Linda Stuhaug

Annonse

Daddel-karamellfudge

Daddel-karamellfudge
Holy moly så digg dette er! Daddel-karamellfudge er virkelig sunnare snacks på sitt beste! Noke å lage som julesnacks framover kanskje?🤩 Søt, mjuk, fudgy og rett og slett nydelig!
Til ca 24 biter:
• 200 g saftige (!) dadler
• 100 g valgfritt nøttesmør (eg brukte mandelsmør)
• Gjerne litt ekte vaniljepulver (men kan fint sløyfast, frø fra 1 vaniljestang kan og brukast)
• En god klype salt
Slik gjer du:
Miks sammen med en foodprosessor e.l og klapp ut på eit bakepapir. Sett i frysaren til den er litt hardare, del opp i passelige biter og dypp gjerne i smelta, mørk sjokolade. Eg brukte ca 75 g, og hadde også over litt maldonsalt på toppen. Heilt nyydelig!
Oppbevar i kjøleskap og nyt🫶🏻
TIPS! Vil du ha skikkelig julesmak på? Tilsett 1-2 ts pepperkakekrydder, evt berre eit godt dryss kanel og kardemomme✨

Holy moly så digg dette er! Daddel-karamellfudge er virkelig sunnare snacks på sitt beste! Noke å lage som julesnacks framover kanskje?🤩 Søt, mjuk, fudgy og rett og slett nydelig!

Til ca 24 biter:

• 200 g saftige (!) dadler

• 100 g valgfritt nøttesmør (eg brukte mandelsmør)

• Gjerne litt ekte vaniljepulver (men kan fint sløyfast, frø fra 1 vaniljestang kan og brukast)

• En god klype salt

Slik gjer du:

Miks sammen med en foodprosessor e.l og klapp ut på eit bakepapir. Sett i frysaren til den er litt hardare, del opp i passelige biter og dypp gjerne i smelta, mørk sjokolade. Eg brukte ca 75 g, og hadde også over litt maldonsalt på toppen. Heilt nyydelig!

Oppbevar i kjøleskap og nyt🫶🏻

TIPS! Vil du ha skikkelig julesmak på? Tilsett 1-2 ts pepperkakekrydder, evt berre eit godt dryss kanel og kardemomme✨


Annonse

12 Kommentarer

R

Randi Huus Hovden

2. desember 2024

Kor lenge holder de seg i kjøleskap?

Linda Stuhaug

3. desember 2024

Leeenge. Månedvis :)

E

Ellen

22. desember 2024

Nydelig gode på smak! Men, så klissete. Hva kan jeg gjøre annerledes? Hvor lenge skal de stå i fryseren, slik at jeg kan lage sånne fine ruter? Ble bare klumper når jeg prøvde å dyppe bitene i sjokoladen.

Linda Stuhaug

28. desember 2024

Eg lot dei stå en times tid kanskje, la dei gjerne stå lengre🥰

E

Emma

21. januar 2025

Hei! Hva kan man bruke i stedet for nøttesmør? Tåler ikke mandler eller nøtter☺️

Linda Stuhaug

23. januar 2025

Tahini f.eks🥰

I

Ingrid

9. januar 2025

Heisann, Kjempegode, men jeg hadde samme problem som Ellen med ar de ble kjempeklissete - til tross for at de stod over natten i fryseren. Ble et mareritt å prøve å dyppe dem i sjokoladen. Noen tips?

Linda Stuhaug

11. januar 2025

Kva type dadler og nøttesmør brukte du? :)

I

Ingrid

12. januar 2025

Hei igjen! Jeg brukte hjemmelaget mandelsmør (din oppskrift) og dadler som du får kjøpt i en firkantet boks fra RM Imports (kjøpt på Coop Mega) :)

Linda Stuhaug

14. januar 2025

Hm så rart… klarer ikkje skjønne kvifor det er sånn 😅

D

Dagny

15. desember 2024

Disse var farlig gode. Nesten så jeg angrer på at det nå står en hel krukke i kjøleskapet. Takk for oppskrift og god jul!🎄

Linda Stuhaug

17. desember 2024

Fantastisk! God jul😄

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg