Linda Stuhaug

Banaoffe pai – uten tilsatt sukker

Banaoffe pai – uten tilsatt sukker
Heisann!
I helga lagde ei ei kaka som både har vore veldig, veldig etterspurt her på bloggen, men også veldig, veldig etterspurt i heimen. Eg har ein storebror som fekk banoffee pai servert på ein restaurant for mange år sidan, og sidan det har denne kaka stått høgt på lista mi. Han har nemlig spurt etter den mange ganger!
Så, no har eg endelig fått prøve meg på banoffee pai! Dette er kanskje ei ukjent kake for mange (det var det for meg også), men den er superenkel å lage, relativt rask og skikkelig god.
Kaka består av → Paibunn → Karamell → Banan → Krem
Eg har laga min egen vri på oppskrifta, med en litt utradisjonell paibunn og ekstra sjokolade, men dette gjorde kaka virkelig god 🙂 Kaka er uten tilsatt sukker og gluten (hugs glutenfri havregryn);
Lag 1, paibunn 150 g salte peanøtter 100 g mandler 50 g havregryn 50 g smør 65 g Fibersirup Gold 0,5 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
Lag 2, karamell 4 dl kremfløyte 130 g Fibersirup Gold 2 ss smør 0,5 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
Lag 3, banan & sjokolade 4 bananer, i skiver 50 g sukkerfri sjokolade, grovhakka (kan sløyfast)
Lag 4, krem 2-3 dl kremfløyte 1 ss søtning (eg brukte sukrin+)
Eg brukte rund kakeform på 22 cm i diameter. Hugs bakepapir i bunn! Du kan også bruke paiform i samme størrelse, men eg synes det var litt meir lettvint med kakeform.
Slik gjer du: 1. Start med å sette på kok karamellen; ha ingrediensane i ein kjele. Kok opp under omrøring og la karamellsausen småkoke i ca. 20 minutt. Rør av og til. Medan karamellen koker lager du paibunnen.
2. Paibunn; mal peanøtter, mandler og havregryn i ein blendar eller foodprosessor. Det trenger ikkje vere heilt finmalt. Smelt smør og Fibersirup Gold, og rør alt godt saman. Trykk massen ned i den ildfaste forma/paiforma. Sett i frysaren medan du venter på karamellen.
3. Når karamellen er ferdigkokt; la karamellsausen avkjøle seg i ca. 10 minutt, hell deretter karamellensausen over paibunnen. Sett til avkjøling, minst 1 time i frysaren eller nokre timer/natta over i kjøleskap.
4. Banan & sjokolade; Skjær rundt kantane i den ildfaste forma. Løft kaka over på eit kakefat. Fordel masse bananskiver over karamellen og grovhakka sjokolade (spar litt til toppen) over bananskivene.
5. Krem; Visp krem av fløyta, smak til med søtning og fordel på toppen av kaka.
Eg anbefaler å vente med banan, sjokolade og kremen til rett før servering, men det går fint å klargjere kaka i forvegen også. Oppbevar i kjøleskapet og server med eit par kopper kaffi♥
Ei sukkerfri kake som passer perfekt til helg, fest og feiring.
Denne fikk virkelig bein å gå på i heimen, vi var 6 stykker og alle forsynte seg fleire ganger. Til slutt var det berre eit bittelite kakestykke igjen. Det er eit godt tegn!
Min første tanke var; for ei merkelig kake. Og den er jo litt spesiell, men makan så god den var! Det er ikkje første og siste gang eg lager denne, for å sei det sånn.
Håper fleire har lyst å prøve seg! Kanskje dette er ein kakeide til 17.mai feiringa? 😀
Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi HER eller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene 🙂

Heisann!

I helga lagde ei ei kaka som både har vore veldig, veldig etterspurt her på bloggen, men også veldig, veldig etterspurt i heimen. Eg har ein storebror som fekk banoffee pai servert på ein restaurant for mange år sidan, og sidan det har denne kaka stått høgt på lista mi. Han har nemlig spurt etter den mange ganger!

Så, no har eg endelig fått prøve meg på banoffee pai! Dette er kanskje ei ukjent kake for mange (det var det for meg også), men den er superenkel å lage, relativt rask og skikkelig god.

Kaka består av
→ Paibunn
→ Karamell
→ Banan
→ Krem

Eg har laga min egen vri på oppskrifta, med en litt utradisjonell paibunn og ekstra sjokolade, men dette gjorde kaka virkelig god 🙂 Kaka er uten tilsatt sukker og gluten (hugs glutenfri havregryn);

Lag 1, paibunn
150 g salte peanøtter
100 g mandler
50 g havregryn
50 g smør
65 g Fibersirup Gold
0,5 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)

Lag 2, karamell
4 dl kremfløyte
130 g Fibersirup Gold
2 ss smør
0,5 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)

Lag 3, banan & sjokolade
4 bananer, i skiver
50 g sukkerfri sjokolade, grovhakka (kan sløyfast)

Lag 4, krem
2-3 dl kremfløyte
1 ss søtning (eg brukte sukrin+)

Eg brukte rund kakeform på 22 cm i diameter. Hugs bakepapir i bunn! Du kan også bruke paiform i samme størrelse, men eg synes det var litt meir lettvint med kakeform.

Slik gjer du:
1. Start med å sette på kok karamellen; ha ingrediensane i ein kjele. Kok opp under omrøring og la karamellsausen småkoke i ca. 20 minutt. Rør av og til. Medan karamellen koker lager du paibunnen.

2. Paibunn; mal peanøtter, mandler og havregryn i ein blendar eller foodprosessor. Det trenger ikkje vere heilt finmalt. Smelt smør og Fibersirup Gold, og rør alt godt saman. Trykk massen ned i den ildfaste forma/paiforma. Sett i frysaren medan du venter på karamellen.

3. Når karamellen er ferdigkokt; la karamellsausen avkjøle seg i ca. 10 minutt, hell deretter karamellensausen over paibunnen. Sett til avkjøling, minst 1 time i frysaren eller nokre timer/natta over i kjøleskap.

4. Banan & sjokolade; Skjær rundt kantane i den ildfaste forma. Løft kaka over på eit kakefat. Fordel masse bananskiver over karamellen og grovhakka sjokolade (spar litt til toppen) over bananskivene.

5. Krem; Visp krem av fløyta, smak til med søtning og fordel på toppen av kaka.

Eg anbefaler å vente med banan, sjokolade og kremen til rett før servering, men det går fint å klargjere kaka i forvegen også. Oppbevar i kjøleskapet og server med eit par kopper kaffi♥

Ei sukkerfri kake som passer perfekt til helg, fest og feiring.

Denne fikk virkelig bein å gå på i heimen, vi var 6 stykker og alle forsynte seg fleire ganger. Til slutt var det berre eit bittelite kakestykke igjen. Det er eit godt tegn!

Min første tanke var; for ei merkelig kake. Og den er jo litt spesiell, men makan så god den var!
Det er ikkje første og siste gang eg lager denne, for å sei det sånn.

Håper fleire har lyst å prøve seg! Kanskje dette er ein kakeide til 17.mai feiringa? 😀

Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi  HER eller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene 🙂

26 Kommentarer

N

Nathalie

27. september 2019

Hei, Er det mulig å bruke vanilla paste istedenfor ekte vaniljepulver? Grunnen for at jeg spør er fordi at jeg ikke fant ekte vaniljepulver. Skal bake til helgen og gleder meg til resultatet. Du er min matinspirasjon.

Linda Stuhaug

27. september 2019

Heisann! Det går heilt fint det 🙂 Men, som det står: ekte vaniljepulver kan sløyfast 🙂

G

Grete

9. februar 2022

Jeg må melde om samme resultat på karamellen som flere andre her. Den stivnet ikke når den ble kald. Kokte i 25 minutt, avkjølte helt (i fryser), men den ble helt rennende så snart den kom i romtemperatur igjen🙃 Fibersirup er jo ikke å få tak i lenger, så jeg brukte sukrinsirup gold. Kan det ha noe å si?

Linda Stuhaug

10. februar 2022

Nei, det har ingenting å sei. Karamellen skulle rett og slett kokt lengre 🙂

G

Grete

10. februar 2022

Takk for svar! Da synes jeg det hadde vært fint om det stod noe om det i oppskriften, at karamellen kanskje trenger å koke lenger🙂 Du er ganske tydelig på at det blir bra om man gjør nøyaktig som oppskriften sier😉

Linda Stuhaug

10. februar 2022

Absolutt! Det pleier eg alltid å skrive i oppskrifter der eg koker karamell, usikker på kvifor det ikkje er komt med her. Skal endre det 🙂

A

Anne Therese

18. mai 2019

Denne skal SO testast 🙂 Ser kjempe god ut!!

Linda Stuhaug

19. mai 2019

Håper den faller i smak, Anne Therese 🙂

A

Anita

16. mai 2019

Regner med karamellen skal bli tykk? Min har stått på småkoking i vel 20 minutter nå, men det er ikke antydning til at den har tynnet. Hjelp, hva skjer?

Linda Stuhaug

18. mai 2019

NEI! Karamellen skal IKKJE bli tjukk. Då hadde eg skrevet at den skal bli tjukk. Følg framgangsmåten og la den koke i 20 minutt. Det blir en saus, og den stiver når den blir avkjølt 🙂

A

Anita

16. mai 2019

Jeg jublet visst for høyt, for med en gang den begynte å kjøle seg, skilte den seg! Det samme skjedde sist da jeg prøvde å lage karamell i mikroen Prøvde å røre for harde livet, men det hjalp ikke. Endte opp med å tømme av det som skilte seg fra karamellen, så får vi se i morgen når jeg pynter resten av kaken om den blir spiselig!

Linda Stuhaug

18. mai 2019

Eg har laga denne karamellen MANGE ganger. Eg har også samme oppskrift å fleire andre oppskrifter her på bloggen. Aldri fått tilbakemelding på dette før. Lar du karamellen småkoke i 20 minutt, deretter avkjøle seg – så skal den bli som på bildene. Det er ikkje meininga at det skal bli seig/hard karamell, det skal vere en fløyelsmjuk konsistens.

i

ingrid lovise

16. mai 2019

Jeg fikk samme problemet, håpet den skulle tykne når den ble avkjølt, men det skjedde ikke vurderer et eller annet tiltak for å redde nøttebunnen fra katastrofen har ikke mer fløte, så nytt forsøk er uaktuelt

Linda Stuhaug

18. mai 2019

Forstår ikkje heilt kva som har gått gale her…? Lot du karamellen avkjøle seg skikkelig?

A

Anita

16. mai 2019

Pjuh, etter litt mer googling fant jeg ut at jeg måtte skru opp temperaturen, så nå ble det karamell

S

Silje

15. mai 2019

Hei! Er det mulig å bruker vanlig sirup om man ikke har fibersirup gold?

Linda Stuhaug

16. mai 2019

Hei! Du kan prøve, men eg kan ikkje love deg kakesuksess 🙂

H

Hanna

15. mai 2019

Hvordan unger du at bananene blir brune?

Linda Stuhaug

16. mai 2019

Mine blei ikkje brune. Gjorde ingenting for å unngå det 😉

A

Anne Therese

8. november 2019

Har du eit alternativ til Fibersirup Gold i denne oppskrifta? 🙂 På førehand takk for svar!

Linda Stuhaug

11. november 2019

Sukrinsirup, yaconsirup, fibersirup clear med ekstra søtning.

I

Ina

24. oktober 2019

Eg har laga denne to gonger, men får ikkje karamellen til å stivne. No siste gang stod den i kjøleskap over natta men den var heilt flytande likevel. Kva kan det ha seg?

Linda Stuhaug

24. oktober 2019

Heisann! Hm, det var veldig merkelig. Fekk du den fargen og konsistensen som bildene viser (før avkjøling)? Og du brukte akkurat dei ingrediensane som står oppført i ingredienslista? 🙂

I

Ina

27. oktober 2019

Ja har gjort alt som det står, og alle ingrediensane (ikkje vaniljepulver) så eg synes det var rart.

S

Siri

23. oktober 2019

Lagte denne til klubben, og den er helt fantastisk god!! Hadde med rester på jobb, og har fått utelukkende gode tilbakemeldinger, alle ville ha oppskriften Denne skal lages igjen!!

Linda Stuhaug

24. oktober 2019

Fantastisk, Siri 😀 Så hyggelig tilbakemelding å få!! 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg