Linda Stuhaug

Annonse

Crunchy mandelsmør

Crunchy mandelsmør
Mandelsmør er uten tvil mitt favoritt nøttesmør, og no har eg laga det i en ny vri: CRUNCHY MANDELSMØR! Dette blei veldig godt, er superenkelt å lage og passer til alt du bruker nøttesmør til♥︎
Til eit mellomstort og eit lite glass brukte eg: • 400 g mandler • 1 ts kanel • 1 ts maldonsalt • 3 ss valgfri søtning (visst du vil ha det litt søtare, eg liker det best! Denne gangen brukte eg 1 ss sukrin+ og 1 ss sukrin gold) - • Ca 50 g grovhakka mandler for crunch Slik gjer du: 1. Rist mandlane på 200 grader, over/undervarme i 6-8 minutt. Avkjøl. (PS! Eg rista mandlene litt lenge, derfor blei mandelsmøret ganske mørkt🫢) 2. Ha mandlane over i en kraftig blender eller foodprosessor. Først blir mandlane malt, deretter fuktig og til slutt flytande. Kan hende du må skrape ned fra kantane underveis eller hjelpe til med en stamp. 3. Tilsett kanel, salg og søtning, og kjør maskina i noken sekunder så der blir godt blanda inn. 4. Grovhakk nøttene og blend raskt inn til slutt. Hell over i glass og oppbevar i kjøkkenskapet. Det står seg i månedsvis!
Og kva bruker eg mandelsmør til? Det er nydelig som topping på havregraut, kjøleskapsgraut, smoothie og yoghurtblandinger til pålegg på alt fra brødskiva til vafler. Eg bruker det også i oppskrifter som energikuler og bakst!
Anbefaler å prøve dette🤩

Mandelsmør er uten tvil mitt favoritt nøttesmør, og no har eg laga det i en ny vri: CRUNCHY MANDELSMØR! Dette blei veldig godt, er superenkelt å lage og passer til alt du bruker nøttesmør til♥︎

Til eit mellomstort og eit lite glass brukte eg:
• 400 g mandler
• 1 ts kanel
• 1 ts maldonsalt
• 3 ss valgfri søtning (visst du vil ha det litt søtare, eg liker det best! Denne gangen brukte eg 1 ss sukrin+ og 1 ss sukrin gold)
-
• Ca 50 g grovhakka mandler for crunch

Slik gjer du:

1. Rist mandlane på 200 grader, over/undervarme i 6-8 minutt. Avkjøl. (PS! Eg rista mandlene litt lenge, derfor blei mandelsmøret ganske mørkt🫢)
2. Ha mandlane over i en kraftig blender eller foodprosessor. Først blir mandlane malt, deretter fuktig og til slutt flytande. Kan hende du må skrape ned fra kantane underveis eller hjelpe til med en stamp.
3. Tilsett kanel, salg og søtning, og kjør maskina i noken sekunder så der blir godt blanda inn.
4. Grovhakk nøttene og blend raskt inn til slutt. Hell over i glass og oppbevar i kjøkkenskapet. Det står seg i månedsvis!

Og kva bruker eg mandelsmør til? Det er nydelig som topping på havregraut, kjøleskapsgraut, smoothie og yoghurtblandinger til pålegg på alt fra brødskiva til vafler. Eg bruker det også i oppskrifter som energikuler og bakst!


Anbefaler å prøve dette🤩

Annonse

2 Kommentarer

N

Nina

22. april 2023

Dette var helt nydelig godt!

Linda Stuhaug

23. april 2023

Så hyggelig🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg