Annonse
27. oktober 2017
Tunfiskpizza – med superbunn av tunfisk!
God fredag!
Idag må mange av dere tru eg er galen. Men synes du det, så er mange av lesarane mine like galne! Har du prøvd å lage pizzabunn med tunfisk før? Dette er en oppskrift eg delte tilbake i 2013 HER, og jevnlig sida det har eg fått kommentarer både fra tunfisk-elskere og tunfisk-hatere om den gode pizzabunnen. Pizzaen har eg laga innimellom dei siste åra, men den har vore litt i dvale her på bloggen. No er det på tide å dra den fram igjen og få fleire til å lage superpizzaen!
Eg forstår veldig godt at man er skeptisk, spesielt om man ikkje liker tunfisk – men pizzabunnen smaker ikkje tunfisk! Bunnen er godt krydra og er super næringsrik med resten av ingrediensane, som gir en sprø, saftig, mettande og veldig god pizza. Pizzabunnen treng ikkje elting eller heving, og er ferdig på 1-2-3:
Super tunfiskpizza, ca. 3 personer
Pizzabunn
2 bokser tunfisk i vatn (hell av vatnet på eine boksen)
100 g havremel
50 g havregryn
2 egg
masse krydder*
Topping
2-3 ss grønn pesto (lag gjerne sjølv, oppskrift her)
250 g skinke
100 g spekeskinke
sopp og paprika
revet ost
Slik gjer du:
*Kryddertips: 2 ts oregano, 1 ts kvitløkskrydder, 1 ts grovkverna chili, 1/2 ts paprikakrydder, 1/2 ts grillkryder og 1/2 ts pepper.
1. Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Ha alle ingrediensane til bunnen i en bolle og rør godt, eg foretrekker miksmaster. Smør som eit tynt lag ut over en langpanne med bakepapir. Forsteik midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til overflata er godt gyllen og sprø. Avkjøl litt før du tar på fyllet (hiv i frysaren om du er utålmodig).
2. Smør på pesto og topp pizzaen med biter av skinke, spekeskinke, paprika og sopp. Avslutt med ost og gjerne litt ekstra spekeskinke på toppen som blir sprøstekt.
3. Steik midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til osten er godt smelta og gyllen. Server!
Eg er glad i en frisk salat og kvitløksdressing som tilbehør, men det er smak og behag. Bruk det du liker eller et pizzaen kun som den er 😉
Sjølvsagt kan du variere fyllet etter smak og behag, men på denne pizzaen synes eg ikkje det er så godt med tomatbasert kjøttfyll, men heller en variant av kvit pizza. Då er eg veldig glad i grønn pesto i bunn, men bruk gjerne philadelphia eller creme fraiche om du heller vil det 🙂 Skinke kan byttast med for eksempel kyllingfilet, og spekeskinke kan byttast med bacon. Her er det berre å bruke det ein har lyst på!
Pizzabunnen blir fast og god med sprø kanter, den står seg fint fleire dager i kjøleskap, er like god kald som varm og kan fint frysast. Superpizza, eller kva?
No er eg veldig spent – har du prøvd tunfiskpizza før, eller kunne du tenke deg å prøve? Eg utfordra deg 😉
Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver deg! Det er og veldig kjekt å få tilsendt bilde eller at dere bruker @lindastuhaug og #lindastuhaug på oppskriftene deres på instagram, visst du lager oppskrifter som er inspirert av meg 🙂 Då finner eg dei igjen, kan sjå resultatet og legge igjen en kommentar♥
Annonse
22 Kommentarer
Andrea
13. juni 2023

Linda Stuhaug
15. juni 2023
Marianne
26. mars 2019

Linda Stuhaug
27. mars 2019
Anne
17. august 2019

Linda Stuhaug
18. august 2019
Frode
15. juni 2021

Linda Stuhaug
15. juni 2021
Kristin
25. januar 2020

Linda Stuhaug
27. januar 2020
Alise Hunskaar
30. juni 2023

Linda Stuhaug
1. juli 2023
Mirjam
16. september 2022

Linda Stuhaug
16. september 2022
Mikki
26. september 2018

Linda Stuhaug
27. september 2018
Lene
12. september 2018

Linda Stuhaug
13. september 2018
Lisa Malen
29. mars 2023

Linda Stuhaug
30. mars 2023
Kjetil Bentdal
16. februar 2023

Linda Stuhaug
20. februar 2023
SKRIV EN KOMMENTAR