Annonse
15. september 2015
Blomkålsuppe med bacon
Hei!
Det regner godt i Oslo om dagane, og da er varme supper den perfekte middag eller kveldsmat. Heimelaga blomkålsuppe er en slager og smaker nydelig desse kjølige høstdagane. Rask og enkel å lage, heilt fri for gluten og kan fint lages uten melk –
Blomkålsuppe med bacon, 2 porsjoner
1 stor blomkål
1 potet
5-6 dl kraft eller buljong
1/2 løk
1 fedd kvitløk, finhakka
1 ts chili, finhakka
2 dl kokosmelk, creme fraiche eller matfløyte
olje/smør
Bacon eller anna valgfritt garnityr til servering
Slik gjer du:
Fres løk, kvitløk og chilli i litt olje eller smør. Tilsett blomkålbuketter, potet i små terninger, vatn og buljongterninger. La alt småkoke i ca. 15 minutter til blomkål og potet er mørt, mos med stavmikser til en jevn suppe. Smakstilsett med kokosmelk (ikkje light), creme fraiche eller fløyte, gjerne litt ekstra krydder og urter (smak til).
Fres bacon til det er sprøtt og server til suppa. Dampa, små blomkålbuketter er også godt som garnityr.
Om du ønsker en tynnere suppe, juster med væske på slutten. Om du ønsker en fyldigere suppe kan du røre ut 2 ss maisenna i 1 dl vatn og tilsette i en tynn stråle når suppa koker, stopp ved riktig konsistens.
God tirsdag!
Annonse
2 Kommentarer
Therese
28. november 2022

Linda Stuhaug
29. november 2022
SKRIV EN KOMMENTAR