Annonse
18. mars 2025
Sunnare cashewkake - seig cashewnøttbunn og nydelig sjokoladetopping
Hei alle!
Idag har en en skikkelig god oppskrift å dele med dåkke: sunnare cashewkake! Denne består av ein småseig bunn av cashewnøtter, havregryn og dadler, toppa med ein nydelig sjokoladetopping og crunchy cashewnøtter på toppen. Magisk god!
Og for dei litt observante så ser ein kanskje at dette er ein *nesten kopi* av oppskrifta mi på sunnare snickerskake som har fulgt meg i 11 år allerede. Forskjellen er litt i mengdemål, men først og fremst at peanøttene er bytta ut med cashewnøtter. Legger ved steg-bildene som eg har laga til snickerskaka, ser jo heilt likt ut utenom at peanøttene er bytta med cashewnøtter♥︎
Bunn
200 g saftige dadler (vekt uten stein)
200 g salte cashewnøtter (eller naturelle + 1/2 ts maldonsalt)
100 g havregryn
2 ss valgfri søtning*
Fyll
3 dl usøta, kondensert melk (evt kremfløyte)
4 ss valgfri søtning*
15 g smør
40 g mørk sjokolade (gjerne 70%)
Topping
Salte cashewnøtter (eller naturelle + litt flaksalt)
* Som valgfri søtning kan du bruke det du ønsker. Eg pleier å bruke sukrin gold i denne oppskrifta, både i bunnen og fyllet. Du kan bruke honning, sukker, kokossukker, sukrin+ e.l etter preferanse.
Slik gjer du:
1. Ha ingrediensane til bunnen i en blender eller foodprosessor. Kjør heilt til du får ein jevn og klebrig masse du kan forme mellom hendene.
2. Trykk massen ned i ein form på ca 20x30. Eg bruker først hendene, deretter baksida av ei spiseskei, spesielt opp etter kantane. Sett kaldt mens du lager fyllet.
3. Ha usøta, kondensert melk, smør og søtning i ein bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen på full guffe i 3-4 minutt før du tar ut og rører litt. Sett deretter tilbake i mikroen og la massen koke til ein fyldig, karamellfarga masse. Kor lang tid dette tar vil variere, men rør med jevne mellomrom, spesielt mot slutten av koketida*.
(Massen kan også koke i ein kjele. Samme framgangsmåte, men det tar ofte litt lengre tid)
4. Når du har fått ein fyldig, karamellfarga masse rører du inn den mørke sjokoladen forsiktig. Bre deretter sjokolademassen over bunnen med ein slikkepott. Avslutt med masse cashewnøtter på toppen.
5. Sett i frysar eller kjøleskap til den er stivna. Skjær opp i passelige biter og oppbevar enten i kjøleskap eller fryser. Denne står seg fleire veker i kjøleskapet, og månedsvis i frysaren.
Perfekt som sunnare snacks♥︎ Håper oppskrifta ser fristande ut!
Velbekomme!
Annonse
8 Kommentarer
Henriette
30. mars 2025

Linda Stuhaug
31. mars 2025
Elin Bergæ
19. mars 2025

Linda Stuhaug
19. mars 2025
Line
18. mars 2025

Linda Stuhaug
19. mars 2025
Margareth
23. mars 2025

Linda Stuhaug
24. mars 2025
SKRIV EN KOMMENTAR