Linda Stuhaug

Annonse

2. mars 2021

Heimelaga, mild tomatsuppe

Heimelaga, mild tomatsuppe
Hei tirsdag!
Vil du lage en heimelaga, deilig tomatsuppe som garantert faller i smak hos barna? Då har eg oppskrifta til deg! Denne tomatsuppa her er mild på smak, har ein krema konsistens og er skikkelig god. Suppa er kjempeenkel å lage og går relativt fort også, så det er vinn vinn for alle mann!
Eg har brukt kjøpt kyllingkraft denne gangen, men lag gjerne heimelaga kraft. Du kan også bruke fond/buljong – men kraft er virkelig myyyykje bedre, så eg anbefaler å lage eller kjøpe det ferdig. Dei fleste butikker har ein eller anna variant i hyllene sine 🙂 Visst du vil ha vegetarsuppe bruker du berre grønnsakskraft/fond/buljong!
Psst! Litt paprika, tomat, blomkål, brokkoli eller andre grønnsaker i grønnsaksskuffa heime? Tilsett gjerne dei og. Alt skal mosast sammen til slutt, og litt ekstra grønt utgjer ikkje særlig forskjell i smak 🙂
Du trenger, ca. 4 personer: 1 løk + 2 fedd kvitløk 4 mellomstore gulerøtter ca. 800 g hakka tomater 2-3 ss tomatpure 1 kartong, 3 dl matfløyte eller kremfløyte 500 g kyllingkraft, evt. buljong/fond salt og pepper smør til steiking
Og slik gjer du…↓
Grovhakk løken, finhakk kvitløken og steik dette i smør til løken er blank…
Tilsett så grovhakka gulrot, hakka tomater og kraft. Kok opp og la det småkoke under lokk til gulrøttene er godt møre. Jo mindre biter gulrot, jo kortare koketid.
Tilsett tomatpure og matfløyte, og kjør suppa heilt glatt med stavmiksar. For å få en heilt silkemjuk konsistens: kjør suppa ganske lenge med stavmiksaren!
Smak til med salt og pepper, og juster eventuelt konsistensen med vatn om du vil ha ein tynnare konsistens 🙂
Så er det berre å servere med den toppingen du ønsker♥ Her blei det rett og slett fullkornsmakaroni, men det er mykje godt som passer som topping på tomatsuppe. Kokt egg er en klassiker, samme med stekte pølsebiter eller lignande.
Tips: rester igjen? Smaker like godt dagen etterpå, men suppa kan og fint frysast 🙂
Velbekomme! Håper suppa faller i smak hos både små og store 🙂

Hei tirsdag!

Vil du lage en heimelaga, deilig tomatsuppe som garantert faller i smak hos barna? Då har eg oppskrifta til deg! Denne tomatsuppa her er mild på smak, har ein krema konsistens og er skikkelig god. Suppa er kjempeenkel å lage og går relativt fort også, så det er vinn vinn for alle mann!

Eg har brukt kjøpt kyllingkraft denne gangen, men lag gjerne heimelaga kraft. Du kan også bruke fond/buljong – men kraft er virkelig myyyykje bedre, så eg anbefaler å lage eller kjøpe det ferdig. Dei fleste butikker har ein eller anna variant i hyllene sine 🙂

Visst du vil ha vegetarsuppe bruker du berre grønnsakskraft/fond/buljong!

Psst! Litt paprika, tomat, blomkål, brokkoli eller andre grønnsaker i grønnsaksskuffa heime? Tilsett gjerne dei og. Alt skal mosast sammen til slutt, og litt ekstra grønt utgjer ikkje særlig forskjell i smak 🙂

Du trenger, ca. 4 personer:
1 løk + 2 fedd kvitløk
4 mellomstore gulerøtter
ca. 800 g hakka tomater
2-3 ss tomatpure
1 kartong, 3 dl matfløyte eller kremfløyte
500 g kyllingkraft, evt. buljong/fond
salt og pepper
smør til steiking

Og slik gjer du…↓

Grovhakk løken, finhakk kvitløken og steik dette i smør til løken er blank…

Tilsett så grovhakka gulrot, hakka tomater og kraft. Kok opp og la det småkoke under lokk til gulrøttene er godt møre. Jo mindre biter gulrot, jo kortare koketid.

Tilsett tomatpure og matfløyte, og kjør suppa heilt glatt med stavmiksar. For å få en heilt silkemjuk konsistens: kjør suppa ganske lenge med stavmiksaren!

Smak til med salt og pepper, og juster eventuelt konsistensen med vatn om du vil ha ein tynnare konsistens 🙂

Så er det berre å servere med den toppingen du ønsker♥ Her blei det rett og slett fullkornsmakaroni, men det er mykje godt som passer som topping på tomatsuppe. Kokt egg er en klassiker, samme med stekte pølsebiter eller lignande.

Tips: rester igjen? Smaker like godt dagen etterpå, men suppa kan og fint frysast 🙂

Velbekomme! Håper suppa faller i smak hos både små og store 🙂

Annonse

18 Kommentarer

E

Eirin

3. mars 2021

Denne var veldig god! Synes hjemmelaga tomatsuppe vanligvis blir skarp, men med gulrøttene ble det en mer rund smak på suppa. Hadde bare 1 dl fløte igjen, men den var like god uansett.

Linda Stuhaug

4. mars 2021

Ja, mine andre oppskrifter her på bloggen er litt meir skarpe. Eg liker det best personlig, men ikkje like populært hos dei mindre/dei som ikkje ønsker smaken så skarp 🙂 Kjekt oppskrifta falt i smak hos deg <3

M

Mia

2. mars 2021

Kan man bruke lett matfløte?

Linda Stuhaug

3. mars 2021

Ja 🙂

E

Eirin

10. februar 2022

Min go-to-hjemmelaga tomatsuppe 😍 gulrøttene gjør susen!

Linda Stuhaug

11. februar 2022

Sant 😀

L

Line

30. november 2023

Hei, Har bare en boks hakkede tomater. Suppen blir vel kanskje litt tynn da. Hvordan få den tykkere?

Linda Stuhaug

3. desember 2023

Juster ned mengden væske :) Evt bruk litt maisennajevning til å fylde suppa!

4. april 2022

Kjempegod!

Linda Stuhaug

5. april 2022

Så bra🤩

R

Reidun Sofie

30. juli 2024

Tusen takk. Ha en fin tirsdag😊

Linda Stuhaug

1. august 2024

Takk det samme🥰

I

Ingunn

26. mars 2022

Fantastisk god! Denne blir en fasr middagsrett her i heimen👍😍

Linda Stuhaug

27. mars 2022

Herlig😍

R

Reidun Sofie

29. juli 2024

Hei. Nydelig suppe. Skal lage til 6 pers. 5 sultne ungdommer og mor😊Kan du gi meg tips om hva og hvor mye ekstra jeg skal bruke av ingredienser? På forhånd, takk for hjelpen😊

Linda Stuhaug

30. juli 2024

Hei! Ville berre dobla oppskrifta eg, også hatt rester til dage etterpå/fryse ned! Denne suppa er super til frysing (uten pasta)🤩

R

Reidun Sofie

30. juli 2024

Takk for hjelpa😊

Linda Stuhaug

1. august 2024

🥰

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg