Annonse
4. desember 2017
Sukkerfri, sprø havreflarn
Riktig god mandag!
Det er vell innafor å starte veka med litt julekaker? 🙂 Det synes eg så absolutt no i desember!
Dagens oppskrift er sukkerfri, sprø havreflarn – som også med eit par justeringer lages både glutenfrie og/eller melkefrie for dei har behov for det. Superenkle å lage, supergode å ete.
PS! I slike oppskrifter som denne (småkaker) utgjer sukrin ein relativt stor del av tørrvarene. I desse oppskriftene er det dessverre nokon som kjenner ein kald/isande ettersmak av ferdig resultat.
Du trenger, 25-30 stk
100 g havregryn, lettkokte
100 g smør, smelta*
1 egg
60 g sukrin gold
20 g sukrin+
1 ts bakepulver
1 strøken ss valgfritt mjøl*
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Ha havregryn i en bolle. Smelt smør, hell over havregryna og la det stå i 5-10 minutt å svelle.
2. I mellomtida pisker du egg, sukrin gold og sukrin+ til en luftig og lysare eggedosis med miksmaster*.
3. Rør eggedosisen inn i havregrynsblandinga. Tilsett bakepulver og mjøl og vend godt sammen.
4. Legg deiga som små klatter på steikebrett med bakepapir. Hugs mellomrom, massen vil flyte utover! Steik midt i ovnen i 6-8 minutt, eller til havreflarna er gylne i kantane. Følg med, for steiketida vil variere fra ovn til ovn.
5. La havreflarna avkjøle seg litt på steikebrettet, deretter på rist til dei er heilt avkjølte.
Tips og alternativer*
– Som valgfritt mjøl anbefaler eg speltmjøl, kveitemjøl eller eventuelt havremjøl/bokkvetemjøl om du må ha glutenfri havreflarn (og bruk glutenfri havregryn, naturligvis).
– Eggedosis av sukrin blir ikkje heilt det samme som med sukker, men den skal bli luftig og lysare i fargen. Dette tar litt tid med miksmaster, heller litt for lenge enn litt for kort!
– Må du ha 100% melkefri havreflarn? Bytt ut smør med melkefri margarin.
Lurer du på ingrediensane i innlegget? Les innlegget «Her er ingrediensane du treng for å lage sukkerfri/sunnare julekaker» 🙂
Oppbevar havreflarna i kakeboks. Dei blir litt sprøare når dei oppbevares, men det er jo berre godt 🙂 Kan fint stå i minst 2 veker.
Eg synes havreflarn er veldig gode for seg sjølv, men å lage sjokoladeflarn er også knallgodt;
Velbekomme og håper det smaker <3
Annonse
8 Kommentarer
Gudrun Birkeland
16. desember 2019

Linda Stuhaug
17. desember 2019
therese
6. desember 2019

Linda Stuhaug
6. desember 2019
therese
6. desember 2019

Linda Stuhaug
7. desember 2019
Tina
28. februar 2018

Linda Stuhaug
28. februar 2018
SKRIV EN KOMMENTAR