Linda Stuhaug

Annonse

12. mars 2024

Billige, enkle havrelefser - med kun 1 ingrediens!

Billige, enkle havrelefser - med kun 1 ingrediens!
Endelig har eg fått laga desse havrelefsene eg har tenkt så lenge på! Dette er altså nokon superenkle, raske og billige lefser du lager med kun 1 ingrediens: havregryn (+litt salt)🤩 Lefsene koster under 1 krone per stk og kan fint lagast glutenfrie ved å bruke glutenfrie havregryn!
Havrelefsene er saftige og nøytrale i smak, så dei kan brukast til alt fra salt og søtt pålegg til tacolefser, pizzabunn og det du ellers bruker lefser og lomper til!
Til 5-6 stk middels store havrelefser: • 2 dl havregryn • 3 dl vatn • en god klype salt Tips! Lag dei gjerne større om du skal bruke dei som tacolefser :) Framgangsmåte: Ha havregryn, vatn og salt i en blender. La det svelle i 5 minutter før du mikser klumpfritt. Hell røra i ei tørr steikepanne og steik eit par minutt på kvar side på middels varme. Et med det samme eller oppbevar maks eit par dager. PS! Blir røra veldig tjukk underveis, spe på med litt ekstra vatn. Viktig at lefsene får steike lenge nok før du snur dei i steikepanna😊
Fantastisk gode med smør og brunost på! Det må du prøve😋
Anbefalast!! :)

Endelig har eg fått laga desse havrelefsene eg har tenkt så lenge på! Dette er altså nokon superenkle, raske og billige lefser du lager med kun 1 ingrediens: havregryn (+litt salt)🤩 Lefsene koster under 1 krone per stk og kan fint lagast glutenfrie ved å bruke glutenfrie havregryn!

Havrelefsene er saftige og nøytrale i smak, så dei kan brukast til alt fra salt og søtt pålegg til tacolefser, pizzabunn og det du ellers bruker lefser og lomper til!

Til 5-6 stk middels store havrelefser:
• 2 dl havregryn
• 3 dl vatn
• en god klype salt

Tips! Lag dei gjerne større om du skal bruke dei som tacolefser :)

Framgangsmåte:
Ha havregryn, vatn og salt i en blender. La det svelle i 5 minutter før du mikser klumpfritt. Hell røra i ei tørr steikepanne og steik eit par minutt på kvar side på middels varme. Et med det samme eller oppbevar maks eit par dager.

PS! Blir røra veldig tjukk underveis, spe på med litt ekstra vatn. Viktig at lefsene får steike lenge nok før du snur dei i steikepanna😊

Fantastisk gode med smør og brunost på! Det må du prøve😋

Anbefalast!! :)

Annonse

22 Kommentarer

K

Kari

26. februar 2025

Steikte på tørr panne. Det gikk bra. 👍Veldig saftig og god. Har brukt dem både som kaffemat og som «lefse» med salat, cottage cheese og spekepølse. Ny og god smårett hos oss. 😋

L

Linda Stuhaug

28. februar 2025

Herlig😋

H

Hege Alette Eilertsen

31. januar 2025

Testa dei i dag. Hadde litt 4-korn i og. Syns det var meir eller mindre pannekaker i konsistens, ikkje lefser. Steikepanna eg har må smørjast.

H

Hildegunn

28. mars 2024

Gikk fint å steke uten smør hos meg, men noen ble som en deig mens andre ble veldig fine, dette skjedde mot slutten og det virket som om røra ble klebig, burde kanskje ha mer vann da?

L

Linda Stuhaug

1. april 2024

Ja, då burde du spedd på med meir vatn :)

F

Fredrikke

14. mars 2024

Disse var vanskelige å steike. Hang seg fast i panna (stålpanne som fungerer bra til typ nan-brød, teflon har vi ikkje), svidde og ble igrunn stekt grøt. Gode men henger ikkje saman. Har du tips til kordan steike/gjere annerledes, eg ser potensialet men mangler kreativiteten for å få de bra.

L

Linda Stuhaug

15. mars 2024

Smurte du panna? Henger dei fast må det nesten smøras, er ingen vei utenom det :)

B

Beate

29. mars 2024

Fantastiske, ikke noe problem med steking, har panne som aldri smøres, kanskje derfor? uansett digg;)

L

Linda Stuhaug

1. april 2024

Samme her :) Kjekt dei smakte!

G

Grete Brynr

11. juni 2025

Dette var så enkelt og så godt. Snur i panna når den er tørr på toppen. ☺️👍

L

Linda Stuhaug

11. juni 2025

Sant!

M

Mari

7. april 2024

Synes det var vanskelige å steike. Brukte olje. De ble ikke sånn som på bildet, mer stekt grøt🙈brukte glutenfritt havregryn. Endte opp med å putte i egg og bakepulver😅på bildene dine ser de mer ut som lefser med mer hold i å enkle å forme☺️

L

Linda Stuhaug

8. april 2024

Det skal ikkje vere noke problem med sjølve røra så lenge man steiker den med en gang, og supplerer med meir væske med tjukk røre :)

M

Marit

19. mars 2024

Vanskelige å steike, gjekk betre med litt havremjøl i røra. Smaka godt.

L

Linda Stuhaug

20. mars 2024

Viktig å blende godt nok - eg hadde ingen problem med steiking😊 kjekt dei smakte!

A

AH

5. april 2024

Kan man bruke havremel i staden for havregryn?

L

Linda Stuhaug

6. april 2024

Eg har Ikkje prøvd. Men det går sikkert fint. Men pass på å Ikkje blende så hardt😊

E

Elin

14. mars 2024

Disse så gode ut !! Elsker havregryn i alle varianter tror jeg så tipper disse vil falle i smak !

L

Linda Stuhaug

15. mars 2024

Så kjekt å lese! Håper dei faller i smak😃

S

Solveig

17. mars 2024

Kan de fryses

L

Linda Stuhaug

19. mars 2024

Eg har ikkje testa :)

Y

Yvonne

3. februar 2025

Ja, det kan de :) Jeg fryser de i en pose, legger bakepapir mellom hver lefse så de er enkle og ta ut en og en :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg

LindaStuhaug AS er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre. Du kan se hvilken data vi får behandle i dine