Annonse
19. august 2025
Babymat: næringsrik kjøttgryte

Hei!
Her kjem en ny oppskrift på babymat: næringsrik kjøttgryte! Mini elsker denne, og eg har laga den i litt ulike variasjoner fleire ganger🥰 En oppskrift gir ganske mange porsjoner - eg fryser ned i terninger og tiner opp etterkvart.

👶🏻 Fra 6 mnd. Kan gis før også, men pass då på å finmose konsistensen.
🥛 Ved servering kan du gjerne røre inn litt morsmelk/morsmelkerstatning. Det vil også tynne ut konsistensen om babyen din foretrekker det, ellers er det fint å gjer mellom 4-6 mnd.
❄️ Kan frysast i terninger og tinast opp etterkvart.
🥕 Linser og grønnsaker kan varierast med andre typer! Eg har brukt kvite bønner og kidneybønner istedenfor linser, og av grønnsaker har eg variert litt med brokkoli, blomkål og squash.
🌶 Bruk gjerne litt meir krydder også. Eg tilsetter gjerne paprikakrydder og/eller spisskumin også for å variere smak. Timian og paprikakrydder er jernrive krydder, så fint å ha nokon ts av desse!

Du trenger:
• 200 g kjøttdeig/karbonadedeig
• 1 pk linser (230g)
• 2 gulrøtter, raspa
• 2 poteter, raspa (evt kokte)
• 1 spisspaprika, grovhakka
• 1 tomat, grovhakka
• 2-3 ss tomatpuré
• 2-3 dl kraft (evt vatn)
• 1-2 ts tørka timian
• 2-3 ss usalta smør
Slik gjer du:
1. Steik kjøttdeig/karbonadedeig. Skyll linsene i eit dørslag. Ha deretter
alle ingrediensane i panna utenom krafta.
2. Steik nokon minutter før du tilsetter kraft/vatn og lar det småputre under lokk i ca 10 minutt.
Voila! Mos med stavmikser til den konsistensen du ønsker. Jo meir du moser, jo «smoothare» blir den.

PS! Visst du bruker kokt potet - for eksempel har igjen etter middagen - så tar du dette oppi til slutt før du stavmikser.


Inneholder alt baby trenger for eit næringsrikt måltid♥︎
Annonse
2 Kommentarer
Ingvild
30. september 2025
Linda Stuhaug
1. oktober 2025
SKRIV EN KOMMENTAR