Annonse
4. april 2025
Daddel-sjokolade-konfektkake
Hei!
Eg har litt dilla på sunnare konfektkake om dagen, og prøver litt ulike varianter. Sist var det cashewkake med seig cashewnøttbunn og nydelig sjokoladetopping, idag en variant eg velger å kalle daddel-sjokolade-konfektkake med seig sjokoladebunn og sjokoladetopping. Heilt nydelig😍
Bunn
200 g saftige dadler (vekt uten stein)
100 g naturelle cashewnøtter (kan og bruke salte)
100 g mandler
75 g havregryn
3 ss kakaopulver
3 ss valgfri søtning*
1/2 ts flaksalt (litt mindre om du bruker salte nøtter)
Fyll
3 dl usøta, kondensert melk (evt kremfløyte)
4 ss valgfri søtning*
15 g smør
40 g mørk sjokolade (gjerne 70%)
Topping
Litt flaksalt
* Som valgfri søtning kan du bruke det du ønsker. Eg pleier å bruke sukrin gold i denne oppskrifta, både i bunnen og fyllet. Du kan bruke honning, sukker, kokossukker, sukrin+ e.l etter preferanse.
Slik gjer du:
1. Ha ingrediensane til bunnen i en blender eller foodprosessor. Kjør heilt til du får ein jevn og klebrig masse du kan forme mellom hendene.
2. Trykk massen ned i ein form på ca 20x30. Eg bruker først hendene, deretter baksida av ei spiseskei, spesielt opp etter kantane. Sett kaldt mens du lager fyllet.
3. Ha usøta, kondensert melk, smør og søtning i ein bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen på full guffe i 3-4 minutt før du tar ut og rører litt. Sett deretter tilbake i mikroen og la massen koke til ein fyldig, karamellfarga masse. Kor lang tid dette tar vil variere, men rør med jevne mellomrom, spesielt mot slutten av koketida*.
(Massen kan også koke i ein kjele. Samme framgangsmåte, men det tar ofte litt lengre tid)
4. Når du har fått ein fyldig, karamellfarga masse rører du inn den mørke sjokoladen forsiktig. Bre deretter sjokolademassen over bunnen med ein slikkepott.
5. Sett i frysar eller kjøleskap til den er stivna. Skjær opp i passelige biter og oppbevar enten i kjøleskap eller fryser. Denne står seg fleire veker i kjøleskapet, og månedsvis i frysaren.
Håper det frister!God helg alle sammen♥︎
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR