Annonse
18. februar 2025
Cruncy pistasjebarer
Hei folkens!
Altså idag har eg en ny og skikkelig god oppskrift å dele med dåkke: crunchy energibarer med pistasj og havregryn aka crunchy pistasjebarer. Altså, desse blei så vanvittig gode! Er du glad i pistasj vil du elske denne oppskrifta her😍
For å lage desse så trenger du pistasjesmør. Mi oppskrift på pistasjesmør finner du her♥︎ Du kan absolutt lage energibarane med anna type nøttesmør og, for eksempel mandelsmør eller peanøttsmør, men då får du naturligvis ikkje den gode pistasjesmaken!
Du trenger:
• 150 g pistasjesmør
• 150 g sukrinsirup gold (eller anna flytande søtning, honning f.eks)
• 50 g spira bokhvete eller heil bokhvete, evt valgfrie nøtter som du grovhakka
• 100 g havregryn
• eit godt dryss salt
• 50 g mørk sjokolade (valgfritt, gode uten og!)
Framgangsmåte:
Veg pistasjesmør og sukrinsirup rett i en bolle på vekta. Varm i mikroen til det smelter sammen og rør godt. Du kan og bruke kjele.
Tilsett bokhvete/nøtter, havregryn, salt og rør det inn til en kompakt masse. Trykk massen ut i en liten boks med bakepapir eller form den sjølv på eit bakepapir uten boks.
Hell over smelta sjokolade, topp gjerne med litt maldonsalt (eller hakka nøtter) og sett kjølig. Pistasjebaren er klar etter noken timer i kjøleskap eller 1/2-1 time i frysaren. Skjær opp i passelige biter og oppbevar i kjøleskapet. Dei står seg i mange veker♥︎
Håper det frister!
Annonse
4 Kommentarer
Lisa
9. mars 2025

Linda Stuhaug
10. mars 2025
Grete
19. februar 2025

Linda Stuhaug
19. februar 2025
SKRIV EN KOMMENTAR