Annonse
19. mars 2015
Smakfullt mandelsmør
Mandelsmør trur eg er det beste nøttesmøret eg veit om!
Det har jo selfølgelig litt å bety kva smakstilsetning man bruker, men eg har totalt dilla på dette mandelsmøret som eg lagde for litt sida. Mange lurer på kva man bruker nøttesmør til, men det gjelder å sjå mulighetane.
Ta ei skei rett i munnen sammen med frukt som mellommåltid, for å stabiliere blodsukkeret. Også god som dip eller tilbehør til banan, eple og anna frukt&bær. Super fettkilde over havregrøt – mandelsmøret smelter litt og får fantastisk konsistens. Bre over lomper, vafler, pannekaker, knekkebrød, brød, scones med eller uten anna pålegg. Ha over cottage cheese blandinger, rør inn i yoghurten. Lag konfekt, energibarer, fyll i muffins, bruk som glasur på kaker…
Smakfullt mandelsmør
250 g mandler
1 ts maldonsalt
1 ts kanel
1 ts ekte vaniljepulver
1-2 ss sukrin gold
? Rist nøttene på 180 grader til dei er blitt gylne, ca. 10 minutter. Ha mandlene over i en kraftig foodprosessor.
? Nøttene blir først malt, deretter vil dei starte å slippe ut fett og bli annleis i konsistensen. Hjelp til med en slikkepott i kantene innimellom og kjør nøttene heilt til du får eit flytande mandelsmør.
? Ha oppi resten av ingrediensane og smak til om du vil ha den annleis. Hell mandelsmøret over i ei glasskrukke og oppbevar i romtemperatur.
Følg ikkje oppskrifta slavisk, bruk smaksløkane dine og prøv deg fram med andre smakstilsetninger. Vaniljepulver og sukrin gold kan byttes med anna søtning – steviadråper, honning, yaconsirup, vaniljestenger og anna søtning er noken alternativer.
Konsistensen med den fyldige nøttesmaken er totalt uslåelig. Nam!
Pleier du å lage ditt eget nøttesmør?
Del gjerne din favoritt 🙂
Annonse
6 Kommentarer
Lene
6. november 2018
Linda Stuhaug
6. november 2018
Ida Sortland
13. november 2019
Linda Stuhaug
13. november 2019
Kine
26. juni 2022
Linda Stuhaug
26. juni 2022
SKRIV EN KOMMENTAR