Annonse
29. september 2017
Høstens beste lammegryte
God fredag!
Åh, denne oppskrifta har eg gleda meg skikkelig til å dele med dåkke. DET. VAR. SÅ. GODT!
Lammegryta har mange spennande og gode smaker, uten at den er sterk. Kombinasjonen av smakane blei skikkelig suksess, og lammekjøttet blei mørt og saftig. Perfekt helgemiddag for heile familien!
Det var eg og mi kjære venninne Mathilde som lagde middagen forrige helg, og vi lot gryta småputre i timesvis. Det er ikkje nødvendig om ein har mindre tid, men det er jo veldig greit å slenge sammen ingrediensane på morgonkvisten og la gryta småputre fram til middagstider, så kan man gjere andre ting i mellomtida 🙂
Inspirasjon til oppskrifta fikk vi matglade mammaen til Mathilde. Ho hadde knipsa bilde av ei Marokkansk lammegryte i eit blad, og tidligare i år fikk vi den servert heime hos ho. Allerede då fant vi ut at denne skulle vi lage en egen vri av til høsten!
Høstens beste lammegryte, 3-4 personer
ca. 1 kg fårikålkjøtt av bog (evt. anna lammekjøtt)
2 chili, finhakka
4-5 fedd kvitløk, finhakka
3-4 cm fersk ingefær, revet
2 rødløk, hakka
Krydder: 1 ts malt koriander, 2 ts spisskummin, 1 ts kardemomme, 2 kanelstenger, 4 stjerneanis.
1,2 liter kyllingkraft/buljong
100 g tørka aprikos
0,5-1 dl soyasaus
2-3 ss fibersirup gold/honning
safta fra 1/2 lime
smør til steiking
Slik gjer du:
1. Ha salt og pepper på fårikålkjøttet. Brunast i ei steikepanne på begge sider.
2. Surr chili, kvitløk, ingefær og rødløk med smør i en gryte til løken er blank. Tilsett alle krydder og la det surre eit par minutter til. Ha deretter oppi lammekjøttet og kraft/buljong.
3. La gryta småkoke i minst 30 minutter. Jo lenge, jo bedre. Her lot vi gryta småputre i ca. 6 timer, men det er som nevnt ikkje nødvendig.
4. Tilsett finhakka aprikos, soyasaus og fibersirup/honning. La gryta småkoke i minst 30 minutter til.
5. Smak til med limesaft og eventuelt meir krydder/salt og pepper. Server med det tilbehøret du ønsker, vi hadde kokte småpoteter, brokkoli, yoghurtdressing* og fersk koriander.
*yoghurtdressingen laga vi av ca. 300 g yoghurt naturell, 3 fedd kvitløk, salt, pepper, sitronsaft og fersk koriander.
PS! Ser du at fårikålkjøttet har mykje bein, bruk litt ekstra.
Gryta var fantastisk nydelig og eg håper virkelig fleire vil prøve seg♥
Annonse
23 Kommentarer
Elise
27. september 2020
Linda Stuhaug
28. september 2020
June Usken
16. januar 2022
Linda Stuhaug
16. januar 2022
Ivana Komic
5. november 2021
Linda Stuhaug
6. november 2021
Lene
24. oktober 2021
Linda Stuhaug
24. oktober 2021
Malin
6. oktober 2021
Linda Stuhaug
6. oktober 2021
Lisa FN
11. februar 2020
Linda Stuhaug
12. februar 2020
Lisa FN
14. februar 2020
Linda Stuhaug
16. februar 2020
Lisa FN
12. februar 2020
Linda Stuhaug
13. februar 2020
Betina
5. oktober 2022
Linda Stuhaug
6. oktober 2022
Sofie
28. november 2022
Hilde
21. oktober 2022
Linda Stuhaug
23. oktober 2022
Cathrine
2. oktober 2024
Linda Stuhaug
3. oktober 2024
SKRIV EN KOMMENTAR