Annonse
11. august 2015
Tom Kha Gai med kylling, risnudler og sukkererter
Hei!
Denne thaiinspirerte suppa er en av dei beste eg har smakt. Den var med i menyen og oppskriftsheftet fra veka eg prøvde Adams Matkasse, og sida denne retten var såpass god tenkte eg å dele den med dere!
Suppa var i menyen fri for kassen som betyr at den er uten egg, melk og gluten. Veldig rask å lage, men krever litt planlegging med ingredienser. Her kan ingenting utelukkes, for smakene sammen var fantastisk gode!
Tom Kha Gai med kylling, risnudler og sukkererter –
Du trenger, 3-4 porsjoner
1 pk fersk koriander
1 stk kvitløksfedd
1/2 bit Ingefær
1 boks kokosmelk
1 stk lime
ca 400 g lårbiff av Kylling
1/2 pk risnudler
1/2 stk rød Chili
1 stk siitrongress
1 pk sukkererter
Olje
Pepper
Salt
Vatn
1. Sett 1 l vatn på kok i en kjele.
2. Rens og finhakk 1/2 bit ingefær og 1/2 stk rød chili. Press 1 stk kvitløksfedd med en kvitløkspresse, og knus 1 stk sitrongress med baksiden av kniven slik at aromaene «slippes løs». Del 1 pk sukkererter i to. Finhakk 1 pk koriander, og sett den til side i en skål.
3. Steik ingefær, chili, hvitløk, sitrongress og sukkererter i en kjele på middels varme med 1 ss olje i ca 3 minutter. Tilsett deretter 1 boks kokosmelk, 1 dl vann samt ca 400 g lårbiff av kylling. Kok gryta i ca 10 minutter, og smak til med salt og pepper.
4. Kok 1/2 pk risnudler i vannet fra punkt 1 i 2-3 minutter.
5. Kutt 1 stk lime i båter, og ta sitrongresset ut av gryten. Det skal ikke spises, kun smakssette gryten.
6. Strø finhakka koriander over gryta før servering.
Sprek på både farge og næring!
Høsten er her før vi veit ordet av det! Frister suppa kan den lages idag eller lages til en anna gang 🙂
Annonse
2 Kommentarer
Sylvia Langhelle
19. februar 2018

Linda Stuhaug
19. februar 2018
SKRIV EN KOMMENTAR