5. desember 2025
Babymattips: tynn skinkeomelett

Heisann!
Er det noke Emmie har fått utrulig mykje av sida vi starta med fast føde, så er det egg i ulike varianter. Ut fra alderen hennas har eg variert konsistens og tilberedingsmetode, og ho har elska det fra første stund!
Her er en klassiker eg har laga en del, nemlig skinkeomelett. Utrulig enkel og ferdig på berre eit par minutter, perfekt mjuk mat og enkel å gripe for dei som liker å ete sjølv😍
Passer fra: 6 mnd, så lenge babyen oppfyller alle kriterier til å ete på egenhånd!

Skinkeomelett 1-2 babyporsjoner:
1 egg + 1 eggeplomme
1-2 skinker skinke
Valgfritt: litt vårløk, urter e.l til topping
1/2 ts (u)salta smør
Slik gjer du:
Visp sammen egg + eggeplomme. Smelt smøret i ei lita steikepanne, hell over eggeblandinga og topp med skinke og evt vårløk e.l.
La den stå på middels varme, gjerne med lokk om du har, til omeletten har satt seg. Avkjøl litt før servering.

Server gjerne med litt ekstra grønt på tallerken! Mitt valg falt på agurk i tynne skiver uten skall + avokado.

Næringsrikt og godt for små mager!