Linda Stuhaug

Annonse

19. mars 2015

Smakfullt mandelsmør

Smakfullt mandelsmør
Mandelsmør trur eg er det beste nøttesmøret eg veit om!
Det har jo selfølgelig litt å bety kva smakstilsetning man bruker, men eg har totalt dilla på dette mandelsmøret som eg lagde for litt sida. Mange lurer på kva man bruker nøttesmør til, men det gjelder å sjå mulighetane.
Ta ei skei rett i munnen sammen med frukt som mellommåltid, for å stabiliere blodsukkeret. Også god som dip eller tilbehør til banan, eple og anna frukt&bær. Super fettkilde over havregrøt – mandelsmøret smelter litt og får fantastisk konsistens. Bre over lomper, vafler, pannekaker, knekkebrød, brød, scones med eller uten anna pålegg. Ha over cottage cheese blandinger, rør inn i yoghurten. Lag konfekt, energibarer, fyll i muffins, bruk som glasur på kaker…
Smakfullt mandelsmør 250 g mandler 1 ts maldonsalt 1 ts kanel 1 ts ekte vaniljepulver 1-2 ss sukrin gold
? Rist nøttene på 180 grader til dei er blitt gylne, ca. 10 minutter. Ha mandlene over i en kraftig foodprosessor.
? Nøttene blir først malt, deretter vil dei starte å slippe ut fett og bli annleis i konsistensen. Hjelp til med en slikkepott i kantene innimellom og kjør nøttene heilt til du får eit flytande mandelsmør.
? Ha oppi resten av ingrediensane og smak til om du vil ha den annleis. Hell mandelsmøret over i ei glasskrukke og oppbevar i romtemperatur.
Følg ikkje oppskrifta slavisk, bruk smaksløkane dine og prøv deg fram med andre smakstilsetninger. Vaniljepulver og sukrin gold kan byttes med anna søtning – steviadråper, honning, yaconsirup, vaniljestenger og anna søtning er noken alternativer.
Konsistensen med den fyldige nøttesmaken er totalt uslåelig. Nam!
Pleier du å lage ditt eget nøttesmør? Del gjerne din favoritt 🙂

Mandelsmør trur eg er det beste nøttesmøret eg veit om!

Det har jo selfølgelig litt å bety kva smakstilsetning man bruker, men eg har totalt dilla på dette mandelsmøret som eg lagde for litt sida. Mange lurer på kva man bruker nøttesmør til, men det gjelder å sjå mulighetane.

Ta ei skei rett i munnen sammen med frukt som mellommåltid, for å stabiliere blodsukkeret. Også god som dip eller tilbehør til banan, eple og anna frukt&bær. Super fettkilde over havregrøt – mandelsmøret smelter litt og får fantastisk konsistens. Bre over lomper, vafler, pannekaker, knekkebrød, brød, scones med eller uten anna pålegg. Ha over cottage cheese blandinger, rør inn i yoghurten. Lag konfekt, energibarer, fyll i muffins, bruk som glasur på kaker…

Smakfullt mandelsmør
250 g mandler
1 ts maldonsalt
1 ts kanel
1 ts ekte vaniljepulver
1-2 ss sukrin gold

? Rist nøttene på 180 grader til dei er blitt gylne, ca. 10 minutter. Ha mandlene over i en kraftig foodprosessor.

? Nøttene blir først malt, deretter vil dei starte å slippe ut fett og bli annleis i konsistensen. Hjelp til med en slikkepott i kantene innimellom og kjør nøttene heilt til du får eit flytande mandelsmør.

? Ha oppi resten av ingrediensane og smak til om du vil ha den annleis. Hell mandelsmøret over i ei glasskrukke og oppbevar i romtemperatur.

Følg ikkje oppskrifta slavisk, bruk smaksløkane dine og prøv deg fram med andre smakstilsetninger. Vaniljepulver og sukrin gold kan byttes med anna søtning – steviadråper, honning, yaconsirup, vaniljestenger og anna søtning er noken alternativer.

Konsistensen med den fyldige nøttesmaken er totalt uslåelig. Nam!

Pleier du å lage ditt eget nøttesmør?
Del gjerne din favoritt 🙂

Annonse

6 Kommentarer

L

Lene

6. november 2018

Dette var skikkelig godt 🙂 !!!

Linda Stuhaug

6. november 2018

Ikkje sant?? Kjekt med tilbakemelding, Lene 😀

I

Ida Sortland

13. november 2019

Hei Linda☺️ Hvis man ikke har vaniljepulver hjemme, kan man bruke vanilje stang i steden? Og i såfall hvor mange? Gleder meg til å prøve!

Linda Stuhaug

13. november 2019

Du kan bruke frø fra 1 vaniljestang eventuelt 🙂 Men det er heller ikkje absolutt nødvendig!

K

Kine

26. juni 2022

Hei! Lurer på holdbarheten på mandelsmør og hjemmelaget sjokoladepålegg? I kjøleskap?

Linda Stuhaug

26. juni 2022

Romtemperatur :) Står seg i månedsvis!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg