Linda Stuhaug

Annonse

22. februar 2024

Eltefrie, grove speltrundstykker med valnøtter

Eltefrie, grove speltrundstykker med valnøtter
Heisann! Dåkke som har fulgt med på instagram dei siste dagane fekk kanskje med seg at eg var i Oslo på tirsdag og lagde mat med @krisslovesfood. Han har ikkje heilt klart å få til å lage heimelaga rundstykker/brød, så derfor skulle eg vise han nettopp korleis har får til idiotsikre, eltefrie rundstykker!
Ingen elting, ingen knaing, ingen kjøkkenmaskin, ingen etterheving. Setter du deiga på kvelden kan du ha nystekte rundstykker på under 30 minutter på morgonen etter. Bankers!
Eg viste han en ny oppskrift - nemlig eltefrie, grove speltrundstykker med valnøtter - og dei blei SÅ gode! Her får dåkke den: Du trenger, 10 stk: • 250 g sikta speltmjøl • 150 g sammalt speltmjøl • 150 g havregryn/havremjøl • 100 g grovhakka/grovknuste valnøtter • 1 ts salt • 1 ts tørrgjær • 5,5 dl romtemperert vatn Framgangsmåte: Dag 1: Ha alle ingrediensane i en bakebolle og rør lett sammen med en slikkepott. Dekk til og la deiga stå på kjøkkenbenken i 10-15 timer.
Dag 2: Sett ovnen på 225 grader, over-undervarme. Form rundstykker med to store skeier (dyppa i vatn, så slippe deiga lettare). Dryss gjerne over litt havregryn, før du steiker midt i ovnen i 15-18 minutter, til rundstykka er gylne. Avkjøl på rist. Så er det berre å nyte med salt eller søtt pålegg! Rundstykka holde seg saftige i noken dager, og kan fint frysast!
EKSTRATIPS! Plutselig ikkje tid å steike rundstykka likevell? Sett deigen i kjøleskapet! Det kan den fint stå ein dag eller to. Sett den gjerne litt i romtemperatur før steiking👌🏻 Prøv denne oppskrifta du og!

Heisann!

Dåkke som har fulgt med på instagram dei siste dagane fekk kanskje med seg at eg var i Oslo på tirsdag og lagde mat med @krisslovesfood. Han har ikkje heilt klart å få til å lage heimelaga rundstykker/brød, så derfor skulle eg vise han nettopp korleis har får til idiotsikre, eltefrie rundstykker!

Ingen elting, ingen knaing, ingen kjøkkenmaskin, ingen etterheving. Setter du deiga på kvelden kan du ha nystekte rundstykker på under 30 minutter på morgonen etter. Bankers!

Eg viste han en ny oppskrift - nemlig eltefrie, grove speltrundstykker med valnøtter - og dei blei SÅ gode! Her får dåkke den:

Du trenger, 10 stk:
• 250 g sikta speltmjøl
• 150 g sammalt speltmjøl
• 150 g havregryn/havremjøl
• 100 g grovhakka/grovknuste valnøtter
• 1 ts salt
• 1 ts tørrgjær
• 5,5 dl romtemperert vatn

Framgangsmåte:
Dag 1: Ha alle ingrediensane i en bakebolle og rør lett sammen med en slikkepott. Dekk til og la deiga stå på kjøkkenbenken i 10-15 timer.

Dag 2: Sett ovnen på 225 grader, over-undervarme. Form rundstykker med to store skeier (dyppa i vatn, så slippe deiga lettare). Dryss gjerne over litt havregryn, før du steiker midt i ovnen i 15-18 minutter, til rundstykka er gylne. Avkjøl på rist.

Så er det berre å nyte med salt eller søtt pålegg! Rundstykka holde seg saftige i noken dager, og kan fint frysast!

EKSTRATIPS! Plutselig ikkje tid å steike rundstykka likevell? Sett deigen i kjøleskapet! Det kan den fint stå ein dag eller to. Sett den gjerne litt i romtemperatur før steiking👌🏻

Prøv denne oppskrifta du og!

Annonse

16 Kommentarer

S

Sandra

25. februar 2024

Hei :) vet du ca kalorier per rundstykke her ?

Linda Stuhaug

26. februar 2024

Nei :)

M

Maren

25. februar 2024

Hei Linda, takk for nok en flott oppskrift! Rundstykkene ble nydelige!

Linda Stuhaug

26. februar 2024

Så hyggelig <3

K

Kari Olsen

11. desember 2024

Jeg har bakt rundstykkene og synes de ble veldig gode. Lurte på hvilket pålegg du har på, jfr bildet? Det så veldig godt ut,

Linda Stuhaug

13. desember 2024

Kylling-karri påleggsalat😍

P

Pia Blessing

25. februar 2024

Ikkje alle her i huset liker so veldig grovt brød. Kan eg bytte ut noko av mjølet m vanleg fint mjøl?

Linda Stuhaug

26. februar 2024

Jaja :)

A

Astrid Bekkemellem

24. februar 2024

Dette er noe for meg, med IBS!!! Skal bollene heves på brettet før steking??

Linda Stuhaug

24. februar 2024

Nei, ingen etterheving :)

I

Ingrid

17. april 2024

Gleder meg til å prøve denne oppskrifta. 😊 Kan valnøttene sløyfes, eller bør man da erstatte med noe annet? Og i så fall hva, om man ikke liker å ha nøtter eller frø/kjerner i brødene?

Linda Stuhaug

17. april 2024

Du kan bruke bittelitt meir mjøl😊

T

Tonie

22. februar 2024

Hvis en ikke tåler hvalnøtter, hva ville du evt ha brukt i stedet?

Linda Stuhaug

23. februar 2024

Tja. Du kan bruke andre nøtter, eller eventuelt berre frø/kjerner :)

T

Tonie

23. februar 2024

Tusen takk. Da prøver jeg andre nøtter eller bare frø/kjerner🥰

Linda Stuhaug

24. februar 2024

Jepp😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg