Annonse
18. november 2016
Heimelaga, sunt sjokoladepålegg på 1-2-3!
Hei!
Endelig fredag!
Helg er alltid godt, men ekstra godt når man er heime på Vestlandet og helga kan nytes i fjella <3 får berre håpe været blir litt bedre enn dei siste dagane, det har faktisk pøseregna sida eg kom!
Men, over til dagens oppskrift! Eg har lenge laga mitt eget nøttesmør og sjokoladepålegg. Det smaker så godt, og man kan justere og variere smak akkurat som man liker det. Det er enkelt å lage, går relativt kjapt og krever få ingredienser. Oppskrifta er basert på hasselnøtter, men du kan fint bruke andre nøtter som mandler eller cashewnøtter istedenfor. Uansett blir det en fyldig, smaksrik og flytande nøttemasse som både er sunn og god, som man kan nyte med den beste samvittighet 🙂
Dette må da være perfekt å lage opp i ei krukke og gi i julegave vell? Lag en oppskrift til deg sjølv i helga, så kan du lage nye porsjoner seinare og gi vekk til sjokoladeelskere som en spiselig julegave 🙂
Heimelaga, sunn nugatti
250 g hasselnøtter
3-4 ss kakao
1 ts maldonsalt
2-4 ss søtning*
Slik gjer du:
1. Rist hasselnøttene på 200 grader i 5-10 minuter til dei begynner å lukte og bli gylne. Rist gjerne av skallet, men det er ikkje nødvendig. Ha nøttene over i en kraftig foodprosessor/blender.
2. Nøttene blir først malt, deretter begynner fettet å slippe og konsistenen vil først bli tjukk, deretter flytande. Hjelp til med en slikkepott i kantene underveis. Ha gjerne pauser underveis om foodprosessoren blir veldig varm.
3. Når du har fått flytande nøttesmør smaker du til med kakao, salt og søtning. Hold gjerne litt tilbake og juster slik du liker det.
* av søtning bruker eg som regel en blanding mellom sukrin gold og sukrinmelis. Du kan bruke anna søtning etter smak og behag, som for eksempel sukin+ eller stevia. Anbefaler ikkje flytande søtning i form av honning/fibersirup og lignande, etter tilbakemelding fra lesere gjer dette nøttesmøret til en kompakt, uhåndterbar masse.
Hell nugattien over i eit glass, oppbevar romtemperert. Det holder seg i vekesvis!
Smaker nydelig som pålegg på nystekte, sunne vafler eller pannekaker! Oppskrifter finner du her.
Ellers smaker nugattien nydelig over havregrøt, kjøleskapsgrøt, yoghurtblandinger, tilbehør til frukt og bær, i lomper eller på brødskiva, glasur på kaker, i baksten – eller rett og slett som ei skei rett i munnen 🙂
Håper det frister.
Riktig god helg godtfolk!
*
Annonse
23 Kommentarer
Stine
9. oktober 2020
Linda Stuhaug
9. oktober 2020
Merete
23. februar 2021
Linda Stuhaug
24. februar 2021
Reidun Aas
9. november 2021
Linda Stuhaug
10. november 2021
Hege
13. februar 2020
Linda Stuhaug
14. februar 2020
Monica
11. januar 2020
Linda Stuhaug
11. januar 2020
Trine
20. februar 2024
Linda Stuhaug
21. februar 2024
Julie
5. mai 2018
Linda Stuhaug
6. mai 2018
Elisabeth
17. april 2018
Linda Stuhaug
17. april 2018
Pia
15. mars 2024
Linda Stuhaug
17. mars 2024
SKRIV EN KOMMENTAR