Annonse
19. januar 2024
Eltefrie, grove frørundstykker
Nystekt gjærbakst med smør og brunost må jo vere noke av det beste som finnes! Spesielt godt på desse rundstykka her - som rett og slett er saftige og smakfulle, eltefrie, grove frørundstykker.
Rør sammen ingrediensane til deigen på kvelden, så kan du ha nystekte rundstykker på 20 minutter på morningen
Du trenger, 10 stk:
• 250 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl (4dl)
• 300 g sammalt finmalt kveitemjøl eller speltmjøl (5 dl)
• 6 ss linfrø
• 6 ss sesamfrø
• 6 gresskarkjerner eller solsikkekjerner
• 1 ts tørrgjær
• 1 ts salt
• 5,5 dl romtemperert vatn
Slik gjer du, dag 1:
Rør sammen ingrediensane med en slikkepott, dekk til bollen og la den stå på kjøkkenbenken natta over. Eller mellom 10-12 timer, eventuelt lengre om du bruker kaldt vatn.
Slik gjer du, dag 2:
Sett ovnen på 225 grader over-undervarme. Form rundstykker med to store skeier, pensle gjerne med vatn og strø over litt frø/kjerner. Steik midt i ovnen i 15-18 minutt, til dei er lett gylne. Ha dei over på rist og rundstykka er klare til å nytast.
Perfekt å lage til både kvardag og helg, og kan fint frysast. Nyt med salt eller søtt pålegg på!
EKSTRATIPS!
Passer det Ikkje å steike rundstykka likevell? Sett deigen i kjøleskapet fram til det passer deg! I kjøleskapet kan deiga i utgangspunktet stå i noken døgn.
God helg alle sammen!
Annonse
14 Kommentarer
Gro
29. januar 2024

Linda Stuhaug
31. januar 2024
WencheS
24. januar 2024

Linda Stuhaug
25. januar 2024
Gunnlaug
13. februar 2024

Linda Stuhaug
14. februar 2024
Tori
2. mars 2024

Linda Stuhaug
3. mars 2024
Reidun Lygre
7. august 2024

Linda Stuhaug
8. august 2024
Tonie
14. januar 2025

Linda Stuhaug
14. januar 2025
Vibeke
8. mars 2025

Linda Stuhaug
8. mars 2025
SKRIV EN KOMMENTAR