Linda Stuhaug

Annonse

18. mars 2025

Sunnare cashewkake - seig cashewnøttbunn og nydelig sjokoladetopping

Sunnare cashewkake - seig cashewnøttbunn og nydelig sjokoladetopping
Hei alle!
Idag har en en skikkelig god oppskrift å dele med dåkke: sunnare cashewkake! Denne består av ein småseig bunn av cashewnøtter, havregryn og dadler, toppa med ein nydelig sjokoladetopping og crunchy cashewnøtter på toppen. Magisk god!
Og for dei litt observante så ser ein kanskje at dette er ein *nesten kopi* av oppskrifta mi på sunnare snickerskake som har fulgt meg i 11 år allerede. Forskjellen er litt i mengdemål, men først og fremst at peanøttene er bytta ut med cashewnøtter. Legger ved steg-bildene som eg har laga til snickerskaka, ser jo heilt likt ut utenom at peanøttene er bytta med cashewnøtter♥︎
Bunn
200 g saftige dadler (vekt uten stein) 200 g salte cashewnøtter (eller naturelle + 1/2 ts maldonsalt) 100 g havregryn 2 ss valgfri søtning*
Fyll 3 dl usøta, kondensert melk (evt kremfløyte) 4 ss valgfri søtning* 15 g smør 40 g mørk sjokolade (gjerne 70%)
Topping Salte cashewnøtter (eller naturelle + litt flaksalt)
* Som valgfri søtning kan du bruke det du ønsker. Eg pleier å bruke sukrin gold i denne oppskrifta, både i bunnen og fyllet. Du kan bruke honning, sukker, kokossukker, sukrin+ e.l etter preferanse.
Slik gjer du:
1. Ha ingrediensane til bunnen i en blender eller foodprosessor. Kjør heilt til du får ein jevn og klebrig masse du kan forme mellom hendene.
2. Trykk massen ned i ein form på ca 20x30. Eg bruker først hendene, deretter baksida av ei spiseskei, spesielt opp etter kantane. Sett kaldt mens du lager fyllet.
3. Ha usøta, kondensert melk, smør og søtning i ein bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen på full guffe i 3-4 minutt før du tar ut og rører litt. Sett deretter tilbake i mikroen og la massen koke til ein fyldig, karamellfarga masse. Kor lang tid dette tar vil variere, men rør med jevne mellomrom, spesielt mot slutten av koketida*.
(Massen kan også koke i ein kjele. Samme framgangsmåte, men det tar ofte litt lengre tid)
4. Når du har fått ein fyldig, karamellfarga masse rører du inn den mørke sjokoladen forsiktig. Bre deretter sjokolademassen over bunnen med ein slikkepott. Avslutt med masse cashewnøtter på toppen.
5. Sett i frysar eller kjøleskap til den er stivna. Skjær opp i passelige biter og oppbevar enten i kjøleskap eller fryser. Denne står seg fleire veker i kjøleskapet, og månedsvis i frysaren.
Perfekt som sunnare snacks♥︎ Håper oppskrifta ser fristande ut!
Velbekomme!

Hei alle!

Idag har en en skikkelig god oppskrift å dele med dåkke: sunnare cashewkake! Denne består av ein småseig bunn av cashewnøtter, havregryn og dadler, toppa med ein nydelig sjokoladetopping og crunchy cashewnøtter på toppen. Magisk god!

Og for dei litt observante så ser ein kanskje at dette er ein *nesten kopi* av oppskrifta mi på sunnare snickerskake som har fulgt meg i 11 år allerede. Forskjellen er litt i mengdemål, men først og fremst at peanøttene er bytta ut med cashewnøtter. Legger ved steg-bildene som eg har laga til snickerskaka, ser jo heilt likt ut utenom at peanøttene er bytta med cashewnøtter♥︎

Bunn

200 g saftige dadler (vekt uten stein)
200 g salte cashewnøtter (eller naturelle + 1/2 ts maldonsalt)
100 g havregryn
2 ss valgfri søtning*

Fyll
3 dl usøta, kondensert melk (evt kremfløyte)
4 ss valgfri søtning*
15 g smør
40 g mørk sjokolade (gjerne 70%)

Topping
Salte cashewnøtter (eller naturelle + litt flaksalt)

* Som valgfri søtning kan du bruke det du ønsker. Eg pleier å bruke sukrin gold i denne oppskrifta, både i bunnen og fyllet. Du kan bruke honning, sukker, kokossukker, sukrin+ e.l etter preferanse.

Slik gjer du:

1. Ha ingrediensane til bunnen i en blender eller foodprosessor. Kjør heilt til du får ein jevn og klebrig masse du kan forme mellom hendene.

2. Trykk massen ned i ein form på ca 20x30. Eg bruker først hendene, deretter baksida av ei spiseskei, spesielt opp etter kantane. Sett kaldt mens du lager fyllet.

3. Ha usøta, kondensert melk, smør og søtning i ein bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen på full guffe i 3-4 minutt før du tar ut og rører litt. Sett deretter tilbake i mikroen og la massen koke til ein fyldig, karamellfarga masse. Kor lang tid dette tar vil variere, men rør med jevne mellomrom, spesielt mot slutten av koketida*.

(Massen kan også koke i ein kjele. Samme framgangsmåte, men det tar ofte litt lengre tid)

4. Når du har fått ein fyldig, karamellfarga masse rører du inn den mørke sjokoladen forsiktig. Bre deretter sjokolademassen over bunnen med ein slikkepott. Avslutt med masse cashewnøtter på toppen.

5. Sett i frysar eller kjøleskap til den er stivna. Skjær opp i passelige biter og oppbevar enten i kjøleskap eller fryser. Denne står seg fleire veker i kjøleskapet, og månedsvis i frysaren.

Perfekt som sunnare snacks♥︎ Håper oppskrifta ser fristande ut!

Velbekomme!

Annonse

8 Kommentarer

H

Henriette

30. mars 2025

Kan jeg servere denne som dessert med evt vanilje is ved siden af ? 🥰

Linda Stuhaug

31. mars 2025

Absolutt😍

E

Elin Bergæ

19. mars 2025

Kan plantemelk/planebasert fløte brukes i stedet for kondensert melk?

Linda Stuhaug

19. mars 2025

Plantebasert fløyte går sikkert fint😊 melk kan ikkue brukes!

L

Line

18. mars 2025

Prøvde å lage denne i kveld, men den kondenserte melken rant bare over i mikroen gjentatte ganger (750w) :-( Improviserte litt med restene og smeltet sjokolade så blir sikkert bra. Får ta den trege varianten neste gang!

Linda Stuhaug

19. mars 2025

Den koker ja, må ha en stor nok bolle så det ikkje koker over😊

M

Margareth

23. mars 2025

Hvor mange kalorier er det pr 100 gr i cashewkaken. Ble himmelsk god, men kan vel ikke spise ubegrenset av denne:)

Linda Stuhaug

24. mars 2025

Rekner ikkje på kalorier i oppskriftene mine :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg