Linda Stuhaug

Annonse

4. oktober 2022

Alt-i-ett krema laks og quinoaform

Alt-i-ett krema laks og quinoaform
Hei dåkke! Idag leiter eg fram ein av mine favorittoppskrifter fra mi forrige kokebok "Opptur med sunne middagar", nemlig ein krema laks- og quinoaform! Her har du alt i ett og, og formen er smakfull og skikkelig god. Anbefalast♥︎ TIPS 1: bytt gjerne laks med f.eks kyllingfilet! Kyllingfileten må då steikast litt først (trenger ikkje vere heilt gjennomstekt). Ellers kan du følge samme framgangsmetode! TIPS 2: klargjer formen kvelden før, så gjenstår kun steiking til middagstid! Då gjer du alt som står i oppskrifta, men dropper osten. Sett formen i kjøleskapet, og når du kjem heim fra jobb dagen etterpå, så topper du formen med ost og steiker. Middag ferdig på 20 minutt!
Ingredienser, ca 4 personer: 500 g laks eller ørret 200 g fersk spinat 1–2 brokkoli, i buketter 2,5 dl quinoa raspa ost
Saus 6 dl melk 125 g kremgo, gjerne med urtesmak (den grønne) 2 ss maisenna salt, pepar og kvitløkspulver
Slik gjer du: 1. Skyll quinoa i varmt vatn og kok den deretter i lettsalta vatn i ca. 15 minutt med lokk.
2. Mens quinoaen kokar lagar du saus: kok opp 5 dl melk med kremgo urter. Rør ut maisenna i resterande 1 dl melk og tilsett i ein tynn stråle i den kokande melka medan du rører. Det skal bli ein fyldig, krema saus. Smak til med salt, pepar og kvitløkspulver.
3. Legg spinat i botnen av ei eldfast form, etterfulgt av den ferdigkokte quinoaen, brokkolibukettar i små buketter og laks i mindre bitar. Hell over sausen og avslutt med raspa ost. 4. Steik på 200 grader, over-undervarme i ca. 20 minutt, til osten er godt gyllen. Server!
Håpe det frister!

Hei dåkke!

Idag leiter eg fram ein av mine favorittoppskrifter fra mi forrige kokebok " Opptur med sunne middagar", nemlig ein krema laks- og quinoaform! Her har du alt i ett og, og formen er smakfull og skikkelig god. Anbefalast♥︎

TIPS 1: bytt gjerne laks med f.eks kyllingfilet! Kyllingfileten må då steikast litt først (trenger ikkje vere heilt gjennomstekt). Ellers kan du følge samme framgangsmetode!

TIPS 2: klargjer formen kvelden før, så gjenstår kun steiking til middagstid! Då gjer du alt som står i oppskrifta, men dropper osten. Sett formen i kjøleskapet, og når du kjem heim fra jobb dagen etterpå, så topper du formen med ost og steiker. Middag ferdig på 20 minutt!

Ingredienser, ca 4 personer:
500 g laks eller ørret
200 g fersk spinat
1–2 brokkoli, i buketter
2,5 dl quinoa
raspa ost


Saus

6 dl melk
125 g kremgo, gjerne med urtesmak (den grønne)
2 ss maisenna
salt, pepar og kvitløkspulver

Slik gjer du:
1. Skyll quinoa i varmt vatn og kok den deretter i lettsalta vatn i ca. 15 minutt med lokk.

2. Mens quinoaen kokar lagar du saus: kok opp 5 dl melk med kremgo urter. Rør ut maisenna i resterande 1 dl melk og tilsett i ein tynn stråle i den kokande melka medan du rører. Det skal bli ein fyldig, krema saus. Smak til med salt, pepar og kvitløkspulver.

3. Legg spinat i botnen av ei eldfast form, etterfulgt av den ferdigkokte quinoaen, brokkolibukettar i små buketter og laks i mindre bitar. Hell over sausen og avslutt med raspa ost.

4. Steik på 200 grader, over-undervarme i ca. 20 minutt, til osten er godt gyllen. Server!

Håpe det frister!

Annonse

11 Kommentarer

H

Hanne

22. januar 2023

Bruke du vanlig melk eller havre, mandel eller annet? 😊

Linda Stuhaug

23. januar 2023

Vanlig melk :)

O

Oline

14. oktober 2022

Koker du brokkolien litt først?

Linda Stuhaug

14. oktober 2022

Nei, då hadde eg skreve det :)

M

Mariann

18. januar 2023

Hvordan skyller man quinoa? Det er jo så små korn at de forsvinner i sluken 🙈 Finnes ikke tette nok siler...

Linda Stuhaug

21. januar 2023

Jo, det finnes😊 ellers tar du eit papir e.l i sila :)

A

Anne lise

10. oktober 2022

Nydelig rett. Porsjonen ble for stor for meg og min mann så nå lurer jeg på man kan varme opp restene på nytt?

Linda Stuhaug

11. oktober 2022

Jaja, sjølvsagt😃

H

Hege Selfors Nielsen

18. oktober 2023

Man bør vel ikke varme opp spinat?? Det blir ikke anbefalt pga at det dannes et stoff som er kreftfremkallende..

I

Iren

10. april 2023

Utrolig god rett! Hvordan er denne å fryse (tenker spesielt på spinaten) 😋

Linda Stuhaug

10. april 2023

Det går heilt fint😃

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg