Annonse
8. juni 2020
Sunne bananmuffins med sjokoladebiter
Banan og sjokolade er virkelig aldri en feil kombinasjon!
Denne gangen har eg laga kombinasjonen i nokon skikkelig saftige, smakfulle bananmuffins med sjokoladebiter. Sjølve muffinsrøra er kun søta med banan – den er med andre ord uten tilsatt sukker og uten helsekostprodukter 🙂 Overmodne bananer gjer jobben med å gjere muffinsane søte og saftige♥ I tillegg er muffinsrøra grov og næringsrik, hovedingrediensane er banan, egg og havregryn som gjer muffinsane til eit sunt og godt alternativ!
Du kan sjølvsagt lage muffinsane nøytrale eller med den smakstilsetninga du ønsker. Eg har brukt grovhakka 70% mørk sjokolade, og det blei berre skikkelig godt! Det gjorde ikkje muffinsane heilt fri for tilsatt sukker, men ønsker ein det, så kan ein sjølvsagt bruke sukkerfri sjokolade istedenfor 🙂
Bananmuffins med sjokoladebiter, 12 stk
♦ 3 store eller 4 små modne bananer
♦ 3 store egg
♦ 150 g havremjøl
♦ 50 g speltmjøl (eller anna, valgfri tørrvare)
♦ 2 ts bakepulver
Valgfri smakstilsetning
♦ Hakka mørk sjokolade, 50 g
Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn havremjøl, speltmjøl og bakepulver til en klumfri røre.
Hell røra i muffinsformer og topp med grovhakka, mørk sjokolade. Du kan også vende sjokoladebitane inn i røra, eller fylle halve muffinsformen med røre, ta litt sjokoladebiter i, fylle på med meir røre og til slutt sjokoladebiter på toppen igjen. Det er ekstra godt med litt sjokoladebiter i midten også 🙂
Steik midt i ovnen ei 15-20 minutt, eller til bananmuffinsane er gjennomstekt.
Jo meir overmodne bananer – jo søtare blir muffinsane. Anbefaler å bruke skikkelig overmodne bananer for best resultat 🙂 Hugs at sjølv om skallet er svart, så kan bananene vere like fine inni♥
Tips og alternativer
For å få glutenfri muffins bruker du naturligvis glutenfri havregryn og glutenfri, valgfri tørrvare 🙂 Du kan også bruke meir havremjøl framfor å bruke en anna tørrvare i muffinsrøra.
Havremjøl kan du fint lage sjølv ved å finblende havregryn.
Ellers er det berre å smakstilsette akkurat som du ønsker! Sjokoladebiter kan byttast eller brukast i kombinasjon med bananbiter, bringebær, blåbær, jordbær eller andre typer frukt/bær, nøtter eller nøttesmør, kanel, kardemomme eller kakaopulver etc. Bruk fantasien!
Muffinsane er fine til kveldskosen, til turmat, til kaffikoppen eller kanskje du slår til med bananmuffins til frukost eller lunsj 🙂 Dei holder seg ferske nokre dager (oppbevar i kjøleskap) og kan fint frysast!
Nyt en bananmuffins eller tre! En finfin måte å redde overmodne bananer på 🙂
Som de veit blir eg veldig glad for tilbakemeldinger om de prøver ut mine oppskrifter♥ Eg blir også glad om du bruker @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildene du deler på instagram, det er så kjekt for meg å følge med. Daglig inspirasjon deler eg på Facebook-sida mi HER – følg meg gjerne der også!
Annonse
31 Kommentarer
Madeleine
4. oktober 2020
Anniken
18. august 2020

Linda Stuhaug
19. august 2020
therese
17. august 2020

Linda Stuhaug
17. august 2020
Anniken
15. juni 2020

Linda Stuhaug
16. juni 2020
Nina Corneliussen
28. august 2024

Linda Stuhaug
29. august 2024
Andrea
8. juni 2020

Linda Stuhaug
9. juni 2020
Ida
8. juni 2020

Linda Stuhaug
9. juni 2020
Maja
4. mars 2021

Linda Stuhaug
5. mars 2021
Jorunn
10. september 2021

Linda Stuhaug
11. september 2021
Gerita ten bolscher
10. august 2021

Linda Stuhaug
12. august 2021
Christine
20. juli 2021

Linda Stuhaug
26. juli 2021
Christine
27. juli 2021

Linda Stuhaug
28. juli 2021
Camilla
5. april 2023

Linda Stuhaug
8. april 2023
Vilde
27. november 2020

Linda Stuhaug
27. november 2020
Vilde
27. november 2020

Linda Stuhaug
29. november 2020
Vilde
27. november 2020

Linda Stuhaug
27. november 2020
SKRIV EN KOMMENTAR