Annonse
24. oktober 2017
Alt-i-en lakseform
Eg elsker å lage ulike former/gratenger til middag der eg kan putte oppi diverse rester og halvslappe grønnaker. Eg er en stor motstander av unødvendig kasting av mat, og gjer det kun om det er høgst nødvendig. Denne lakseformen inneholder det eg hadde i grønnsakskuffen, kokte poteter fra middagen dagen før og laks eg fant på datotilbud i butikken. Perfekt å bruke til en alt-i-en lakseform!
Lakseformen er komplett og med både grønnsaker, potet, laks og saus – så noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig. Etter nokon minutter forberedelser lager formen seg sjølv i ovnen, og du har en sunn og smakfull kvardagsmiddag på 30 minutter:
Du bruker sjølvsagt dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Potetene kan byttast med søtpotet, pasta eller ris, og philadelphia kan byttast med anna type kremost eller creme fraiche. Her er det berre fantasien som setter grenser 😉 Her er ingrediensane eg brukte:
Alt-i-en lakseform, ca. 3 personer
1 brokkoli
3-4 gulerøtter
1/2 -1 purreløk
3-4 store kokte poteter
500 g laksefilèt
salt og pepper
1 boks philadeplhia kvitløk&urter
revet ost
Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kutt grønnsaker og poteter i mindre biter og legg i en ildfast form. Legg over biter av laksefilet, strø over salt og pepper.
Fordel philadelphia over laksen og topp formen med revet ost. Steik midt i ovnen i 20-25 minutt, eller til osten er godt smelta og gyllen. Server!
Enkelt, ikkje sant? Kvardagsmiddagane trenger ikkje vere så avanserte!
Lag din egen vri og del gjerne i kommentarfeltet!
Og du… hugs å bruke sansane før du kaster mat. Sjå, lukt og smak – det er mange matvarer som kan etast dager, veker og måneder etter utgått dato 🙂
Annonse
8 Kommentarer
Tanja
13. september 2020

Linda Stuhaug
13. september 2020
Rebecca
2. desember 2018

Linda Stuhaug
3. desember 2018
Hanne Kroken
21. mars 2023

Linda Stuhaug
22. mars 2023
Camilla
20. februar 2018

Linda Stuhaug
21. februar 2018
SKRIV EN KOMMENTAR