Annonse
11. januar 2019
Sunn sjokolade-banankake i kopp
Lyst på noko søtt og godt… med ein gang? Då er denne sjokolade-banankaka i kopp midt i blinken! Denne er søt, sunn og god – og heilt uten helsekostprodukter. Du rører rett og slett berre sammen ingrediensane, heller røra over i en kopp og steiker banankaka i mikrobølgeovnen, så er kaka klar på 1-2-3.
Moden banan er brukt for å gi kaka sødme, og i tillegg gir banana en nydelig saftighet. Med andre ord: har du ei moden banan i fruktkorga, så er den super å bruke til denne oppskrifta 🙂
Sjokolade-banankaka er uten tilsatt sukker og melk, og kan fint lagast uten gluten;
Du trenger, 1 porsjon
1 godt moden banan
1 stort egg
2 ss speltjøl eller kveitemjøl*
1 ss havremjøl
1-2 ss kakao
1/2 ts bakepulver
Slik gjer du:
Mos banana klumpfri med ein gaffel. Rør inn egg, deretter resten av ingrediensane til ein klumpfri røre. Smak deg fram med kakao, og tilsett eventuelt litt ekstra søtning om nødvendig. Sødmen i kaka vil variere etter kor moden banana er. Du kan for eksempel bruke litt honning eller anna, valgfri søtning. Tilsett litt væske om røra er veldig tjukk.
Hell røra over i en kopp eller skål med litt avstand fra kanten. Steik i mikrobølgeovnen i 2-3 minutter, til kaka er gjennomstekt. Ønsker du ein flytande kjerne stopper du litt før. Følg med underveis!
Server kaka straks, gjerne med litt frisk frukt og bær, og en klatt vaniljekesam.
Tips!
Tilsett gjerne litt nøtter eller biter av mørk sjokolade i kakerøra for en ekstra spennande vri 🙂
For glutenfri banankake: bytt ut speltmjøl/kveitemjøl med ekstra havremjøl eller anna glutenfri tørrvare. Hugs at havremjølet også må vere glutenfritt for 100% glutenfri kake.
Så er det berre å nyte til kaffikoppen, kveldsmat eller som eit sunnare alternativ til kosen♥
Eg elsker å lage søte, gode oppskrifter med modne bananer – og blir alltid glad når bananene i fruktkorga begynner å nærme seg bakeklare 🙂 Massevis av oppskrifter finnes i arkivet, og fleire skal det bli! Desse oppskriftene er jo heilt topp for dei som ønsker å bake sunnare, men ikkje bruke kvitt, raffinert sukker – ei heller naturlig søtning i form av sukrinvarianter.
*
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂
Annonse
18 Kommentarer
Stine
11. januar 2019

Linda Stuhaug
13. januar 2019
Vigdis
11. januar 2019

Linda Stuhaug
13. januar 2019
Evy
11. januar 2019

Linda Stuhaug
13. januar 2019
Monika
11. januar 2019

Linda Stuhaug
13. januar 2019
Caroline
7. februar 2019

Linda Stuhaug
8. februar 2019
Ingeborg🌸
22. januar 2025

Linda Stuhaug
23. januar 2025
Synne
12. januar 2019

Linda Stuhaug
13. januar 2019
O
2. april 2023

Linda Stuhaug
4. april 2023
Janne
15. mars 2023

Linda Stuhaug
16. mars 2023
SKRIV EN KOMMENTAR