gol for å stå på langrenn på Golsfjellet i helga, og desse er sjølvsagt med meg i sekken :)

Annonse

29 Kommentarer

13. mars 2022

S

Sissel

13. juni 2022

Eg har lagd disse 2x, elsker dem😊

Linda Stuhaug

14. juni 2022

Herlig🤩

A

Anne lise Tinholt

2. september 2022

De skal garantert lage👍

Linda Stuhaug

3. september 2022

Så bra!

H

Hanne

17. juni 2022

Heilt perfekt å ha i frys/kjøl når ein treng noko godt!

Linda Stuhaug

20. juni 2022

Enig😍

S

Sissel

21. juni 2022

Elsker denne oppskrifta😋

Linda Stuhaug

21. juni 2022

Så hyggelig😍

C

Camilla

29. august 2022

Hvor får man tak i spiret bokhvete?

Linda Stuhaug

30. august 2022

Helsekostbutikker. Men det er vanskelig å få tak i for tida :/

S

Signe

13. april 2022

Veldig gode! Putta også i litt hakka aprikos og rosiner. Smelta over kokesjokolade og strødde kokos over. Etter Frysing hakka eg opp i biter som på bilde her, og pakka biter inn i mellomleggspapir og folie. Har dei ståande i kjøleskap, klar til tur-energipåfyll😃 God påske og takker igjen for supre oppskrifter!

Linda Stuhaug

18. april 2022

Nam! Høyres godt ut🤩

N

Nikoline

24. juli 2022

Hvilken bokhvete bruker du? Er den ferdig spiret eller spirer du den selv?

Linda Stuhaug

29. juli 2022

Ferdig spira :)

J

Jeanette

25. februar 2023

Denne gleder jeg meg til å prøve. Kan man bruke fibersirup istedetfor sukrinsirup?

Linda Stuhaug

25. februar 2023

Det kan du😊

T

Tove

18. september 2024

Hei, dette er en favoritt! Men om man ikke kan spise havregryn, kan man erstatte med feks mandelmel? Samme mengde, eller litt mindre kanskje?

Linda Stuhaug

19. september 2024

Usikker på om eg hadde brukt mandelmjøl. Hadde heller brukt bokhveteflak som ligner meir på havregryn😃

M

Marit

2. september 2022

Eg har laget mange av dine oppskrivter🤩men den her var bare den beste👍Den var super god🤩🤩

Linda Stuhaug

3. september 2022

Så hyggelig å lese, Marit😍

M

Malene

22. mars 2022

Disse ser veldig gode ut, skal få lager de så snart jeg har en ledig ettermiddag!

Linda Stuhaug

23. mars 2022

Håper dei smaker <3

M

Monja

31. august 2022

Dette skal prøves :-) Hvor mye honning bør jeg bruke? 150 gram høres litt mye ut.

Linda Stuhaug

2. september 2022

Honning er litt søtare, holder gjerne med 120 g ish :)

M

Marina

27. januar 2023

Hei Linda. Nettopp laget den. Står i fryseboksen og venter til å bli smakt på :) Gleder meg ! Deigen gikk litt i oppløsning mens jeg jobbet med den. Hadde 100 g honning istedenfor 150. Er det det som er grunnen ?

Linda Stuhaug

29. januar 2023

Ja, det er det nok, det er jo en del av det våte😊

M

Marina

24. mars 2023

Men hvis jeg ikke vil ha så mye honning som står i oppskriften, hva kan jeg gjøre for at deigen ikke går i oppløsning?

Linda Stuhaug

26. mars 2023

Du kan prøve å bruke litt meir nøttesmør :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg