Annonse
23. januar 2017
Brokkoliburger
Da er det mandag igjen!
Idag har eg nokn skikkelig digge vegetarburgere akâ brokkoliburgere å dele med dere. Desse blei så smakfulle, saftige og gode – håper virkelig fleire vil prøve seg altså!
Brokkoliburgerene er raske og enkle å lage og krever ingredienser du sannsynligvis har i kjøleskapet fra før. Eg lagde to porsjoner og hadde til middag i to dager, så dei kan gjerne oppbevares i kjøleskapet varmes opp igjen til eit seinare måltid.
Brokkoliburger, ca. 8 stk
2 stk poteter, ca. 200 g tilsammen
200 g brokkoli
70 g revet ost, eg brukte jarlsberg
1 egg
1/4 paprika
1/2 rødløk
1 sjalottløk
2 fedd kvitløk
salt, pepper, grovkverna chili
smør til steiking
tillegg: tilsett gjerne 2-3 ss valgfritt mjøl for bedre bindeevne
Slik gjer du:
1. Kok eller damp potetene til dei er møre og brokkolibuketter i maks 2 minutter. Det er viktig at brokkolibukettene fortsatt har konsistens. Avkjøl. PS! Bruk gjerne poteter og brokkoli fra gårsdagens middag, eller kok klart i forveien. Da er desse klare på svært kort tid!
2. Finhakk paprika, rødløk, sjalottløk og press kvitløk. Kutt brokkolibukettene i små biter. Rasp ost og kokte poteter på eit rivjern. Ha alt i en bolle og bland godt.
3. Tilsett salt, pepper og eventuelt andre krydder/urter du liker. Eg brukte grovkverna chili, men tilsett det du trur vil gi god smak! Ha i egget og bland godt. Steik gjerne en lite prøvekake for å justere med meir krydder om nødvendig, eller eventuelt for å justere om brokkoliburgeren ikkje henger skikkelig sammen. Bruk eit ekstra egg om blandinga er tørr, eller mjøl om blandinga er blaut.
4. Klem massen til burgere mellom hendene og steik i litt smør på middels varme. Snu burgeren forsiktig når den har fått en gyllen steikeskorpe. Server nystekte (men dei er også gode kalde!).
Det er mange måter å servere brokkoliurgeren på. Eg lagde kvitløksdressing av gresk yoghurt, kesam, pressa kvitløk, salt og pepper som tilbehør, i tillegg til at eg hadde potetbåter og spisspaprika. Nydelig!
Andre måter kan være med burgerbrød, søtpotetfries, en frisk salat, guacamole. Eit anna tips er å forme brokkoliburgeren som pølser eller små boller, og servere med lomper eller i wraps med litt grønt og dressing.
Skikkelig saftige, smakfulle og gode. Desse kommer eg til å lage mange ganger framover, nam!
Prøv du også da vell 🙂
*
Annonse
16 Kommentarer
Ann Kristin
16. desember 2018
Linda Stuhaug
16. desember 2018
Ann Kristin
19. desember 2018
Linda Stuhaug
19. desember 2018
Marit Foosnæs
2. mars 2021
Linda Stuhaug
2. mars 2021
jill nysæther olsen
11. november 2021
Linda Stuhaug
12. november 2021
hannah lassine glendrange
23. januar 2020
Linda Stuhaug
24. januar 2020
Tone Anita
6. oktober 2024
Linda Stuhaug
7. oktober 2024
Jorunn
6. desember 2020
Linda Stuhaug
6. desember 2020
SKRIV EN KOMMENTAR