Annonse
12. februar 2020
Sunne sjokolade-bananmuffins med peanøttsmør
God onsdag, godtfolk!
Eg har hatt ekstreme mengder med overmodne bananer i fruktkorga i det siste. Eg har rett og slett vert ein skikkelig banan-reddar, og redda mange nedprisa bananer på butikken fordi dei har begynt å bli overmodne. Litt har eg fryst, litt har eg brukt i smoothie og litt har eg brukt til baking.
Eg veit at veldig mange av dokke er like begeistra som meg når det kjem til baking med bananer. Det er rett og slett heilt genialt, for bananene gir saftighet og god sødme, og noko ekstra søtning er ikkje nødvendig. Derfor kan ein bake søtt og godt, samtidig som ein ikkje bruker sukker eller alternative søtningsvarianter 🙂
Idag har eg altså ein ny oppskrift å dele med dokke! Sunne sjokolade-bananmuffins med peanøttsmør♥ Utrulig saftige og gode, heilt uten tilsatt sukker eller helsekostprodukter 🙂 Du finner garantert alle ingrediensane på matvarebutikken, og muffinsane er berre superenkle å slenge sammen:
Du trenger, 12 stk
3 store, modne bananer (eller 4 små)
3 egg
120 g havremjøl
50 g speltmjøl/kveitemjøl (eller anna valgfri tørrvare)
2-3 ss kakao
2 ts bakepulver
1/2-1 ts peanøttsmør pr. muffins
Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos banan og egg klumpfritt med stavmikser. Bland inn tørrvarene til en klumpfri røre.
Fordel røra i 12 muffinsformer eller smurt muffinsbrett. Ha 1/2-1 ts peanøttsmør over kvar muffinsrøre i formen. Steik muffinsane midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til dei er gjennomstekt. Sjekk underveis med en stikkpinne eller kniv.
Nyt varme, lune eller kalde 🙂 Oppbevarast på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet. Passer til både kveldskos, til kaffikoppen, til tur, til mellommåltid eller det du måtte ønske 🙂
Peanøttsmøret legger seg på toppen av muffinsane og fungerer ypperlig som glasur♥ En skikkelig, skikkelig god kombinasjon med dei saftige sjokolade-bananmuffinsane og peanøttsmøret på toppen der – nam!
Muffinsane er ganske så grove (uten at det kjennes slik) og er eit sunt og næringsrikt alternativ til det søte! Dei er også uten melk og kan fint lagast uten gluten så lenge havremjølet ditt er glutenfritt, og du bruker valgfri, glutenfri tørrvare.
En gyllen regel for best smak og saftighet er: jo brunare bananer, jo bedre! Ha det i bakhode, er ikkje bananene modne nok vil heller ikkje resultatet bli like søtt og godt. Då vil eg kanskje anbefale å tilsette litt ekstra søtning.
Og du! Er du ikkje så glad i peanøttsmør, så kan du berre droppe det 🙂 Eventuelt kan du bytte peanøttsmør med anna type nøttesmør, nøtter, sjokoladebiter, frukt eller bær. Bruk oppskrifta som inspirasjon, men lag gjerne din egen vri!
Håper det ser fristande ut♥ Det er jo lille-lørdag, en god grunn til å lage seg noko godt til kveldskosen!
Annonse
28 Kommentarer
Lisbeth Iren
4. mai 2022

Linda Stuhaug
5. mai 2022
Malene
13. februar 2020

Linda Stuhaug
14. februar 2020
Synne
12. februar 2020

Linda Stuhaug
13. februar 2020
Synne
18. februar 2020

Linda Stuhaug
18. februar 2020
Elin
12. februar 2020

Linda Stuhaug
13. februar 2020
Linda Anderssen
12. februar 2020

Linda Stuhaug
13. februar 2020
Anneli Bakken
12. februar 2020

Linda Stuhaug
13. februar 2020
Ida
12. februar 2020

Linda Stuhaug
13. februar 2020
Anne
12. februar 2020

Linda Stuhaug
13. februar 2020
Margunn Gaasvik
5. mars 2020

Linda Stuhaug
6. mars 2020
Nelly
22. februar 2020

Linda Stuhaug
22. februar 2020
Sarah
12. oktober 2024

Linda Stuhaug
13. oktober 2024
Lisa
24. november 2020

Linda Stuhaug
25. november 2020
Elisabeth
24. juli 2022

Linda Stuhaug
29. juli 2022
SKRIV EN KOMMENTAR