Annonse
17. januar 2020
Sunnare snickers-snacks med kun 6 ingredienser og uten helsekostprodukt!
God fredag!
Eg har fått eit ønske fra fleire om å lage noko sunnare, skikkelig digg snacks heilt uten helsekostprodukter. Eg har jo ein egen kategori på bloggen med søte oppskrifter heilt uten helsekostprodukt: « Oppskrifter uten helsekostprodukter». I denne kategorien bruker ikkje sukrinvarianter som søtning, men i hovedsak dadler og banan. Ja, desse inneholder naturlig fruktsukker, men inneholder ikkje kvitt, raffinert sukker som mange har lyst eller må unngå av ulike grunner 🙂
Så, denne snickers-snacksen kan du lage heilt uten helsekostprodukt, og du trenger kun 6 ingredienser! Eit sunnare alternativ, mektig, næringsrik og skikkelig god♥
De som følger meg veit at eg har ganske mange ulike snickers-oppskrifter på bloggen no. Oppskriftene er ulike, og då må også navna vere ulike. Denne heiter derfor SNICKERS-SNACKS!
Oppskrifta lagast i to lag+topping. Eg har tatt med steg-for-steg bilder for å vise kor enkel den er å lage, for den er latterlig kjapp og enkel å slenge sammen 🙂
Bunn
200 g peanøtter*
100 g havregryn
250 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
Sjokoladefyll
200 g ferske, saftige dadler
150 g peanøttsmør
0,5 dl kokande vatn
1 ss kakao
Topping
100 g peanøtter
50 g valgfri sjokolade*
Slik gjer du:
Bunn: Ha alle ingrediensane til bunnen i ein foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør massen i nokre minutter til den blir klebrig. Du skal fint kunne forme massen mellom hendene. Press ned i ein ildfast form (min var 20×30 cm) med bakepapir. Sett i frysaren 20 minutt.
Sjokoladefyll: Ha ingrediendane til sjokoladefyllet i samme foodprosessor/blendar. Kjør til et jevnt, klumpfritt sjokoladefyll. Bruker du usalata peanøttsmør anbefaler eg å tilsette ein god klype salt. Bre sjokoladefyllet over bunnen.
Topping: Ha peanøtter over sjokoladefyllet og trykk lett nedi. Smelt sjokolade og fordel over peanøttene. Sett i kjøleskapet.
Eg anbefaler egentlig å skjære opp snickers-snacksen i biter før sjokoladen på toppen har stivna, for å unngå at den sprekker veldig. Men dette er opp til deg 🙂 Uansett må den stå i kjøleskapet i minst 1 time før servering, eventuelt 30 minutt i frysaren. Oppbevarast i kjøleskap (ja, den kan frysast, men står seg like fint i kjøleskapet).
Tips og alternativer*
→ Peanøtter: du kan bruke både salta og usalta peanøtter. Visst du bruker usalta peanøtter vil eg anbefale å riste desse først. Tilsett i tillegg ein god klype salt i bunnen.
→ Valgfri sjokolade: som eg skreiv innledningsvis kan denne lagast heilt uten helsekostprodukt, og då anbefaler eg å bruke 70% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken. Visst du derimot vil ha oppskrifta heilt fri for tilsatt sukker, bruk sukkerfri, mørk sjokolade.
→ For glutenfri snickers-snacks bruker du naturligvis glutenfri havregryn.
→ For melkefri snickers-snacks bruker du melkefri sjokolade til toppingen.
Eg delte snickers-snacksen opp i to forskjellige størrelser, nokon litt mindre og nokon litt større. Del opp slik du synes det er passelig!
Så, ser det fristande ut med sunnare snickers-snacks? Eg synes den var utrulig god, og eg håper fleire har lyst til å prøve seg 🙂
Har du spørsmål, ta kontakt i kommentarfeltet! Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen 🙂
GOD HELG♥
Annonse
27 Kommentarer
Lisa
5. februar 2021

Linda Stuhaug
5. februar 2021
Merete
24. januar 2021

Linda Stuhaug
24. januar 2021
Cecilie Sæthre Rønstad
2. februar 2020

Linda Stuhaug
3. februar 2020
Cecilie Sæthre Rønstad
3. februar 2020

Linda Stuhaug
4. februar 2020
Vilde
2. februar 2020

Linda Stuhaug
3. februar 2020
Erle
24. januar 2020

Linda Stuhaug
27. januar 2020
Ann Iren
21. januar 2020
Wiebke
21. januar 2020

Linda Stuhaug
21. januar 2020
Kathrine
19. januar 2020

Linda Stuhaug
20. januar 2020
Ida
18. januar 2020

Linda Stuhaug
18. januar 2020
Ida
18. januar 2020

Linda Stuhaug
18. januar 2020
Janita
17. januar 2020

Linda Stuhaug
17. januar 2020
Johanne
17. januar 2020

Linda Stuhaug
17. januar 2020
My
17. januar 2020

Linda Stuhaug
17. januar 2020
SKRIV EN KOMMENTAR