Linda Stuhaug

Annonse

19. august 2025

Babymat: næringsrik kjøttgryte

Babymat: næringsrik kjøttgryte
Hei!
Her kjem en ny oppskrift på babymat: næringsrik kjøttgryte! Mini elsker denne, og eg har laga den i litt ulike variasjoner fleire ganger🥰 En oppskrift gir ganske mange porsjoner - eg fryser ned i terninger og tiner opp etterkvart.
👶🏻 Fra 6 mnd. Kan gis før også, men pass då på å finmose konsistensen.
🥛 Ved servering kan du gjerne røre inn litt morsmelk/morsmelkerstatning. Det vil også tynne ut konsistensen om babyen din foretrekker det, ellers er det fint å gjer mellom 4-6 mnd.
❄️ Kan frysast i terninger og tinast opp etterkvart.
🥕 Linser og grønnsaker kan varierast med andre typer! Eg har brukt kvite bønner og kidneybønner istedenfor linser, og av grønnsaker har eg variert litt med brokkoli, blomkål og squash.
🌶 Bruk gjerne litt meir krydder også. Eg tilsetter gjerne paprikakrydder og/eller spisskumin også for å variere smak. Timian og paprikakrydder er jernrive krydder, så fint å ha nokon ts av desse!
Du trenger:
• 200 g kjøttdeig/karbonadedeig
• 1 pk linser (230g)
• 2 gulrøtter, raspa
• 2 poteter, raspa (evt kokte)
• 1 spisspaprika, grovhakka
• 1 tomat, grovhakka
• 2-3 ss tomatpuré
• 2-3 dl kraft (evt vatn)
• 1-2 ts tørka timian
• 2-3 ss usalta smør
Slik gjer du:
1. Steik kjøttdeig/karbonadedeig. Skyll linsene i eit dørslag. Ha deretter
alle ingrediensane i panna utenom krafta.
2. Steik nokon minutter før du tilsetter kraft/vatn og lar det småputre under lokk i ca 10 minutt.
Voila! Mos med stavmikser til den konsistensen du ønsker. Jo meir du moser, jo «smoothare» blir den.
PS! Visst du bruker kokt potet - for eksempel har igjen etter middagen - så tar du dette oppi til slutt før du stavmikser.
Inneholder alt baby trenger for eit næringsrikt måltid♥︎

Hei!

Her kjem en ny oppskrift på babymat: næringsrik kjøttgryte! Mini elsker denne, og eg har laga den i litt ulike variasjoner fleire ganger🥰 En oppskrift gir ganske mange porsjoner - eg fryser ned i terninger og tiner opp etterkvart.

Sanity Image

👶🏻 Fra 6 mnd. Kan gis før også, men pass då på å finmose konsistensen.

🥛 Ved servering kan du gjerne røre inn litt morsmelk/morsmelkerstatning. Det vil også tynne ut konsistensen om babyen din foretrekker det, ellers er det fint å gjer mellom 4-6 mnd.

❄️ Kan frysast i terninger og tinast opp etterkvart.

🥕 Linser og grønnsaker kan varierast med andre typer! Eg har brukt kvite bønner og kidneybønner istedenfor linser, og av grønnsaker har eg variert litt med brokkoli, blomkål og squash.

🌶 Bruk gjerne litt meir krydder også. Eg tilsetter gjerne paprikakrydder og/eller spisskumin også for å variere smak. Timian og paprikakrydder er jernrive krydder, så fint å ha nokon ts av desse!

Sanity Image

Du trenger:

• 200 g kjøttdeig/karbonadedeig

• 1 pk linser (230g)

• 2 gulrøtter, raspa

• 2 poteter, raspa (evt kokte)

• 1 spisspaprika, grovhakka

• 1 tomat, grovhakka

• 2-3 ss tomatpuré

• 2-3 dl kraft (evt vatn)

• 1-2 ts tørka timian

• 2-3 ss usalta smør


Slik gjer du:

1. Steik kjøttdeig/karbonadedeig. Skyll linsene i eit dørslag. Ha deretter

alle ingrediensane i panna utenom krafta.

2. Steik nokon minutter før du tilsetter kraft/vatn og lar det småputre under lokk i ca 10 minutt.

Voila! Mos med stavmikser til den konsistensen du ønsker. Jo meir du moser, jo «smoothare» blir den.

Sanity Image


PS! Visst du bruker kokt potet - for eksempel har igjen etter middagen - så tar du dette oppi til slutt før du stavmikser.

Sanity ImageSanity Image


Inneholder alt baby trenger for eit næringsrikt måltid♥︎



Annonse

2 Kommentarer

I

Ingvild

30. september 2025

Akkurat laget Kjøttgryta og den smaker veldig godt! Men kom på nå når den er ferdig at jeg brukte Karbonadedeig fra Nordfjord og denne er det jo litt salt i. Ble veldig usikker på om alt nå må kastes? Pleier å huske på dette, men denne gangen gikk det i glemmeboka🙈

Linda Stuhaug

1. oktober 2025

Det går fint! Mengden salt per porsjon er relativt liten, men pass gjerne på saltmengden ellers samme dagen🥰

SKRIV EN KOMMENTAR