Annonse
2. november 2020
Smakfull bønnegryte med quinoa
God mandag!
Idag serverer eg dåkke eg skikkelig smakfull, fyldig og god bønnegryte med quinoa:
Bønnegryta er full av næring, full av grønnsaker, full av smak og virkelig en god middag som du lager på ca. 20 minutt! For å ikkje snakke om at den er heilt vegansk – og ikkje berre vegetarisk 🙂
Her er det du trenger (+ krydder og olje):
Du trenger, til 3-4 personer:
1 boks kidneybønner
1 boks kikerter
1 boks hakka tomater
1 dl quinoa
1 liten pose spinat
3 gulerøtter, grovhakka
2 paprika, grovhakka
1 løk, grovhakka
1 chili + 1 kinesisk kvitløk, finhakka
1-2 ss tomatpure
olje til steiking
valgfritt krydder (eg brukte chili, spisskumin, paprika, salt og pepper)
Slik gjer du:
1. Skyll quinoa godt under rennande, varmt vatn. Kok opp 2 dl vatn og la quinoaen småkoke med lokk i 15 minutt. I mellomtida gjer du resten:
2. Steik løk, chili og kvitløk til den er blank. Tilsett gulrot og paprika, og steik til det har fått en passelig konsistens.
3. Tilsett skylte bønner, kikerter, hakka tomater og tomatpure. La det småkoke eit par minutt før du har oppi spinat og den kokte quinoaen. Rør godt, la alt bli gjennomvarmt, smak til (!!) med krydder og server♥
Gryta kan du servere akkurat som den er, eller du kan toppe den med det lille ekstra 🙂 Eksempler på vegansk topping er avokado, rista gresskarkjerner eller nøtter, ferske urter, næringsgjær, knust nachoschips, heimelaga guacamole eller kokosyoghurt. Eksempler på vegetarisk topping er fetaost i blokk eller terninger, rømme eller kesam, cottage cheese, en slags dressing, mini grissinim, skjørost eller lignande. Bruk fantastien eller det du har!
Ellers må du berre justere oppskrifta etter kva du liker og har tilgjengelig heime. Kanskje du har nokon andre grønnsaker du heller vil bruke? Kjør på. Kanskje du liker bedre bønner enn kikerter? Då bruker du to bokser bønner istedenfor. Kanskje quinoa ikkje er favoritten? Bruk gjerne couscous, byggryn eller lignande istedenfor 🙂 En perfekt oppskrift å eksprimentere med!
Det er veldig viktig at gryta smakast til med krydder. Her kan du bruke akkurat det du vil, men tilsett nok for å få god smak 🙂
Håper det ser fristande ut♥
Annonse
16 Kommentarer
Kjersti
15. april 2024

Linda Stuhaug
16. april 2024
Kathrine
5. januar 2021

Linda Stuhaug
5. januar 2021
Ida
21. november 2020

Linda Stuhaug
22. november 2020
Svanhild
15. november 2020

Linda Stuhaug
16. november 2020
Randi Larsen
5. november 2020

Linda Stuhaug
6. november 2020
Solveig
4. november 2020

Linda Stuhaug
5. november 2020
Janita
2. november 2020

Linda Stuhaug
3. november 2020
Merete
15. september 2022

Linda Stuhaug
15. september 2022
SKRIV EN KOMMENTAR