Annonse
18. oktober 2016
Baconsurra kyllingfilêt med maiskrem
Heisann!
Idag har eg eit enkelt, men veldig smakfullt middagstips til dere. Etter eg lagde maiskrem første gangen har eg laga det fleire ganger og prøvd meg fram med ulike kombinasjoner. Så godt, så enkelt! Denne gangen blei det servert som tilbehør til baconsurra kyllingfilêt, med ovnsbakte poteter og grønnsaker. Nydelig!
Du trenger, 4 porsjoner
800 g kyllingfilêt
8 skiver bacon
10 mellomstore poteter
1 brokkoli
2 rødløk
2 paprika
2 fedd kvitløk
2 bokser mais
1,5 dl matfløte*
salt, pepper, grovkverna chili
smør
Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Gni kyllingfilêtene inn i salt og pepper. Surr rundt bacon og steik ca. 2 minutter på kvar side i litt smør. Ha over i en ildfast form.
Kutt opp poteter i båter, brokkoli i buketter, rødløk i skiver og paprika i staver. Fordel på eit steikebrett med bakepapir, strø over ønska krydder. Eg bruke salt, pepper, grovkverna chili og fersk kvitløk. Sett kyllingen og steikebrettet med poteter og grønnsaker inn i ovnen 15-20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og potetbåtene gylne.
I mellomtida lager du maiskrem: ha maiskornenene i en liten kjele sammen med matfløte. Kok opp på svak varme og la det småkoke ca. 5 minutter. Mos med en stavmikser til en jevn maiskrem og smak til med salt og pepper.
Server straks!
Maiskrem har eg delt oppskrift på før her. Det er perfekt som tilbehør til både kvit og rød fisk, kylling, svin, biff, hamburger, taco, tapasbordet eller grillmaten. Det passer virkelig til alt!
Dette var en veldig god kombinasjon, og en middag som passer like godt kvardag som helg.
Velbekomme!
*
Psst… idag har eg snapchat-kontoen til Kostholdsdamene. Følg meg gjerne der! Dette er en snapchat konto der du følger ulike kostholdsinteresserte damer kvar dag, både bloggere og ikkje-bloggere. Legg til kostholdsdamene og følg oss der 🙂
Annonse
6 Kommentarer
Linda
20. november 2018

Linda Stuhaug
20. november 2018
Anette
16. april 2023

Linda Stuhaug
17. april 2023
Kathrine Hellevik
23. mai 2020

Linda Stuhaug
24. mai 2020
SKRIV EN KOMMENTAR