Linda Stuhaug

20. august 2020

Alt-i-ett krema kyllinggryte

Alt-i-ett krema kyllinggryte
God torsdag, godtfolk!
Denne kyllinggryta her er så rask og enkel at den passer perfekt som kvardagsmiddag, men så er den så digg at den også passer perfekt som helgemiddag. Fargerik, krema gryte der du har alt i ett, som krever lite oppvask og er skikkelig lettvint. Kan det bli bedre? Ja faktisk, den er jo sunn og næringsrik i tillegg – holdt eg nesten på å gløyme!
I kyllinggryta har eg brukt spinat, brokkoli, sopp, paprika og rødløk – men er det noko av dette du ikkje liker/har tilgjengelig, så dropper du det eller bytter med noko anna 🙂 Ingen oppskrifter trenger å bli fulgt slavisk, det er som regel tilfeldig kva eg putter oppi ut fra kva eg sjølv har heime!
Her har du alt-i-ett og noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig, ha gryta over i ei skål og nyt med skei! Kan anbefale litt ekstra finraspa parmesan på toppen – det er skikkelig godt♥
Du trenger, 3-4 personer ♦ 800 g kyllingfilet, i biter ♦ 200 g valgfri pasta (eg brukte fullkornspasta, du bruker f.eks glutenfri pasta om det er nødvendig) ♦ 100 g fersk spinat ♦ 1 brokkoli, i buketter ♦ 1 paprika, grovhakka ♦ 1 rødløk, grovhakka ♦ 250 g sopp, i skiver ♦ 8 dl kyllingkraft (eller utblanda buljong/fond) ♦ 1 beger, 300 g creme fraiche (lett eller vanlig) ♦ 100 g raspa ost ♦ salt og pepper
Slik gjer du: 1. Steik kylling og sopp, sett til side.
2. Ha deretter kyllingkraft og creme fraiche i bunnen av en kjele. Fyll på med pasta, spinat, brokkoli, paprika og rødløk. Kok opp og la dette småkoke i 8-9 minutt, til pastaen nesten er ferdig.
3. Tilsett den ferdigstekte kyllingen, soppen og raspa ost. Rør godt og la det stå eit par minutt så osten får smelta skikkelig. Smak til med salt og pepper, og server!
Slike gryter er perfekt å klargjere kvelden i forveien: steik kyllingen og sopp, kutt alle grønnsakene så er middagen klar etter 10-15 minutt tilberedningstid totalt. Enkle tips for å gjere kvardagen/ettermiddagsstresset litt bedre 🙂
Som de veit blir eg veldig glad for tilbakemeldinger om de prøver ut mine oppskrifter♥ Eg blir også glad om du bruker @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildene du deler på instagram, det er så kjekt for meg å følge med.
Daglig inspirasjon deler eg på Facebook-sida mi HER – , på instagram under @lindastuhaug eller min turkonto @lindatilfjells om du er interessert i fjell, tur og friluft 🙂

God torsdag, godtfolk!

Denne kyllinggryta her er så rask og enkel at den passer perfekt som kvardagsmiddag, men så er den så digg at den også passer perfekt som helgemiddag. Fargerik, krema gryte der du har alt i ett, som krever lite oppvask og er skikkelig lettvint. Kan det bli bedre? Ja faktisk, den er jo sunn og næringsrik i tillegg – holdt eg nesten på å gløyme!

I kyllinggryta har eg brukt spinat, brokkoli, sopp, paprika og rødløk – men er det noko av dette du ikkje liker/har tilgjengelig, så dropper du det eller bytter med noko anna 🙂 Ingen oppskrifter trenger å bli fulgt slavisk, det er som regel tilfeldig kva eg putter oppi ut fra kva eg sjølv har heime!

Her har du alt-i-ett og noko ekstra tilbehør er ikkje nødvendig, ha gryta over i ei skål og nyt med skei! Kan anbefale litt ekstra finraspa parmesan på toppen – det er skikkelig godt♥


Du trenger, 3-4 personer
♦ 800 g kyllingfilet, i biter
♦ 200 g valgfri pasta (eg brukte fullkornspasta, du bruker f.eks glutenfri pasta om det er nødvendig)
♦ 100 g fersk spinat
♦ 1 brokkoli, i buketter
♦ 1 paprika, grovhakka
♦ 1 rødløk, grovhakka
♦ 250 g sopp, i skiver
♦ 8 dl kyllingkraft (eller utblanda buljong/fond)
♦ 1 beger, 300 g creme fraiche (lett eller vanlig)
♦ 100 g raspa ost
♦ salt og pepper

Slik gjer du:
1. Steik kylling og sopp, sett til side.

2. Ha deretter kyllingkraft og creme fraiche i bunnen av en kjele. Fyll på med pasta, spinat, brokkoli, paprika og rødløk. Kok opp og la dette småkoke i 8-9 minutt, til pastaen nesten er ferdig.

3. Tilsett den ferdigstekte kyllingen, soppen og raspa ost. Rør godt og la det stå eit par minutt så osten får smelta skikkelig. Smak til med salt og pepper, og server!

Slike gryter er perfekt å klargjere kvelden i forveien: steik kyllingen og sopp, kutt alle grønnsakene så er middagen klar etter 10-15 minutt tilberedningstid totalt. Enkle tips for å gjere kvardagen/ettermiddagsstresset litt bedre 🙂

Som de veit blir eg veldig glad for tilbakemeldinger om de prøver ut mine oppskrifter♥ Eg blir også glad om du bruker @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildene du deler på instagram, det er så kjekt for meg å følge med.

Daglig inspirasjon deler eg på Facebook-sida mi  HER – , på instagram under @lindastuhaug eller min turkonto @lindatilfjells om du er interessert i fjell, tur og friluft 🙂

30 Kommentarer

T

Trine

26. august 2020

Veldig god! Lagde vegetarversjon og bytta ut kylling med sopp og det funka også kjempebra 🙂 har anbefalt den videre!

Linda Stuhaug

27. august 2020

Så kjekt å lese, Trine 😀

G

Gunnhild

25. august 2020

Kan ein erstatte creme freiche med Kokosmelk?

Linda Stuhaug

27. august 2020

Ja 🙂

W

Wenche N.

23. august 2020

Kjempegod gryte! Dette ble søndagsmiddag idag. Hadde oppi litt hvitløk, soltørkede tomater og caynnepepper for mer smak, det funket veldig bra.

Linda Stuhaug

24. august 2020

Nam – det høyres veldig godt ut 😀 Skal prøve med soltørka tomat!

M

Malene

21. august 2020

Denne ser lekker ut! Skal prøve når hverdagen er tilbake, god helg!

Linda Stuhaug

22. august 2020

Så bra!! Håper den smaker, Malene 😀 God helg <3

B

Brit

20. august 2020

Denne prøvde vi på hytta idag – kjempegod! Blir ikke siste gang jeg lager denne

Linda Stuhaug

22. august 2020

Fantastisk 😀

V

Victoria lindmo johannesen

20. august 2020

Hvor er gryten du bruker fra? Merke og hvor stor er den?

Linda Stuhaug

22. august 2020

Det er Le Cruset. Den er rundt 4 liter 🙂

M

Marte Listhaug

4. mars 2021

love it! ❤️

Linda Stuhaug

5. mars 2021

<3

I

Inger-Britt

31. januar 2021

Nydelig gryte. Vi har hatt den til middag i dag. Lagde den til 3 personer (kjøtt og pasta), det holder gjerne til 5 personer.

Linda Stuhaug

1. februar 2021

Så kjekt den falt i smak, Inger-Britt 😀

M

Mette honningsvåg

22. januar 2021

Var ei kjempe god gryte

Linda Stuhaug

23. januar 2021

Så bra!! 🙂

K

Kathrine

19. januar 2021

Dette smakte helt nydelig! Perfekt familiemiddag. Med denne oppskriften så hadde vi middag for 2 dager (familie på 4) Jeg brukte lett creme fresh og det merket man ikke. Tusen takk for mange nydelige, enkle og sunne familievennlige oppskrifter!

Linda Stuhaug

19. januar 2021

Så hyggelig, takk for tilbakemelding, Kathrine 😀 <3

M

Maibritt

8. januar 2021

Denne her lagde jeg i går, og alle likte den, til og med min kresne fjortis.. skikkelig god var den !!!

Linda Stuhaug

10. januar 2021

Så kjekt å lese, Maibritt 😀

A

Ann Iren

4. januar 2022

Denne er blitt ein favoritt hos oss 🙂 Nydelig gryte. Tusen takk for gode, sunne og enkle oppskrifter 🙂

Linda Stuhaug

5. januar 2022

Så kjekt å lese, Ann Iren 😀

T

Torunn Høivaag

14. september 2021

Hei Jeg lagde denne i går, og den ble veldig god. Det ble endel igjen som jeg hadde tenkt å varme opp i dag, men så leser jeg at spinat ikke bør varmes opp flere ganger. Hva tenker du om dette? Er det trygt å varme opp retten dagen etter?

Linda Stuhaug

14. september 2021

Hei! Dette gjer eg støtt og stadig 🙂

I

Ina

22. juni 2021

Vi har laget denne gryta to ganger og synes den er såå god!

Linda Stuhaug

22. juni 2021

Så hyggelig Ina 😀

R

Reidun

8. mars 2022

Jeg lurer på om det går å fryse ned flere av matrettene du har?

Linda Stuhaug

8. mars 2022

Ja, dei fleste retter går an å fryse :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg