Linda Stuhaug

Annonse

Crunchy, superenkle havrebarer

Crunchy, superenkle havrebarer
God mandag! Lyst å lage heimelaga energibarer til påske? Desse er superenkle, og du lager dei på 5 minutt med berre 5 ingredienser! Næringsrike, kjempegode og passer like godt til tur som sunnare snacks🤩
Du trenger: • 150 g mandelsmør (eventuelt anna, valgfritt nøttesmør, peanøttsmør f.eks) • 150 g sukrinsirup gold (eller anna flytande søtning, honning f.eks) • 50 g valgfrie nøtter • 100 g havregryn • eit godt dryss salt • 35 g mørk sjokolade (valgfritt, gode uten og!)
Framgangsmåte: Veg mandelsmør og sukrinsirup rett i en bolle på vekta. Varm i mikroen til det smelter sammen og rør godt. Du kan og bruke kjele. Tilsett nøtter, havregryn, salt og rør det inn til en kompakt masse. Trykk massen ut i en liten boks med bakepapir eller form den sjølv på eit bakepapir uten boks. Hell over smelta sjokolade, topp gjerne med litt maldonsalt (eller hakka nøtter) og sett kjølig. Havrebaren er klar etter noken timer i kjøleskap eller 1/2-1 time i frysaren. Skjær opp i passelige biter og oppbevar i kjøleskapet. Dei står seg i mange veker♥︎
Håpe dei frister! Fine å lage opp til påsketuren😍

God mandag!

Lyst å lage heimelaga energibarer til påske? Desse er superenkle, og du lager dei på 5 minutt med berre 5 ingredienser! Næringsrike, kjempegode og passer like godt til tur som sunnare snacks🤩


Du trenger:

• 150 g mandelsmør (eventuelt anna, valgfritt nøttesmør, peanøttsmør f.eks)
• 150 g sukrinsirup gold (eller anna flytande søtning, honning f.eks)
• 50 g valgfrie nøtter
• 100 g havregryn
• eit godt dryss salt
• 35 g mørk sjokolade (valgfritt, gode uten og!)

Framgangsmåte:
Veg mandelsmør og sukrinsirup rett i en bolle på vekta. Varm i mikroen til det smelter sammen og rør godt. Du kan og bruke kjele.

Tilsett nøtter, havregryn, salt og rør det inn til en kompakt masse. Trykk massen ut i en liten boks med bakepapir eller form den sjølv på eit bakepapir uten boks.

Hell over smelta sjokolade, topp gjerne med litt maldonsalt (eller hakka nøtter) og sett kjølig. Havrebaren er klar etter noken timer i kjøleskap eller 1/2-1 time i frysaren. Skjær opp i passelige biter og oppbevar i kjøleskapet. Dei står seg i mange veker♥︎

Håpe dei frister! Fine å lage opp til påsketuren😍

Annonse

3 Kommentarer

18. april 2022

J

Johanna

25. mars 2024

Dei er fantastisk gode! Einaste utfordring er at dei er klissete sjølv etter kjøleskap. Tips?

Linda Stuhaug

25. mars 2024

Hm, kva type søtning bruker du? :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg