Annonse
20. mai 2015
Sunne donuts
God lille lørdag!
Eg la ut eit fristande donut-bilde på instagram for eit par veker sida, og sida då har oppskrifta våre veldig etterspurt. Det tar ofte minst 1-4 veker fra eg lager ei oppskrift til det kommer ut på bloggen, da innlegg planleggast langt fram i tid. Men her kommer iallefall søtsaken!
Selfølgelig blir ikkje dette som ekte donuts med fritert gjærbakst, det merkes godt at det er en sunnifisert variant. Men saftige og gode var dei, så er dei sukkerfri og glutenfri i tillegg –
Innlegget inneholder annonselenker
Donuts, 8-10 stk
1 egg
30 g smelta smør
40 g kesam
20 g sukrin+
20 g sukrin gold
20 g fiberfin
25 g bokhvetemel
30 g (glutenfritt) havremel
30 g easy bake
1 ts bakepulver
2 ts fiberhusk
Sukkerfri sjokolade
Bland sammen dei tørre ingrediensane og miks sammen smelta smør, kesam og egg for seg. Bland deretter alt sammen og la røra svelle 10 minutter. Juster eventuelt konsistensen med litt ekstra tørrvare, du skal kunne forme til donuts med hendene uten for mykje kliss.
Form til 8-10 stk, plasser på ei langpanne med bakepapir og steik på 175 grader i 7-10 minutter. Donutsene skal bli lett gylne, veldig viktig å ikkje steike for lenge, da vil dei bli tørre. Avkjøl på rist og dypp i smelta, sukkerfri sjokolade. Sett til avkjøling i kjøleskap til sjokoladen er stivna, så er det berre å nyte!
Tips og alternativer
? Miks og triks gjerne med andre tørrvarer enn dei som nevnt ovenfor, men det burde tilsvare ca. 125 g mel. Anbefaler å bruke fleire forskjellige for best mulig resultat. Vær obs på at ulike typer mel gir ulike resultat!
? Eg har brukt søtning tilsvarande 60 g sukker, andre typer kan også brukes. Anbefaler ikkje vanlig sukrin.
Har leita godt og lenge etter donut former, men ikkje funne det. Har du absolutt bruke det, det er nok enklere enn å forme en og en med hendene!
Eg gjorde dei lune nokre sekunder i mikroen, sjokoladen smelta litt – men dei blei likevell ekstra gode. Anebfales!
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR