Annonse
7. november 2015
Søtpotet nachos
Hei og god lørdag alle sammen!
Lurer du på kva du skal ha til middag ikveld? Då har eg forslaget til deg: SØTPOTET NACHOS!
Slik som søtpotetpizza blei denne oppskrifta laga i fjor sommer då eg hadde min enorme søtpotet periode. Å bruke skiver av søtpotet som «nachoschips» blei fort en slager og er blant topp 5 av mine mest populære oppskrifter! Oppskrifta delte eg for første gang HER, men no vil eg gjerne dele den igjen og håper fleire vil prøve seg 🙂 Her er rett og slett nachos chips bytta ut med søtpotetskiver, og du får en sunn, smakfull og ny vri på nachosen:
Du trenger, ca. 3 porsjoner:
2-3 mellomstore søtpoteter
400 g karbonadedeig
3-4 ss hakkede tomater
1-2 ss tacokrydder (smak deg fram etter kva type du bruker)
1 løk, hakka
1-2 fedd kvitløk, finhakka
en liten bit chilli, finhakka
mais og paprika
revet ost
pepper, grovkverna chilli og paprikakrydder til søtpotetskivene
Slik gjer du:
1. Skrell søtpotetene, del i skiver og fordel over en langpanne med bakepapir. Krydre godt på begge sider. Steik midt i ovnen på 200 grader til søtpotetene er blittt gylne og sprø i kantane.
2. I mellomtida steiker du karbonadedeig med løk, kvitløk og chilli. Tilsett hakkede tomater og tacokrydder. La det putre til en fyldig kjøttsaus uten overflod av væske.
3. Fordel søtpotetskivene i en passelig form, både i bunn og kanter. Ha over kjøttdeigblandinga, topp med mais og paprika (bruk gjerne andre grønnsaker!) og til slutt revet ost.
4. Sett tilbake i ovnen på 200 grader og steik til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter. Bruk gjerne varmluft eller grillfunksjon dei siste 5 minuttane.
Server med en frisk salat, gjerne salsasaus, rømme og/eller heimelaga guacamole.
Søtpotetskivene blir sprø i kantane, men naturligvis ikkje i bunn. Fantastisk godt er det uansett!
Velbekomme 🙂
Annonse
4 Kommentarer
Elise
14. mars 2019
Linda Stuhaug
15. mars 2019
Ellie
14. juli 2022
Linda Stuhaug
15. juli 2022
SKRIV EN KOMMENTAR