Linda Stuhaug

Annonse

27. mars 2023

Eltefrie, grove matpakkebrød

Eltefrie, grove matpakkebrød
Yes, dette er oppskrifta for deg som ønsker superenkle, luftige, saftige og skikkelig gode brød med den eltefrie bakemetoden🤩 Rør lett sammen ingrediensane, fordel i brødformer og steik etter minst 8-10 timer. Enklare blir det ikkje!
Til 2 brød i 1,5 liters former trenger du: 1 liter romtemperert vatn 1 ts tørrgjær 1 ts salt 2 dl sesamfrø 5 dl havregryn 5 dl sammalt speltmjøl/kveitemjøl 5 dl sikta speltmjøl/kveitemjøl
Slik gjer du: 1. Ha alle ingrediensane i en bolle og bland lett sammen. Fordel i to brødformer og dekk til. 2. La brøda stå på kjøkkenbenken i ca 10-15 timer. Strø gjerne over litt frø eller havregryn før steiking. 3. Steik på 225 grader i 30-40 minutt, til brøda er godt gylne og har en hul lyd når du banker på undersida. Avkjøl på rist!
Brøda holde seg saftige i noken dager, og kan såklart frysast. Nyt med salt eller søtt pålegg!
Ha en fin mandag!

Yes, dette er oppskrifta for deg som ønsker superenkle, luftige, saftige og skikkelig gode brød med den eltefrie bakemetoden🤩 Rør lett sammen ingrediensane, fordel i brødformer og steik etter minst 8-10 timer. Enklare blir det ikkje!

Til 2 brød i 1,5 liters former trenger du:
1 liter romtemperert vatn
1 ts tørrgjær
1 ts salt
2 dl sesamfrø
5 dl havregryn
5 dl sammalt speltmjøl/kveitemjøl
5 dl sikta speltmjøl/kveitemjøl

Slik gjer du:
1. Ha alle ingrediensane i en bolle og bland lett sammen. Fordel i to brødformer og dekk til.
2. La brøda stå på kjøkkenbenken i ca 10-15 timer. Strø gjerne over litt frø eller havregryn før steiking.
3. Steik på 225 grader i 30-40 minutt, til brøda er godt gylne og har en hul lyd når du banker på undersida. Avkjøl på rist!


Brøda holde seg saftige i noken dager, og kan såklart frysast. Nyt med salt eller søtt pålegg!


Ha en fin mandag!

Annonse

26 Kommentarer

T

Tove

10. april 2023

Endrar steiketida seg om ein brukar større deig, og større former?

L

Linda Stuhaug

12. april 2023

Ja :)

M

Marianne

28. november 2024

Bruker du lettkokte havregryn?

L

Linda Stuhaug

28. november 2024

Som regel, men det har ingen betydning - kan bruke begge deler :)

S

Stina

2. april 2023

Ble litt usikker på hvor i stekeovnen brødene skulle stekes. Jeg satte dem i midten 👍 å da jeg ikke har laget så mye av denne oppskriften ble jeg litt usikker på konsistensen på dseigen. Men veldige gode brød.

L

Linda Stuhaug

4. april 2023

Både midt i og nederst går fint😃

S

Stine Sikveland

29. september 2023

Hei Hei Jeg prøvde meg på dette brødet men det ble ikke vellykka🤯 følte deigen va utrulig våt? Akkuratt som om brødet ikke heva seg så godt som ditt å det va veldig bløtt. Det ene brødet ble ødelagt i forma når eg sko hvele det. Satt det andre inn å stekte 15 min ekstra.🤯

L

Linda Stuhaug

1. oktober 2023

Deiga skal vere våt :) Kanskje du skulle heva litt lengre?

R

Rønnaug Nordvik.

25. april 2024

Har laga brød flere ganger er veldig for nøyd . Men bruker spelt havregryn og skia frø..🌺

L

Linda Stuhaug

26. april 2024

Så kjekt å lese😃

A

AnneGrethe

29. mars 2023

Hvor store brødformer bruker du?

L

Linda Stuhaug

29. mars 2023

1,5 liter :)

L

Linda

2. april 2023

Brukte litt meir gjær og lot dei heve i 6 tima før eg stekte dei! Fantastisk luftige og gode! 🤩 Var litt vanskelige å få ut av formen sjølv om eg smurte den, so neste gang tar eg nok bakepapir oppi

L

Linda Stuhaug

4. april 2023

Ja, det er lurt visst ein Ikkje har smørefrie former😃

M

Malene

27. mars 2023

Disse så veldig gode ut! Er det mulig å doble mengden gjær, også la de bare stå en time før steking?

L

Linda Stuhaug

29. mars 2023

Nja, usikker. Du må gjerne prøve :)

S

Silje

5. april 2023

Når de står til heving skal de dekkes til med et koppehåndkle eller ikke ha noe over seg?

L

Linda Stuhaug

8. april 2023

Ja, dekk til med noke😊

T

Tove

25. oktober 2023

Jeg prøvde å lage disse brødene. De hevet veldig fint før steking (ca 15 timer), men så var det som om de "falt sammen" litt under steking og ble litt kompakte og deigete. Jeg stekte de i ca. 45 minutter. Burde de bare ha stekt lenger eller kan det være noe annet?

L

Linda Stuhaug

25. oktober 2023

Hei! Det er spørst om dei kam ta stått litt lenge ift temperaturen, eller så kan det vere steikinga. Litt vanskelig å vite sikkert😊

S

Siri Sandvik Helland

8. april 2023

Mine blir litt deigete når de er stekt og avkjølt (stekt på 225 gr i 40 min). Skal prøve å steke de lenger neste gang.

L

Linda Stuhaug

8. april 2023

Gjer det, alle ovner er forskjellige😊

T

Tina

24. februar 2024

Jeg opplever også det samme, men det jeg synes fungerer fint er å skru av ovnen etter angitt steketid 40-45 min, og la brødene «avkjøle» seg stående i ovnen ☺️ (forutsetter at man ikke skal spise de umiddelbart, noe som er vanskelig). Har ikke kjøpt et eneste brød etter at jeg begynte bake brødene dine, Linda! Fantastisk gode, enkle å lage og næringstette☺️

L

Linda Stuhaug

26. februar 2024

Så hyggelig å lese, Tina <3

I

Inger Emilsen Jakobsen

25. mai 2023

Vet du ca på grovhetsskala de ligger på ??

L

Linda Stuhaug

25. mai 2023

Er ca 70% grovt :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg

LindaStuhaug AS er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre. Du kan se hvilken data vi får behandle i dine