Linda Stuhaug

Annonse

18. februar 2025

Cruncy pistasjebarer

Cruncy pistasjebarer
Hei folkens!
Altså idag har eg en ny og skikkelig god oppskrift å dele med dåkke: crunchy energibarer med pistasj og havregryn aka crunchy pistasjebarer. Altså, desse blei så vanvittig gode! Er du glad i pistasj vil du elske denne oppskrifta her😍
For å lage desse så trenger du pistasjesmør. Mi oppskrift på pistasjesmør finner du her♥︎ Du kan absolutt lage energibarane med anna type nøttesmør og, for eksempel mandelsmør eller peanøttsmør, men då får du naturligvis ikkje den gode pistasjesmaken!
Du trenger: • 150 g pistasjesmør • 150 g sukrinsirup gold (eller anna flytande søtning, honning f.eks) • 50 g spira bokhvete eller heil bokhvete, evt valgfrie nøtter som du grovhakka • 100 g havregryn • eit godt dryss salt • 50 g mørk sjokolade (valgfritt, gode uten og!)
Framgangsmåte: Veg pistasjesmør og sukrinsirup rett i en bolle på vekta. Varm i mikroen til det smelter sammen og rør godt. Du kan og bruke kjele. Tilsett bokhvete/nøtter, havregryn, salt og rør det inn til en kompakt masse. Trykk massen ut i en liten boks med bakepapir eller form den sjølv på eit bakepapir uten boks. Hell over smelta sjokolade, topp gjerne med litt maldonsalt (eller hakka nøtter) og sett kjølig. Pistasjebaren er klar etter noken timer i kjøleskap eller 1/2-1 time i frysaren. Skjær opp i passelige biter og oppbevar i kjøleskapet. Dei står seg i mange veker♥︎
Håper det frister!

Hei folkens!

Altså idag har eg en ny og skikkelig god oppskrift å dele med dåkke: crunchy energibarer med pistasj og havregryn aka crunchy pistasjebarer. Altså, desse blei så vanvittig gode! Er du glad i pistasj vil du elske denne oppskrifta her😍

For å lage desse så trenger du pistasjesmør. Mi oppskrift på pistasjesmør finner du her♥︎ Du kan absolutt lage energibarane med anna type nøttesmør og, for eksempel mandelsmør eller peanøttsmør, men då får du naturligvis ikkje den gode pistasjesmaken!

Du trenger:
• 150 g pistasjesmør
• 150 g sukrinsirup gold (eller anna flytande søtning, honning f.eks)
• 50 g spira bokhvete eller heil bokhvete, evt valgfrie nøtter som du grovhakka
• 100 g havregryn
• eit godt dryss salt
• 50 g mørk sjokolade (valgfritt, gode uten og!)

Framgangsmåte:
Veg pistasjesmør og sukrinsirup rett i en bolle på vekta. Varm i mikroen til det smelter sammen og rør godt. Du kan og bruke kjele.

Tilsett bokhvete/nøtter, havregryn, salt og rør det inn til en kompakt masse. Trykk massen ut i en liten boks med bakepapir eller form den sjølv på eit bakepapir uten boks.

Hell over smelta sjokolade, topp gjerne med litt maldonsalt (eller hakka nøtter) og sett kjølig. Pistasjebaren er klar etter noken timer i kjøleskap eller 1/2-1 time i frysaren. Skjær opp i passelige biter og oppbevar i kjøleskapet. Dei står seg i mange veker♥︎

Håper det frister!

Annonse

4 Kommentarer

L

Lisa

9. mars 2025

Hei! Har ikke nok pistasjsmør. Kan jeg bruke resterende med pistasjkrem? Eller blir det helt tullerusk? 😅

Linda Stuhaug

10. mars 2025

Det er eg litt usikker på, kva består den pistasjekremen av? :)

G

Grete

19. februar 2025

Denne så spennende ut 🤩Jeg skal på en rundreise i Asia og er på jakt etter noe næringsrikt jeg kan ha på lur mellom måltidene. Har du tips til noe jeg kan lage og som ikke trenger å oppbevares kaldt?

Linda Stuhaug

19. februar 2025

Hm! Coco-crunch kulene mine trenger ikkje stå kaldt. Dei er næringsrike og gode😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg