Annonse
21. november 2016
Vegetarlasagne med linser
Hei alle sammen!
Håper dere har hatt ei fin helg, og er klare for ei ny veke. Det er kun seks små dager igjen til første advent, og da tenker eg det er innafor å begynne å dele juleoppskrifter 🙂 Eg har mange oppskrifter klare, og skal lage enda fleire – så det vil bli oppskrifter for einkvar smak!
Men idag er det kjøttfri mandag og eg tenkte å dele en oppskrift på vegetarlasagne eg har laga SÅ mange ganger den siste måneden. Eg er hekta! Etter prøving av fleire ulike varianter har eg funne fram til min favoritt som eg vil dele med dere. Enkel å lage, skikkelig god, mektig og proppfull av gode råvarer.
PS! Hugs å lese tips og alternativer under oppskrifta 🙂
Vegetarlasagne med linser, 4 personer
1 stk løk
1 stk paprika
1 stk pastinakk
3 stk gulerøtter
100 g sopp
(totalt ca. 700-800 g grønnsaker)
2-3 fedd kvitløk
1/2 stk chili
1 boks, 400 g hermetisk tomat
2-3 ss tomatpurê
krydder: salt, pepper, oregano, paprikakrydder.
1 kartong, 170 g linser (skylt)
250 g cottage cheese
6 stk lomper
150 g revet/skiva ost (eg brukte en blanding mellom mozzarella og cheddar)
Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader.
Finhakk kvitløk og chili, hakk resten av grønnsakene i små biter. Ha over i ei steikepanne med litt vatn , surr eit par minutter. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê og linser, la det småkoke til en fyldig tomatsaus. Smak til med krydder.
Legg tomatsausen, lomper og cottage cheese lagvis i ei ildfast form. Avlutt med tomatsaus og revet ost til slutt.
Steik lasagnen midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca.15-20 minutter. La den stå noken minutter før servering.
Server gjerne med litt ekstra grønt og dressing. Eg lager kvitløkskesam av kesam, pressa kvitløk, salt og pepper, som smaker veldig godt som tilbehør til lasagnen (kom ikkje med på bildet!).
Tips og alternativer!
– linser kan fint byttes med bønner eller kikerter. Lasagnen er også god uten linser, så tomatsausen kan kun bestå av grønnsaker.
– bruk gjerne andre grønnsaker enn dei eg har brukt. Eg varierer fra gang til gang etter kva eg har tilgjengelig. Så lenge det tilsvarer ca. 700-800 g grønnsaker, kan du fint justere og variere etter lyst og tilgjengelighet!
– cottage cheese kan byttes med kesam eller creme fraiche. Er du ikkje så glad i klumpene i cottage cheesen, kan du fint mose den klumpfri med en stavmikser.
– bytt gjerne lomper med pastaplater, aubergineskiver eller squashskiver. Bruker du pastaplater burde lasagnen stå 45 minutter i ovnen, så vent med osten til dei siste minuttane.
Passer like godt kvardag som helg! Og den smaker nesten enda bedre dagen etterpå, så har du rester igjen er det heilt topp med en luksus lunsj eller restemiddag dagen etterpå.
Velbekomme – nyt lasagne som gjer eksta godt for kroppen og miljøet <3
*
Annonse
8 Kommentarer
Kristine Bøe
22. juli 2019

Linda Stuhaug
29. juli 2019
Marte Selnes
2. mars 2022

Linda Stuhaug
3. mars 2022
Venche
21. november 2024

Linda Stuhaug
22. november 2024
Oda
1. mars 2020

Linda Stuhaug
2. mars 2020
SKRIV EN KOMMENTAR