Linda Stuhaug

Annonse

26. september 2016

Fløyelsmjuk havregrøt – uten «klumper»

Fløyelsmjuk havregrøt – uten «klumper»
Hei!
Har du prøvd fløyelsmjuk havregrøt før? Denne delte eg oppskrift på for 2 år siden her, og mange fikk seg en ny favoritt. Dette er altså havregrøt kokt på havremel framfor havregryn, som gir en fløyelsmjuk, klumpfri konsistens (minner nesten litt om semulegrynsgrøt!). Næringsinnholdet er akkurat det samme, men smaken er ny. Kanskje dette er en vri du vil prøve deg på neste gang?
Havregrøt er en klassiker til frukost hos mange, men eg meiner det passer like godt til lunsj, middag og kveldsmat. Litt etter kva topping man velger å ha på, selfølgelig!
Juster mengdene etter deg og dine behov, denne oppskrifta gir en relativt god skål med grøt:
Fløyelsmjuk havregraut, 1 porsjon 50 g havremel* ca. 3-3,5 dl melk litt salt litt søtning
* du kan fint male havregryn til havremel i en blender eller foodprosessor. Lag opp massevis og ha ståande i ei krukke!
Kok opp havremel, salt og søtning med 2 dl melk. La grauten småkoke i 10-15 minutter medan du sper på med resten av melka. Rør ofte for å unngå klumper og at grøten svir seg. Server straks med den toppingen du ønsker!
Tips! – har du prøvd å røre inn eit egg i havregrøten når den er ferdig? Konsistensen blir ekstra god, grøten blir meir næringsrik og mettande uten at man kjenner smaken av egget. Dette gjer eg ofte, og da holder grøten seg lengre i magen!
– andre tips for å øke næringsinnholdet er å bruke masse deilig topping på grøten. Frukt, bær, nøtter, nøttesmør, proteinrøre, cottage cheese er noken eksempler som gjerne kan kombineres.
Eg har spist masse havregrøt dei siste årene, og eg går alltid tilbake til klassikeren med sukrin+, kanel og en klatt smør på toppen. Det er definifivt min favoritt kombinasjon!
Fortell meg gjerne kva du liker å toppe grøten din med! Kanskje det gir meg inspirasjon til å prøve noke nytt 🙂 Håper grøten frister!

Hei!

Har du prøvd fløyelsmjuk havregrøt før? Denne delte eg oppskrift på for 2 år siden her, og mange fikk seg en ny favoritt. Dette er altså havregrøt kokt på havremel framfor havregryn, som gir en fløyelsmjuk, klumpfri konsistens (minner nesten litt om semulegrynsgrøt!). Næringsinnholdet er akkurat det samme, men smaken er ny. Kanskje dette er en vri du vil prøve deg på neste gang?

Havregrøt er en klassiker til frukost hos mange, men eg meiner det passer like godt til lunsj, middag og kveldsmat. Litt etter kva topping man velger å ha på, selfølgelig!

Juster mengdene etter deg og dine behov, denne oppskrifta gir en relativt god skål med grøt:

Fløyelsmjuk havregraut, 1 porsjon
50 g havremel*
ca. 3-3,5 dl melk
litt salt
litt søtning

* du kan fint male havregryn til havremel i en blender eller foodprosessor. Lag opp massevis og ha ståande i ei krukke!

Kok opp havremel, salt og søtning med 2 dl melk. La grauten småkoke i 10-15 minutter medan du sper på med resten av melka. Rør ofte for å unngå klumper og at grøten svir seg. Server straks med den toppingen du ønsker!

Tips!
– har du prøvd å røre inn eit egg i havregrøten når den er ferdig? Konsistensen blir ekstra god, grøten blir meir næringsrik og mettande uten at man kjenner smaken av egget. Dette gjer eg ofte, og da holder grøten seg lengre i magen!

– andre tips for å øke næringsinnholdet er å bruke masse deilig topping på grøten. Frukt, bær, nøtter, nøttesmør, proteinrøre, cottage cheese er noken eksempler som gjerne kan kombineres.

Eg har spist masse havregrøt dei siste årene, og eg går alltid tilbake til klassikeren med sukrin+, kanel og en klatt smør på toppen. Det er definifivt min favoritt kombinasjon!

Fortell meg gjerne kva du liker å toppe grøten din med! Kanskje det gir meg inspirasjon til å prøve noke nytt 🙂 Håper grøten frister!

Annonse

62 Kommentarer

H

Heidi

26. september 2020

Veldig god oppskrift jeg liker å ha på blåbær og litt mandelmelk evt. Vanlig melk oppå grøten

Linda Stuhaug

28. september 2020

Så kjekt du liker oppskrifta, Heidi 😀

I

Inese

26. desember 2018

Da endelig prøvde jeg også fløyelsmyk havregrøt. Det var første gang at jeg lagde . Hadde sett mange ganger før at du har spist Linda. Men alltid har vært litt skeptisk. Men i dag hadde lyst å prøve isteden for vanlig havregrøt. Og smakte så godt har funnet favoritten fremover.

Linda Stuhaug

27. desember 2018

Så kjekt du likte grauten, Inese! Eg gleder meg til å lage denne igjen – er så godt 🙂

M

Malin

15. november 2018

Har aldri likt havregrøt men har alltid hatt lyst til å like dette da jeg vil ha en næringsrik og mettende frokost, var utrolig lei av knekkebrød og frokostblanding!! Denne grøten med havremel testet jeg ut i starten av september og har spist den til frokost HVER eneste dag siden, love it<3

Linda Stuhaug

15. november 2018

Såå kjekt å lese, Malin 😀 Hurra! <3

29. mars 2022

Åssen melk bruker dere?

Linda Stuhaug

31. mars 2022

Du kan bruke den melka du vil :) Eg bruker som regel lettmelk.

M

Marion

1. november 2018

Jeg blandet forresten også inn et egg. Kjempesmart. 🙂

Linda Stuhaug

2. november 2018

Ikkje sant! Aldri havregraut uten egg 🙂

M

Marion

1. november 2018

Hei! Prøvde denne fløyelsmyke grøten for første gang i dag, og den var fantastisk god. Jeg hadde på sukrin gold, kanel og smør. Nydelig. Takk for en veldig bra blogg, med mange gode og enkle oppskrifter

Linda Stuhaug

2. november 2018

Takk for hyggelig tilbakemelding, Marion! Håper eg kan fortsette å inspirere 🙂

I

Iselin

7. oktober 2018

Gleder meg til å prøve denne:) lager ofte vanlig havregrøt. Da liker jeg å toppe den med kanel, frosne blåbær og valnøtter. Fantastisk godt 😀

Linda Stuhaug

8. oktober 2018

Høyres nydelig ut, Iselin 😀

I

Irene

6. oktober 2018

Denne er helt magisk <3 Takk for at jeg har fått tilbake lysten på havregrøt! Virkelig ikke orket det på veldig veldig lenge nå. Så deilig med en fløyelsmyk og lettspiselig grøt <3 Kommer aldri til å lage med gryn igjen 🙂 Jeg bruker litt vaniljeproteinpulver i. Da føler jeg ikke for å bruke søtning på. Og så pleier jeg å bruke bær, banan og kanel. Og det egget gjorde susen for fin konsistens 🙂

Linda Stuhaug

8. oktober 2018

Så kjekt med tilbakemelding, Irene! Stas at du likte oppskrifta 😀 Også høyres det ut som ein veldig god kombinasjon du har funne fram til <3

A

Anne Lise

4. oktober 2018

Denne skal prøves! Har o voksen alder endelig begynt å like havregrøt – tok meg bare 33 år og et svangerskap Lager havregrøt med tipping i form av tinte bringebær og blåbær, i tillegg til en god neve mandler, et par ss med chiafrø, litt rosiner og kanel. Såpass godt at jeg spiser det flere morgninger/uke. Men nå skal jeg teste din variant med havremel og egg!

Linda Stuhaug

4. oktober 2018

Høyres veldig godt ut, Anne Lise 😀 Havregraut er ikkje for alle – men så bra at du har begynt å like det no i voksen alder. Det er jo både sunt, enkelt og billig!! 🙂

M

Monika

28. september 2018

Denne må eg prøve 🙂 Er det eit rått egg du blandar inn i grauten?

Linda Stuhaug

28. september 2018

Ja 🙂

T

Tine

24. januar 2019

Takk for nok en bra oppskrift, keep em coming

Linda Stuhaug

25. januar 2019

Takk for tilbakemelding, Tine 😀

S

Sandra vassdal

14. oktober 2019

Denne er helt klar favoritt hjemme hos oss nå siden jeg har cøliaki koker jeg på glutenfritt havremel. jeg er ikke så glad i smørøye på havregrøt, så det smelter jeg i kasserollen først. Smaksetter med vaniljepulver

Linda Stuhaug

15. oktober 2019

Så kjekt du liker grauten, Sandra 😀

S

Siv

4. juli 2019

Jeg får alltid rester når jeg lager slik grøt. Da jeg var lita spiste jeg og bestefar kald grøt med varm melk dagen etter, veldig godt syns iverfall vi 🙂

Linda Stuhaug

5. juli 2019

Spennande måte å ete grautrester på 😀

A

Ane

11. juni 2019

For noen supre tips! Akkurat det jeg var ute etter, i stedet for den samme, gamle oppskriften. Egg og havremel gjorde en stor forskjell, og ga grøten en luksuriøs følelse. Denne skal vi lage om igjen!

Linda Stuhaug

12. juni 2019

Så kjekt oppskrifta falt i smak, Ane 😀 Det er stas!

B

Bjørn Hjartnes.

8. mai 2019

Høres ut som grøt til barn som ikke har tenner. Fysj.

Linda Stuhaug

9. mai 2019

Ja fysjamegen! Fæle greier!

W

Wenche

4. januar 2020

Må den stå så lenge som 10-15min??

Linda Stuhaug

5. januar 2020

Kva meina du? Grauten skal vere ferdig etter ca 10-15 min 🙂

E

Eva

28. oktober 2019

Funker det å lage denne som kjøleskapsgrøt, mon tro? 🙂

Linda Stuhaug

29. oktober 2019

Det veit eg ikkje. Har en følelse av at det kjem til å bli litt lim. Men det er vell verdt å prøve 😀

K

Kjersti

22. oktober 2019

Helt nydelig grøt som har vært en favoritt lenge! Alltid med kanel og hakkede mandler. Ev egg og bær. Tusen takk for oppskrift <3 Lurer bare på en ting, av nysgjerrighet: Hvorfor må denne koke så lenge når det er malt havre? Lettkokte havregryn skal kun koke 3-4 minutter. Er det prosessen lettkokte havregryn har vært gjennom som er grunnen?

Linda Stuhaug

22. oktober 2019

Hei! Så kjekt å lese at grauten faller i smak hos deg 🙂 Denne er veldig lenge sida eg har laga no, så takk for påminnelsen! For å vere ærlig så veit eg ikkje kvifor den må koke så lenge. Eg har berre erfart at den trenger litt koketid for å tjukne med melka, grunnen til det veit eg ikkje 🙂

K

Kjersti

23. oktober 2019

Takk for svar -den er god! Har spist den i mange år før jeg spurte deg… Keep up the good work -det du gjør er supert!!

Linda Stuhaug

23. oktober 2019

Tusen takk, Kjersti 😀 <3

A

Anne

8. august 2024

Kan en bruke Sukrin gold ??

Linda Stuhaug

9. august 2024

Ja :)

A

Anette

7. mai 2023

Denne er så god! 2 åringen elsker den også med kanel, bær eller banan, metter godt i en liten mage ❤️

Linda Stuhaug

8. mai 2023

Fantastisk😍

L

Lene

6. oktober 2022

Hei Linda! 😊 Blir spennende å prøve denne! Men hvilken søtning bruker du å koke opp med?

Linda Stuhaug

7. oktober 2022

Så bra! Eg bruker alt fra sukrin+ til sukrin gold, steviadråper eller ingenting :) Bruk det du har! Håpe den smake😍

A

Anne

6. mars 2023

Hvor mange kalorier er denne porsjonen

Linda Stuhaug

7. mars 2023

Aner ikkje ;)

L

Lise

11. mai 2018

Jeg lurte på hvilke type søtning en kan bruke i denne? 🙂

Linda Stuhaug

11. mai 2018

Sukrin gold eller sukrin+ som regel 🙂

H

Hanne

14. mars 2018

Denne må jeg prøve . Jeg pleier å ha eplebiter og litt rosin på grøten pluss kanel, det er et must . Skal teste ut noen av forslagene til topping her

Linda Stuhaug

14. mars 2018

Kanel er alltid eit must 🙂 Gjer det Hanne – mykje godt å velge i!

A

Anne

9. mars 2018

Denne skal prøves! Kan man lage denne i micro? 😀

Linda Stuhaug

11. mars 2018

Har eg aldri prøvd, men det går nok sikkert fint 🙂

A

Anette

9. mars 2022

Helt nydelig! Denne kommer jeg til å lage på fast basis! Byttet ut melken med vaniljemelk (tine) kuttet ut søtning og salt (tenkte att vaniljemelken i seg selv er nok) og hadde banan og ei lita skje blåbærsyltetøy på toppen. Kjempe godt😁

Linda Stuhaug

10. mars 2022

Så kjekt den smakte, Anette 🤩

W

Wenche Holand

17. august 2018

Dette så godt og sunt ut,så da skal jeg også prøve å lage den siden jeg har havremel tilgode. Jeg vil prøve meg fram med forskjellige toppingen.får vel gode ideer å prøve seg fram

Linda Stuhaug

19. august 2018

Dette er den beste havregrauten! Håpa du liker den også, Wenche 😀

S

Siri Sandvik Helland

1. april 2024

Veldig bra tips å røre inn et egg! Det skal jeg servere mine små barnebarn.

Linda Stuhaug

1. april 2024

Så bra :)

A

Anne Merete

10. oktober 2022

Hvor mange kalorier i denne?

Linda Stuhaug

11. oktober 2022

Eg rekner aldri på kalorier ;)

M

Madeleine

24. mai 2023

Wow det er den beste grøten jeg har smakt, hele mitt liv! Jeg er ikke glad i havregrøt på havregryn, men denne var noe helt annet. Gleder meg til ungene skal få smake. Tusen takk for oppskrift, denne blir laget hver morgen fra nå av. Får bare variere med topping.

Linda Stuhaug

25. mai 2023

Fantastisk! Kjekt med slike tilbakemeldinger🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg