Linda Stuhaug

Supersaftig, sukkerfri sjokoladekake

Supersaftig, sukkerfri sjokoladekake
Dette er utvilsomt den saftigaste sjokoladekaka uten sukker eg har laga! Skikkelig fudgy i konsistens og ikkje minst nydelig på smak.
Eg spurte på instagram kva sukkerfri kake dåkke ønska dåkke til mai måned, og eg fikk inn kjempemange forslag. Mange av oppskriftene har eg fra før. Sjokoladekake har eg og fra før, men eg fikk ganske mange ønsker om ein ny variant med desse kriteriene:
♦ Enklare enn Toro å lage ♦ Oppskrifta i en liten langpanne ♦ Ei sjokoladekake som faller i smak hos dei yngre ♦ Smakfull og skikkelig saftig
Dette føler eg vertfall eg har fått til med denne oppskrifta her 🙂
Du trenger, kaka: • 3,5 dl kefir • 2 store egg • 2 ss smør (30 g) • 150 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl • 50 g havremjøl (eller anna grovt mjøl) • 50 g kakao • 1 ts natron • 100 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 200 g sukker)
Sjokoladeglasur: • 40 g smør, smelta • 50 g sukrinsirup gold (eller anna lignande sirup) • 100 g kremost naturell (kremgo, philadelphia eller snøfrisk) • 70 g sukrinmelis • 20 g bakekakao • 1 ss kruttsterk kaffe • en god klype salt • eit godt dryss ekte vaniljepulver (om du har)
→ Bland sammen alle dei tørre ingrediensane → Visp og sammen kefir og egg → Smelt smøret
→ Visp tørrvarene inn i det våte og avslutt med å røre inn smøret
→ Hell røre i ein form på 20×30 cm eller anna form med ca. tilsvarande areal. Det går heilt fint at den er litt større eller litt mindre. Hugs bakepapir!
→ Steik på 180 grader, over-undervarme i 20-25 minutt. Sjekk underveis i steiketida. Kaka skal berre akkurat vere gjennomstekt – det er heilt greit med litt kake på sjekkepinnen – pass på å ikkje steike for lenge! Bedre med litt for lite enn litt for lenge 🙂
→ Avkjøl kaka på rist.
→ Lag glasuren: visp lett sammen alle ingrediensane utenom kremost – denne visper du inn til slutt. Smak til, kanskje du vil ha litt meir søtning/kakao/kaffesmak på glasuren. Bre over kaka.
TIPS OG ALTERNATIV♥ Må du ha glutenfri kake? Bytt ut mjølet med glutenfritt mjøl. Min anbefaling er en kombinasjon av to ulike, nøytrale mjøltyper. Med nøytrale mjøltyper meiner eg mjøl som ikkje har en veldig dominerande smak eller egenskap (mørkt bokkveitemjøl smaker f.eks litt sand og lavkarbo mjøltyper som mandelmjøl og kokosmjøl gir berre smuldrette og tørr kake). Bruk den mjøltypen du pleier å lage vellykka, glutenfri kake med 🙂 Lys bakemiks, jyttemjøl etc.
Som det står i ingredienslista kan du bruke anna søtning enn sukrin+ i kaka. Sukrin+ er dobbelt så søtt som sukker, så pass på at det blir riktig mengde ut ifra søtningsgrad 🙂 Du kan sjølvsagt bruke sukker om du vil det også.
Det er ikkje ofte eg baker sukkerfri kaker (eller bakst generelt) med Sukrin lengre – det skjer berre noken ganger i året. Men når eg først då baker, så skal det bli eit skikkelig godt resultat – og det blei det absolutt denne gangen også♥
PS! Har fleire andre sjokoladekaker i arkivet også. Søk på «sjokoladekake» i søkefeltet. Har også massevis av andre oppskrifter under «kaker» om det er andre kakeoppskrifter du ser etter 🙂
Håper denne faller i smak hos mange av dåkke! Eg kjem nok med enda en ny kakeoppskrift før helga, så følg med 😀

Dette er utvilsomt den saftigaste sjokoladekaka uten sukker eg har laga! Skikkelig fudgy i konsistens og ikkje minst nydelig på smak.

Eg spurte på instagram kva sukkerfri kake dåkke ønska dåkke til mai måned, og eg fikk inn kjempemange forslag. Mange av oppskriftene har eg fra før. Sjokoladekake har eg og fra før, men eg fikk ganske mange ønsker om ein ny variant med desse kriteriene:

♦ Enklare enn Toro å lage
♦ Oppskrifta i en liten langpanne
♦ Ei sjokoladekake som faller i smak hos dei yngre
♦ Smakfull og skikkelig saftig

Dette føler eg vertfall eg har fått til med denne oppskrifta her 🙂

Du trenger, kaka:
• 3,5 dl kefir
• 2 store egg
• 2 ss smør (30 g)

• 150 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl
• 50 g havremjøl (eller anna grovt mjøl)
• 50 g kakao
• 1 ts natron
• 100 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 200 g sukker)

Sjokoladeglasur:
• 40 g smør, smelta
• 50 g sukrinsirup gold (eller anna lignande sirup)
• 100 g kremost naturell (kremgo, philadelphia eller snøfrisk)
• 70 g sukrinmelis
• 20 g bakekakao
• 1 ss kruttsterk kaffe
• en god klype salt
• eit godt dryss ekte vaniljepulver (om du har)

→ Bland sammen alle dei tørre ingrediensane
→ Visp og sammen kefir og egg
→ Smelt smøret

→ Visp tørrvarene inn i det våte og avslutt med å røre inn smøret

→ Hell røre i ein form på 20×30 cm eller anna form med ca. tilsvarande areal. Det går heilt fint at den er litt større eller litt mindre. Hugs bakepapir!

→ Steik på 180 grader, over-undervarme i 20-25 minutt. Sjekk underveis i steiketida. Kaka skal berre akkurat vere gjennomstekt – det er heilt greit med litt kake på sjekkepinnen – pass på å ikkje steike for lenge! Bedre med litt for lite enn litt for lenge 🙂

→ Avkjøl kaka på rist.

→ Lag glasuren: visp lett sammen alle ingrediensane utenom kremost – denne visper du inn til slutt. Smak til, kanskje du vil ha litt meir søtning/kakao/kaffesmak på glasuren. Bre over kaka.

TIPS OG ALTERNATIV♥

Må du ha glutenfri kake? Bytt ut mjølet med glutenfritt mjøl. Min anbefaling er en kombinasjon av to ulike, nøytrale mjøltyper. Med nøytrale mjøltyper meiner eg mjøl som ikkje har en veldig dominerande smak eller egenskap (mørkt bokkveitemjøl smaker f.eks litt sand og lavkarbo mjøltyper som mandelmjøl og kokosmjøl gir berre smuldrette og tørr kake). Bruk den mjøltypen du pleier å lage vellykka, glutenfri kake med 🙂 Lys bakemiks, jyttemjøl etc.

Som det står i ingredienslista kan du bruke anna søtning enn sukrin+ i kaka. Sukrin+ er dobbelt så søtt som sukker, så pass på at det blir riktig mengde ut ifra søtningsgrad 🙂 Du kan sjølvsagt bruke sukker om du vil det også.

Det er ikkje ofte eg baker sukkerfri kaker (eller bakst generelt) med Sukrin lengre – det skjer berre noken ganger i året. Men når eg først då baker, så skal det bli eit skikkelig godt resultat – og det blei det absolutt denne gangen også♥

PS! Har fleire andre sjokoladekaker i arkivet også. Søk på « sjokoladekake» i søkefeltet. Har også massevis av andre oppskrifter under « kaker» om det er andre kakeoppskrifter du ser etter 🙂

Håper denne faller i smak hos mange av dåkke! Eg kjem nok med enda en ny kakeoppskrift før helga, så følg med 😀

30 Kommentarer

M

Mona Elisabeth

1. juni 2021

Nå har jeg laget denne kaken to ganger på en uke. Første gangen ble den helt rå inni. I dag ble den stekt lenger, men det ble et merkelig resultat. Den hever seg overhode ikke, blir underlig ‘gummiaktig’ og smaker ikke godt. Det ble rett i søpla med denne også, dessverre. Det er så synd, jeg har diabetes 2 og prøver og prøver, men jeg får altså ikke til å bake noe som helst med sukkerfritt søtstoff. Jeg brukte tagatesse, men det er ikke å få tak i lenger. (((sukk)))

Linda Stuhaug

1. juni 2021

Eg forstår heller ikkje kva som går gale her rett og slett!

I

Ida

22. mai 2021

Har du erfaring med å fryse kaken med glasuren?

Linda Stuhaug

23. mai 2021

Det går heilt fint 😀

E

Erin Salvesen

21. mai 2021

Det så ut som ei god kake! Vet du noe om karbohydratinnhold?

Linda Stuhaug

23. mai 2021

Nei 🙂

I

Isa

16. mai 2021

Hei! Leste helt feil i oppskriften, og trodde det var vanlig sukrin gold det stod, ikke sirup.. kan man lage den uten sirupen?

Linda Stuhaug

17. mai 2021

Det går fint, men det blir litt forskjell i smak 🙂 Du kan evt bruke honning visst du vil og har det!

T

Therese Gjerset

13. mai 2021

Hei! Denne skal prøvast 🙂 Har berre sukrin gold i hus. Kan eg bruke det i staden for sukrin +? Kor mykje skal eg benytte i tilfelle?

Linda Stuhaug

15. mai 2021

Ja, dobbel mengde 🙂 Håper den smaker!

K

Kristin

13. mai 2021

Vil kaken bli like saftig og god, om man bruker mager kesam istedenfor kefir?

Linda Stuhaug

13. mai 2021

Nei, det vil ikkje gi samme resultat 🙂

H

Heidi Fagerli

11. mai 2021

Hei. Hvorfor bruker du sukrin i bakst? Jeg vil bruke rårørsukker eller kokosblomstsukker i sjojoladekaken. Vil tro den blir like god. Ha en fin kveld

Linda Stuhaug

12. mai 2021

Hei. Ja, men visst du leser innlegget så står det at du kan bruke anna søtning. Så du bruker no det du vil 🙂 Eg foretrekker Sukrinvarianter av sukkerfri og alternativ søtning. Rårørsukker og kokosblomstsukker er ikkje sukkerfritt, og det er halve poenget med oppskriftene eg deler 🙂

H

Hege

10. mai 2021

Kjempegod, saftig og enkel

Linda Stuhaug

11. mai 2021

Ikkje sant!! 😀

L

Lene

10. mai 2021

Kva anbefales istedenfor kefir dersom ein skal lage laktosefri?

Linda Stuhaug

11. mai 2021

Du kan evt prøve laktosefri viola naturell (syrna melk) 🙂

M

Mona

14. november 2021

Hei! Bakte denne i dag og den ble god på smak, men hever ikke. Skal egg og kefir vispes lenge?

Linda Stuhaug

15. november 2021

Hei! Så rart…! Nei, det skal berre vispast lett sammen 🙂

R

Rebecca

14. juli 2021

Hei! Denne hørtes god ut! Kan man bruke dadler i stedet for sukrin? Ev. Bananer? Skal lage til 1 års dag + andre barn under 3 og de skal jo ikke ha søtstoffer…

Linda Stuhaug

26. juli 2021

Hei! Nei, ville ikkje bytta ut Sukrin med dadler eller banan. Bruk heller oppskrift der det faktisk er brukt dadler eller banan 🙂

K

Kai-Ling

29. april 2022

Lagde kaka idag. Kjempe enkel, saftig og god kake. ❤🤤

Linda Stuhaug

1. mai 2022

Så kjekt å lese🤩

K

Kai-Ling

27. april 2022

Kanskje et dumt spm, men jeg baker ikke så veldig mye. Så jeg trenger ting inn med teskje.🙈 50 gr kakao er det også bakekakao eller er det som f.eks. oboy?😅

Linda Stuhaug

28. april 2022

Det er bakekakao🥰

17. april 2022

A

Anne

14. mai 2022

Kaken hevet seg desverre ikke her heller men god på smak:)

M

May Britt

22. april 2022

Hei Prøvde denne kaka idag. Brukte både bakepulver og natron (1 ts av hver), da jeg så på kommentarer at den ikke hevet seg. Min kake hevet seg heller ikke! Hva kan årsaken være? Rører du ut natron i kefir eller blander du natron i det tørre?

Linda Stuhaug

22. april 2022

Hei! Eg gjer akkurat det som står i oppskrifta, ingenting anna :) Har dessverre ikkje noke god forklaring på kvifor kaka ikkje hever seg... Eg har laga denne fleire ganger, og den har heva seg fint kvar gang. Så eg veit rett og slett ikkje😳

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg