Linda Stuhaug

Annonse

19. januar 2024

Eltefrie, grove frørundstykker

Eltefrie, grove frørundstykker
Nystekt gjærbakst med smør og brunost må jo vere noke av det beste som finnes! Spesielt godt på desse rundstykka her - som rett og slett er saftige og smakfulle, eltefrie, grove frørundstykker. Rør sammen ingrediensane til deigen på kvelden, så kan du ha nystekte rundstykker på 20 minutter på morningen
Du trenger, 10 stk: • 250 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl (4dl) • 300 g sammalt finmalt kveitemjøl eller speltmjøl (5 dl) • 6 ss linfrø • 6 ss sesamfrø • 6 gresskarkjerner eller solsikkekjerner • 1 ts tørrgjær • 1 ts salt • 5,5 dl romtemperert vatn Slik gjer du, dag 1: Rør sammen ingrediensane med en slikkepott, dekk til bollen og la den stå på kjøkkenbenken natta over. Eller mellom 10-12 timer, eventuelt lengre om du bruker kaldt vatn.
Slik gjer du, dag 2: Sett ovnen på 225 grader over-undervarme. Form rundstykker med to store skeier, pensle gjerne med vatn og strø over litt frø/kjerner. Steik midt i ovnen i 15-18 minutt, til dei er lett gylne. Ha dei over på rist og rundstykka er klare til å nytast. Perfekt å lage til både kvardag og helg, og kan fint frysast. Nyt med salt eller søtt pålegg på!
EKSTRATIPS! Passer det Ikkje å steike rundstykka likevell? Sett deigen i kjøleskapet fram til det passer deg! I kjøleskapet kan deiga i utgangspunktet stå i noken døgn.
God helg alle sammen!

Nystekt gjærbakst med smør og brunost må jo vere noke av det beste som finnes! Spesielt godt på desse rundstykka her - som rett og slett er saftige og smakfulle, eltefrie, grove frørundstykker.

Rør sammen ingrediensane til deigen på kvelden, så kan du ha nystekte rundstykker på 20 minutter på morningen

Du trenger, 10 stk:
• 250 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl (4dl)
• 300 g sammalt finmalt kveitemjøl eller speltmjøl (5 dl)
• 6 ss linfrø
• 6 ss sesamfrø
• 6 gresskarkjerner eller solsikkekjerner
• 1 ts tørrgjær
• 1 ts salt
• 5,5 dl romtemperert vatn

Slik gjer du, dag 1:
Rør sammen ingrediensane med en slikkepott, dekk til bollen og la den stå på kjøkkenbenken natta over. Eller mellom 10-12 timer, eventuelt lengre om du bruker kaldt vatn.

Slik gjer du, dag 2:
Sett ovnen på 225 grader over-undervarme. Form rundstykker med to store skeier, pensle gjerne med vatn og strø over litt frø/kjerner. Steik midt i ovnen i 15-18 minutt, til dei er lett gylne. Ha dei over på rist og rundstykka er klare til å nytast.

Perfekt å lage til både kvardag og helg, og kan fint frysast. Nyt med salt eller søtt pålegg på!

EKSTRATIPS!
Passer det Ikkje å steike rundstykka likevell? Sett deigen i kjøleskapet fram til det passer deg! I kjøleskapet kan deiga i utgangspunktet stå i noken døgn.

God helg alle sammen!

Annonse

14 Kommentarer

G

Gro

29. januar 2024

Hva er mengden på gresskarkjerner/solsikkekjerner?

Linda Stuhaug

31. januar 2024

6 ss☺️

W

WencheS

24. januar 2024

Er det sammalt hvete fin eller grov?

Linda Stuhaug

25. januar 2024

Fin, men det går nok fint å bruke grov også :)

G

Gunnlaug

13. februar 2024

Korleis er det å bruka sammalt grov rug i dei?

Linda Stuhaug

14. februar 2024

Det går sikkert heilt fint, men bruk det istedenfor det grove mjølet :)

T

Tori

2. mars 2024

Så glad for denne oppskriften. De blir alltid bra.

Linda Stuhaug

3. mars 2024

Så hyggelig, Tori😃

R

Reidun Lygre

7. august 2024

Dette er min favorittoppskrift. Ofte bruker jeg havregryn, grovt og fint sammalt, men at det totalt blir 300 gr. Det blir alltid godt resultat. Takk for gode oppskrifter 😄👍

Linda Stuhaug

8. august 2024

Så hyggelig🤩

T

Tonie

14. januar 2025

Ser veldig gode ut♥️ Men om jeg velger å kun bruke speltmel…skal jeg da bruke forskjellige typer av speltmelet?

Linda Stuhaug

14. januar 2025

Både fint og grovt ja :)

V

Vibeke

8. mars 2025

Når jeg formet rundstykkene bare seg de utover og ble ganske så flate. Tips til hva jeg har gjort galt? For lite mel - eller litt for mye vann. Deigen ble rørt sammen sent fredagskveld og da er en jo rimelig trøtt etter en hektisk uke 😉

Linda Stuhaug

8. mars 2025

Det er nok en av delene ja! Sannsynligvis en feil i tørrvare/væskemengde😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg