Annonse
28. oktober 2014
Thailandsk kyllingform!
God tirsdag!
Ekstremværet fortsetter, men det går i grunn heilt fint da man har ekstra god samvittighet for å tilbringe meir tid på kjøkkenet innendørs 🙂 Eg har så mange oppskrifter på lur som eg gleda meg til å dele, og eg må jo berre starte en plass. En sunn, smakfull og enkel middag i dagens innlegg, nemlig indisk kyllingform! Denne inneholder masse grønnsaker, sunt fett og en god proteinkilde med kyllingfilêt – for å ikkje snakke om at den er uten gluten og kan fint lages uten melk.
Krydderet kan bli litt røft for mange, men her gjelder det å justere og smake seg fram til den blir passelig for deg og dine. Ingenting i veien med å drysse på litt krydder før servering om man har bomma litt heller!
Thailandsk kyllingform, 4 porsjoner
2-3 rødløk
1 purreløk
600-800 g kyllingfilêt
1 boks kokosmelk (ikkje light)
1 boks matyoghurt, creme fraiche eller ekstra boks kokosmelk
2 ts paprikakrydder
2 ss red curry paste
2 ts karrikrydder
1 ts kvitløkskrydder
Evt. salt&pepper
Evt. maisennajevning
Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Kutt kyllingfilêtene i passelige biter og legg i en ildfast form sammen med grønnsakene.
Miks sammen resten av ingrediensene i en liten kjele og la det få eit oppkok. Smak til om du ønsker sausen mildere eller sterkere, juster med litt maisennajevning om du vil ha den fyldigere. Hell over formen og steik midt i ovnen i 25-30 minutter.
Dryss over litt peanøtter og urter rett før servering. Tilbehør med salat og gjerne ris passer ypperlig!
Min væska seg litt ekstra fordi eg denne gangen brukte en boks kokosmelk og en boks lett kokosmelk. Anbefaler å bruke to vanlige eller evt. en boks kokosmelk og en boks matyoghurt / creme fraiche. Hugs å velg matyoghurt som tåler varme.
Tips:
Bytt gjerne kyllingfilêt med svinestrimler eller scampi for variasjon 🙂
Håper alle har fått en god og sprek start på veka 🙂
Annonse
10 Kommentarer
Anne-Kariin
11. januar 2019
Linda Stuhaug
13. januar 2019
Tonje
17. mars 2019
Linda Stuhaug
17. mars 2019
K.
2. januar 2024
Linda Stuhaug
3. januar 2024
Line
27. juni 2022
Linda Stuhaug
28. juni 2022
Hilde
28. oktober 2022
Linda Stuhaug
28. oktober 2022
SKRIV EN KOMMENTAR